ČESTITKA

Sve čestitike novoizabranim institucijama JOB, Predsedniku, Veću i Nadzornom Odboru na sjajnoj izbornoj pobedi.

Tako ubedljiva  pobeda na izborima  jasno govori da je članstvo  jedinstveno  u opredeljenju  kojim ličnostima  poverava obavezu da vode našu Opštinu sledeće četiri godine.

Glas Razuma  ostaje dosledan svojoj misiji da i ubuduće informiše pravedno i nepristrasno  naše članove  o svim dešavanjima u Jevrejskoj Opštini Beograd  i oko nje.

JOB – Glas razuma

5 thoughts on “ČESTITKA

 1. „Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar“ says:

  Čestitke svakako, ali nikako se ne sme zaboraviti ko je doveo u opasnost celu jevrejsku zajednicu. Moglo se lako dogoditi da opštinu preuznu ljudi koji su opštinu zadužili sa 600.000 evra. Srećom pojavili su se mladi članovi i spasli zajednicu.
  Zašto je i kome sve to bilo potrebno? Kada se doda i informacija da je Savez oformio svoju izbornu listu, otvorio email adresu i očigledno finansijski podržao svoju listu (sajt kandidatkinje, fotografije umetničkog fotografa i dr.) naslućuje se pravi razlog za tako rizičnu akciju.
  Ne sme se zaboraviti ni činjenica da je dosadašnja uprava, pored uspešne finansijske konsolidacije, na prvoj Redovnoj skupštini, održanoj posle 4 godine neodržavanja, ocenjena kao najbolja i njene izveštaje o radu je Redovna skupština jednoglasno usvojila. Ta uprava je odlučila da se ne poništava nezakonita odluka Vanredne skupštine i da se iznuđenim sopstvenim ostavkama dodje do legalnog stanja.
  Nestatutarna odluka Vanredne skupštine JOB o raspisivanju izbora članova organa kojima mandat nije prestao je nezakonita pre svega jer je neizvršiva i nelogična. Dilema je bila da li da se nestatutarna odluka poništi sudskim putem ili da se nadje neko drugo rešenje. Možda je trebalo je poništiti nezakonitu odluku tako da nikome više ne bi palo napamet da donosi nestaturane odluke. Ipak, požrtvovani članovi uprave su našli drugo rešenje. Izbegla se mračna budućnost zahvaljujući mladjim ljudima koji su se pojavili u stilu naziva benda iz 90-tih. „Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar“.

 2. DA, ALI JE STVAR JOŠ GORA! says:

  Ne samo da je Savez oformio i očigledno finansirao svoju izbornu listu, već su zahtevi i ocene te grupe bili istovetni sa zahtevima grupe razrešenih na Vanrednoj skupštini. Naime obe grupe su zahtevale izbor svih organa JOB i tvrdile da je odluka doneta na Vanrednoj skupštini 2.12.2018. godine nestatutarna. Iako su svojevremeno učestvovali u donošenju te odluke sada su pridružili grupi prema čijim članovima je doneta zabrana kandidovanja i zajedničkim snagama su na skupštini izglasali odluku da se skida zabrana kandidovanja dvema kandidatkinjama za članove Veća kojima je na Vanrednoj skupštini izrečena zabrana kanidovanja. Providno i nečasno!

 3. Raka says:

  Cestitke novoizabranoj upravi i puno srece i uspeha u radu. Ono sto niko ne pominje, a to je izgleda najteza rec u srpskom jeziku, HVALA Sasi i onima koji su radili u interesu zajednice i doveli Opstinu da stane na zelenu granu. Sada barem nova mlada uprava ne krece iz negative. HVALA i etickoj komisiji koja je radila pa posle bila izignorisana, HVALA nadzornom odboru koji je pregledao rad i podneo izvestaj koji je prihvacen na skupstini. Drago mi je da mladja generacija preuzima upravu, ali cisto sumnjam da bi se odvazili da preuzmu u uslovima koji su Sasu docekali – i zato svaka cast i HVALA na neumornom i uspesnom radu za zajednicu.

 4. Igor Najfeld says:

  Pridruzujem se Raki da se zahvalim Sasi Jinkeru i celom njegovom timu sto su u
  veoma teskim uslovima strpljivo istrajali u odbrani statuta i etickih normi JOB-a,
  i uradili sve to sto su postigli. Kol ha kavod!

  Igor Najfeld

 5. Igor Najfeld says:

  Pridruzujem se Raki da se zahvalim Sasi Jinkeru i celom njegovom timu :
  – sto su u veoma teskim uslovima
  – strpljivo istrajali u odbrani statuta i etickih normi JOB-a,
  – sredili u velikoj meri opljackane finasije JOB-a
  – obnovili rad opstine.

  Kol ha kavod!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.