ČEMU VIŠE PISATI, PA ON JE VEĆ ODAVNO SAMO BIVŠI PREDSEDNIK

Pratim sve što mi stiže od Glasa Razuma, od legalne JOB, ali i od sada već  davno otpisanog bivšeg predsednika i njegovih saradnika. Moram priznati da sam dugo bio u zabludi verujući da se bivši predsednik iz čiste sujete nije odricao položaja na kome je bio i sa koga je legalno smenjen još 2018. godine. Moram priznati i da sam bio naivan verujući da je iz istih razloga uz njega ostala i njegova kamarila. Iako smenjen on i njegovi sledbenici dugo su slali pisma u kojima su, između ostalog, tvrdili da u našoj zajednici ima antisemitizma, pripadnika neke neonacističke stranke, ljotićevaca, članova stranke Dveri, pripadnika Alkatraza i slične, prosto neshvatljive, gluposti. Kao da među nama uopšte nema pristojnog sveta, možda čak ni Jevreja! Nisam mnogo analizirao njihove tekstove, a ni njihovo postizborno ponašanje pa nisam mogao ni da pretpostavim šta se zapravo dešava. Priznajem da mi je trebalo dosta vremena da sve shvatim.

Vremenom sam saznao da je bivši predsednik u svojoj životnoj karijeri za 26 godina promenio 14 preduzeća i funkcija. Prostom računicom se dolazi do zaključka da je svuda u proseku proveo samo malo manje od dve godine. Pitam se da li je sva ta preduzeća i organizacije napuštao iz hobija, zato što su ga zbog nečega najurili ili je sam zbrisao jer je tamo nešto žestoko zabrljao.

Nije mi jasno ni zbog čega je došao u našu zajednicu kada se zvanično odrekao svog jevrejskog porekla i prešao u drugu religiju. Po nekima učinio je to kada je saznao da će naša, jevrejska, zajednica restitucijom konačno dobiti značajnu imovinu, imovinu kojom neko može dobro omastiti brk. Činjenica da je za vreme vladavine tog  bivšeg predsednika, Jevrejska opština Beograda ušla u dugove od 500.000 EUR, uticala je na mene da im poverujem. Neki to podkrepljuju dobijenom informacijom da on odbija da preda dokumentaciju koju je, po svim propisima, morao da preda novoj upravi naše zajednice, još kada je smenjen.

Zbog čega on krije tu dokumentaciju? Odgovor se lako sam nameće.

Da on već odavno ne može da se predstavlja predsednikom naše zajednice govori i rešenje Apelacionog suda kojim se njegovo carstvo u našoj zajednici i zvanično definitivno ukida.

Ima još puno argumenata kojima bi ovo o čemu pišem moglo da se potvrdi ali: čemu ponavljati činjenice? Bivši predsednik nema ništa što bi moglo da liči na argument i bilo bi dobro da nas konačno ostavi na miru. Čemu pisati o njemu kad je on već odavno bivši!

                                                                   arh Aleksandar Ajzinberg

Redovni profesor Univerziteta u Beogradu u penziji

                                            

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *