DA SE GLAS ISTINE SUOČI SA ISTINOM

Konstatacija o dve struje u JOB istinita je toliko koliko je suvislo upoređivati dve reke: Dunav i Topčiderku. Sličnost je samo u tome da su reke. Grupa članova, tri četiri duše pišu „pismo sultanu“. Žive u svojoj uobrazilji u virtuelnom prostoru i žalu za vremenima pljačke. Toliko.

O osiguranju: Ne treba lagati. Ružno je. Mama bi vam rekla da će vam oprati usta sapunom. Osiguranje je otkazalo ugovor JOB, bivšoj upravi, radi neplaćanja i duga početkom 2020. god, koji je daleko premašio sto hiljada evra. Dakle sa ukidanjem osiguranja izabrana uprava nema nikakve veze. Nova uprava pokušava da izmiri dugove i povrati osiguranje.

Uplate od saveza: SJOS je uplatio opštinama prvu tranšu. Uslov za drugu tranšu je bio da opštine daju izveštaj na šta su prvu tranšu potrošile. Radi se o kontrolisanim sredstvima iz budžeta Srbije. Opštine su dale izveštaje, a JOB nije. Tadašnje rukovodstvo JOB nije htelo kontrolu. Videli smo to jasno iz pokušaja otimanja nekretnina JOB-u, živim naslednicima i Gradu Beogradu. Pogledajte dokumenta objavljena na Glasu razuma.

Održavanje Vanredne skupštine: Stara uprava JOB nije dozvolila da se Vanredna skupština, po statutu JOB,  održi u zgradi JOB pa je većina članstava odlučila da se održi na PMF. Pod pritiskom jataka bivše uprave JOB, PMF je raskinuo ugovor o iznajmljivanju prostora, pa smo morali da skupštinu održimo u jednom beogradskom hotelu krijući se od jataka bivše uprave sa gradskog nivoa. Kako se iz odluke suda vidi, posle dve ipo godine skupština iz decembra 2020. je proglašena legalnom, prema zakonu i Statutu JOB. Njene su odluke samim tim punovažne.

Sada šačici smeta nova uprava JOB. Hoćete novi JOB. Pokušali ste i sa novim Savezom. Nije išlo, bez biranih delegata opština neće moći. Većina opština to nije želela i jasno to potvrdila. Sada ne valja Svetski jevrejski kongres, policiji ste vikali da su nacisti, sudovi su vam krivi što su presudili po zakonu. Znači niko nije u pravu sem vas, šačice članova JOB i pomagača Pauka i još ponekoga odozgo. Ne možete da prežalite što vam je pljačka osujećena. Smirite se. Novo rukovodstvo će biti birano kada većina članova to odluči i kada po Statutu tome dođe vreme, a biraće ga svi članovi koji će imati na to pravo. Dakle, skoro svi. Sem osoba koje su grubo prekršile zakonske norme, znači prisvajale sredstva JOB, pokušavale da „utope“ neke nekretnine, besnele po hotelima i restoranima plaćajući karticama JOB, protivno dokumentima JOB naplaćivale od JOB i Preduzeća svoje sumnjive usluge, ponekad i dva puta za istu uslugu, koristile vozila JOB za sebe, zadužile JOB za više od pola miliona evra itd, itd.

Da zaključimo, nemojte više obmanjivati članstvo. Vaše je prošlo, sve sem odgovornosti koja se mora utvrditi. Masna večera je izmakla. Članstvo JOB nije rado da bude pljačkano. Zato pokušajte da za sebe zaradite pošteno svojim radom ako ste u stanju, i ne krmaučite što vam je uskraćena mogućnost za pljačku i puste snove. A ko će da bira svoju, neku narednu upravu, odlučili su i odlučivaće članovi JOB prema svojim nazorima, a ne prema šačici tužnih, razočeranih i frustriranih članova. Samo kažemo jasno i glasno.

REDAKCIJA

One thought on “DA SE GLAS ISTINE SUOČI SA ISTINOM

  1. Sveti Raka says:

    Tako sam se slatko nasmejao kad sam procitao: >>pokušajte da za sebe zaradite pošteno svojim radom ako ste u stanju<<. Pa zar vi ne shvatate sa kim imamo posla? Da su u stanju – ne bi se o JOB grebali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *