HRONOLOGIJA USPEŠNO ODRŽANE VANREDNE SKUPŠTINE JEVREJSKE OPŠTINE BEOGRAD

HRONOLOGIJA

USPEŠNO ODRŽANE VANREDNE SKUPŠTINE

JEVREJSKE OPŠTINE BEOGRAD

 

3.10.2018. godine 77 članova JOB je JOB-u podnelo Zahtev za sazivanje Vanredne skupštine radi opoziva organa upravljanja JOB

29.10.2018.godine 75 članova JOB podnelo Zahtev za održavanje Vanredne i Izborne skupštine, što je nemoguće jer Statut poznaje:                                   Redovnu (obavezno jednom godišnje) ili

Izbornu (svake četvrte godine) ili

Vanrednu skupštinu (radi rešavanja vanrednih pitanja)

1.11.2018. godine Veće JOB je razmatralo oba zahteva, prenebreglo Zahtev 77 članova radi opoziva organa upravljanja JOB i sazvalo Vanrednu izbornu skupštinu, što je po Statutu i Poslovniku o radu skupštine nemoguće jer su u Vanrednoj i Izbornoj skupštini različite nadležnosti i procedure.

Zahtev za sazivanje Vanredne skupštine radi opoziva organa upravljanja JOB Veće je prenebreglo, a to nije smelo da uradi. Statut nalaže Veću da sazove Vanrednu skupštinu, ali je predvideo i mogućnost da zlonamerni članovi Veća ne izvrše svoju obavezu i omogućio potpisnicima Zahteva da u tom slučaju sami sazovu skupštinu.  Taj član Statuta je demokratski i obezbeđuje članstvu kontrolu rada Veća. Bez njega bi JOB bio u opasnosti od diktature i privatizacije.

5.11.2018. godine 77 potpisnika su, kako Statut nalaže, sazvali Vanrednu skupštinu radi opoziva organa upravljanja JOB za 2.12.2018. godine, po automatizmu člana 17. stav 2. Statuta JOB.

7.11.2018. godine 77 potpisnika su dopisom pozvali Veće i Kancelariju JOB da izvrše svoju obavezu određenu Statutom i Poslovnikom o radu skupštine JOB i obezbede administrativno tehničke uslove neophodne za održavanje sazvane Vanredne skupštine.

13.11.2018. godine Umesto da postupi po Statutu i Poslovniku, Veće je donelo odluku o oglašavanju ništavim akt o sazivanju Vanredne skupštine za 2.12.2018. godine.

13.11.2018. godine potpisnici Zahteva za sazivanje Vanredne skupštine su obavestili članstvo JOB da je odluka Veća o poništenju akta o sazivanju Vanredne skupštine ništava jer Veće nije nadležno da takvu odluku donese, a sve odluke donete od nenadložnog organa su ništave i nemaju pravnu snagu (kao da poništimo odluku o povećanju cene struje). Saziv za održavanje vanredne skupštine mogu da stave van snage samo podnosioci zahteva za održavanje Vanredne skupštine, Veće ne može ni na koji način. Sve vreme je JOB mailovima informisao članstvo da neće dozvoliti održavanje Vanredne skupštine, pa je Skupština trebalo da se održi u sali Hemijskog fakulteta kako bi se izbegli eventualni sukobi.

26.11.2018. godine Danilo Medić je u ime Jevrejske opštine Beograd poslao Hemijskom fakultetu dopis kojim traži sprečavanje našeg zakazanog skupa, lažno tvrdeći da je zakazana Vanredna skupština nelegalna. Hemijski fakultet je otkazao ugovor i vratio plaćeni iznos.

O Zahtevu za opoziv organa JOB ti isti članovi organa JOB nisu želeli da se članstvo JOB izjašnjava, pa su na svaki način ometali okupljanje i razmatranje njihovog rada. Članstvo JOB je bilo prinuđeno čak i da promenjeno mesto održavanja Vanredne skupštine drži u tajnosti jer su organi upravljanja JOB uskraćivali članstvu Ustavom zagarantovana prava: slobodu mišljenja, izražavanja, obaveštavanja i mirnog okupljanja. To su radile vlasti koje su proizvele Šoa.

2.12.2018. godine ODRŽANA VANREDNA SKUPŠTINA – PRISUSTVOVALO PREKO 230 PUNOLETNIH ČLANOVA JOB.

 

NAPOMENA: Svi važni dokumenti koji inkriminišu sadašnje rukovodstvo JOB, objavljeni su na sajtu:

http://job-glasrazuma2018.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *