ALEKSANDAR JINKER O VANREDNOJ SKUPŠTINI

Za Glas razuma,

Donji e-mail sam poslao JOB-u 11.12.2018. da ga distribuira članstvu, ali oni to do danas nisu učinili, pa molim Glas razuma da ga objavi na svom sajtu:

Kao predsedavajući Vanredne skupštine JOB od 2.12 2018., hteo bih da komentarišem poslednje vaše e-mailove i članke iz vašeg Biltena, a u vezi ove skupštine pa vas molim da to distribuirate članstvu JOB:

 1. JoBilten JOB iz novembra 2018. na strani 4 kaže da 77clanova koji su tražili Vanrednu skupštinu imaju samo PASIVNU LEGITIMACIJU u korelaciji sa ukupnim brojem članova. Zanemarujući da pasivna legitimacija ne znači to što mislite da znači i član Statuta koji zahteva 50 članova za ovaj postupak, Veće JOB to ne smatra za 75članova na osnovu kojih zakazuje skupštinu za 3.3.2019.
 2. S obzirom da se neprestano pozivate na procente, mislim da treba da budete svesni procentualne razlike između broja glasova sa kojima je izabran Danilo Medić za predsednika JOB (187 glasova od 211 koji su izašli na glasanje) u odnosu na broj koji ga je opozvao (231 glasova od 233 prisutnih).
 3. E-mail Info JOB od 2.12.2018.:

Manje od 3 % članova JOB je reklo šta je imalo, naravno legitimno i na skupu koji su upriličili. Šta su rekli – to su i pisali proteklih meseci, i to je to.

Sasvim izvesno pokazatelji s k u p a nedvosmisleno ukazuju da rukovodstvo Opštine, odnosno Veće, Izvršni i Nadzorni odbor imaju u apsolutnoj većini podršku članova Jevrejske opštine Beograd – koja broji, podsetimo se, 2650 članova.

Koja odluka bilo koje skupštine se merila procentima i koji bi to procenti bili? Sa koliko procenta od ukupnog članstva je izabran Danilo Medić? Gde se iskazuje ta “apsolutna većina” podrške? Koja je to doskorašnja skupština imala 233 prisutnih članova?

Pored toga manipulisati brojem članova Opštine u ove svrhe je cinično jer:

– oko 300 članova nemaju pravo glasa (maloletnici)

– tvrdim da je minimum 500 članova koji ne žive u Srbiji i ne mogu praktično ni da prisustvuju ni da glasaju.

 1. Vas e-mail od 8.12.2018. gde TVRDITE da na skupštini nije moglo biti vise od 100 članova s obzirom da ne može da stane više stolica. Kao što verovatno pretpostavljate, kao predsedavajući skupštine, video sam koliko članova je bilo, imam spisak svih potpisa prisutnih punoletnih članova JOB, ali bez obzira na sve, pozivam vas da zajedno odemo do ZIRE i tamo utvrdimo koliko su stolica postavili tj. koliko može da stane.
 2. Statutarnost institucije Privremene uprave – pored već konstatovane činjenice da je ovo vec 4. privremena uprava u poslednjih 13 godina (a znamo da je za prethodnu bio saglasan i dosadašnji predsednik JOB gosp. Danilo Medić), ako prihvatimo da nije statutarna, onda je i izbor gosp. Danila Medića za predsednika JOB nelegitiman, jer je tu izbornu skupštinu prošlog oktobra zakazala prethodna Privremena uprava.
 3. U svakom vašem dopisu i komentaru na Vanrednu skupštinu i kao subjekat i kao predikat pominjete SJOS. Na Vanrednoj skupštini kao razlog za opoziv rukovodstva JOB podneseno je 10 razloga za to. Vi NISTE ni na jedan od tih odgovorili, već samo “SJOS” pa “SJOS”.

Ako vec ne možete da odgovorite na toliko tačaka, onda vas molim za odgovor na SAMO jedno pitanje:

– na šta se tačno i taksativno troše cca EUR 40.000 koje mesečno prihoduje JOB od izdavanja nekretnina? 

Nadam se da se slažemo da clanstvo treba da zna sta je to prioritetnije u odnosu na isplate dodataka za maloletne članove JOB.

Pozdrav,

Aleksandar Jinker

2 thoughts on “ALEKSANDAR JINKER O VANREDNOJ SKUPŠTINI

 1. Gamarnu says:

  G. Jinkeru,
  na pocetku vasega pisma naveli ste razlog zasto se ono naslo na ovom portalu:
  odbijanje kancelarije JOB da pismo distribuira clanovima JOB preko zvanicnog sajta.
  Na zalost, niste vi ni prvi ni poslednji u danasnjoj JOB kome je uskraceno to neotudjivo pravo.
  Uskracivanje prava glasa je prvi magnum crimen ove klike.
  Drugi, isto toliko tezak (ako ne i tezi) je onemogucavanje clanovima okupljanje u prostorijama JOB. Ako smem da primetim, do sada to nije poslo za rukom niti jednoj upravi (ako naravno zanemarimo period u vreme 2. sv. rata).
  Otvoreno, mene ne cudi takvo ponasanje od nekoga ko se odrekao nase vere, ali ne mogu da razumem ostale. Sta je to toliko jako i koji je to motiv koji te ljude moze naterati na ovakve poteze … za kljucite sami. Osecaj za pripadnost zajednici sigurno nije. Sta god, ovo je vise nego dovoljno da nestanu iz zivota JOB.

 2. Spartak says:

  Neka već jednom objave ko i koliko prima para i ko je sve zaposlen. Takođe, ako plačam članarinu, da li će mi zabraniti ulaz u prostorije JOB kao za vreme Skupštine?
  Da li ima službenika JOB koji imaju kičmu i dostave dokument o lojalnosti koji su potpisivali. Ako dokument anoniman, neka barem anonimnu opišu približno šta je sadržina tog teksta. Ima li kičmenjaka ili su sve gliste?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *