BESPREKORNO LEGALAN IZBOR PREDSEDNIKA

Na protestu ispred Ministarstva pravde pojavila se poruka „BESPREKORNO LEGALAN IZBOR PREDSEDNIKA“ sa fotografijom odluke razrešenog Veća pod rukovodstvom Medića o zakazivanju izbora za 17.3.2019. godine i fotografijom prepune sale SkupštineJevrejske opštine Beograd na kojoj je 17.3.2019. godine izabrano novo rukovodstvo. Uoči izbora nekoliko kandidata sa  lista drugih predlagača je pisanim izjavama povuklo svoje kandidature. Danilo Medić i kandidati sa njegove liste nisu to učinili, već je Danilo Medić, 15.3.2019. godine pozvao članstvo na bojkot izbora. Bojkotu se odazvao zanemarljivo mali broj članova i tako se dogodio već poznati izborni rezultat.

Prošlo je dosta vremena i za to vreme smo primili bezbroj novih informacija, pa nije na odmet da podsetimo suštine problema!

Da je Medić pisanom izjavom povukao svoju kandidaturu ne bi mogao da bude kandidat na izborima i ceo problem bi sasvim drugačije izgledao. Ovako je potpuno jasno da se dosledno poštovala procedura koja je obavezna po našem Statutu i Pravilniku o radu skupštine. Zbog toga smo uporni u zahtevu da Ministarstvo pravde mora da poštuje odluku članstva JOB o unutrašnjem uredjenju naše zajednice, jer u suprotnom krši Zakonom i Ustavom garantovanu autonomiju naše verske zajednice. Znajući da bi odbijanje zahteva o upisu lica izabranog na izborima da predstavlja JOB, bilo nedopustivo i evidentno mešanje u našu unutrašnju organizaciju, Ministarstvo pravde je odlučilo da odugovlači upis u Registar. Veliko je pitanje zašto Ministarstvo pravde time tako otvoreno podržava razrešenog Danila Medića, mada to nije teško razumeti kada se sagledaju sve činjenice, a pri tome ne zaboravi ni metak upozorenja ispaljen u našeg rabina. Rabin se nije uplašio i nije odustao od borbe za istinu. Nismo se uplašili ni mi, članovi JOB, mada je bilo teško poverovati da nam se dogadja sve to čega smo svedoci. Do sada su i najnepoverljiviji povezali činjenice surove realnosti. 

Ne znamo do kada će tako biti, ali nećemo odustati od zahteva za primenu Ustava, Zakona i poštovanje našeg Statuta. Na to nas obavezuje i poštovanje predaka koji nisu ni u najgorim uslovima dozvolili uništenje jevrejske zajednice. 

REDAKCIJA

3 thoughts on “BESPREKORNO LEGALAN IZBOR PREDSEDNIKA

 1. protestant ispred ministarstva says:

  Da li gospoda Fogel, Medic, Ginsberg i famozan InfoJob zaista misle da smo toliko glupi i „slepi kod ociju“. Prosto nam vredjaju inteligenciju pisuci lazi i obmane, srceparajuce pozive na ocuvanje zajednice. Jasno mi je gde su to naucili – Gebels je koristio takvu taktiku! Ne damo JO Beograd niti srpsku jevrejsku zajednicu ljudima takvog morala. POBEDICEMO! a onda ce odluka o 10 godina zabrane biti melem na nasu jevrejsku dusu.

 2. Emet ve emuna says:

  Ako je „BESPREKORNO LEGALAN IZBOR PREDSEDNIKA“ zašto je onda Aleksandar JInker potpisao dokument sa Svetskim jevrejskim kongresom o održavanju izbora, dokument koga ne smete da objavite, ali smete da pod geslom „transparentnosti“ držite u tajnosti. Je li tako Aleksandar Jinker misli da operiše, da potpisuje ugovore sa stranim organizacijama i krije ih? Još jednom vas pozivam da koliko danas objavite dokument koga je potpisao Aleksandar Jinker, samozvani predsednik JOB! U suprotnom biće još jasnije o čemu je reč i o kako „besprekorno legalnom“ ponašanju višedecenijske interesne grupe se radi. Da li bi Če Gevara potpisivao sa stranim organizacijama tajne ugovore, tajne od kubanskog naroda?

  • Zoran says:

   Svetski Jevrejski Kongres ne sme da se meša u probleme Jevreja u svetu pa i u izbore po pozivu Medića i kompanije. A ne smeta ti kada gosp „Pauk“ treba da organizuje izbore u JOB a plaćaju ga tvoji iz naših para. A „Pauk“ je Jevrejin koliko i ja eskim. Po Mediću i tebi ako „Pauk“ ne može da ušteluje izbore u JOB nema izbora nema ni potpisa sa WJC. Čoveče šta ti zagovaraš? A što se tiče informacije šta se tom prilikom dešavalo znali su svi članovi zajednice koji nisu pobegli sa časa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *