3 thoughts on “Godišnjica Medićeve obmane

  1. Mića says:

    Mislim da bi bilo dobro da se povodom godišnjice svinjarije g. Danila Medića upriliči i ponovno objavljivanje Pregleda u kome je izveštaj sa tom tačkom bio na Izvršnom Odboru SJOS. Koisno je i biće korisno ubuduće da mladi članovi koji budu dolazili u JOB ali i uJevrejsku zajednicu Srbije saznaju iz prve ruke sa kakvim su se spodobama borili članovi JOB osamnaestih idevetnaestih godina dvadeset prrvog veka. Pomoći će im da na vreme uoče ubačene ličnosti u JOB po principu „spolja drvo a unutra grci“ i da se odupru razaranju zajednice što iznutra što spolja. Nije zgorega da mladi spoznaju i činjenicu da se uvek nađe i grupa koja za materijalnu korist sledi „tribune zla“ i da omamljena aromom novca proda veru za večeru.
    Dakle molim Redakciju da ponovi Pregled sa pismom saglasnosti Delti da bi smo otklonili svaku sumnju sa kime imamo posla. Jer ako mene pitate mnogo više vredi naša tradicija, vera i integritet Jevrejske zajednice od novca i nekretnina koje po zakonu o povraćaju imovine dobijamo ili trebamo da dobijemo.

    • Gamarnu says:

      Potpuno sam saglasan sa tobom a posebno sa onim u poslednjoj recenici. Sta smo dobili a sta izgubili? Dobili mnogo nismo (obzirom na trenutnu situaciju) a izgubili smo mnogo: svoj mir, identitet, tradiciju, nacin zivota, a povrh svega i vlastite prostorije su nam postale nedostupne. U ovakvoj situaciji nismo bili ni za vreme okupacije pa se pitam koja je stvarna dobit po zajednicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *