Igor Ginzberg, veliki moralista

Neko ko na silu želi da sedne na stolicu prvog čoveka Jevrejske zajednice Srbije sada poziva na proces pomirenja. Pomirenja… sa čim i sa kim? Sa onima koji čerupaju imovinu vraćenu sa kostiju naših pobijenih predaka i koji ono što se svima nama vraća prisvajaju sebi?

Nekoliko pitanja: zašto to, gospodine Ginzberg? Gde su razum i spremnost na razgovore prošlog leta, jeseni i zime? Zar ne vidite ko Vas podržava na tom mestu? Koga zastupate?

Gde ste bili i šta ste za Jevrejsku zajednicu uradili u mesecima koji su za nama, osim što ste se pojavljivali tu i tamo na račun JOB, i to u svojstvu izmišljenog predsednika Saveza? Ko je to inicirao i odobrio? I sa kojim ciljem? Da li ste svesni takvog svog postupanja i toga čemu se priklanjate i koje radnje time odobravate?

Da li ćete, onda kada se okonča započeto otkrivanje i obelodanjivanje brojnih zloupotreba i koraka protiv imovine Jevrejske zajednice od strane ljudi koji su Vas isturili, i kojima ste se priklonili zarad prividne moći i ugleda – javno da se izvinite Jevrejskoj zajednici Srbije?

Član JOB, adresa poznata redakciji

7 thoughts on “Igor Ginzberg, veliki moralista

 1. Zoran says:

  Crni Ginzberg u šta se uhvatio. Zar i on. Šta li ga je nateralo da bruka sebe i ime porodično. Čujem da postoji račun za njegovu kartu Dubrovnik-Beograd-Dubrovnik a JOB je tu kartu platio Avgusta prošle godine, 2018, oko 55.000,00 RSD. Odkud od Dubrovnika i nazad a i cena avio-karte skoro duplo veća nego Bg-TVA-Bg?

 2. Buba Poleksic says:

  Ljubica Milivojevic

  3:23 AM (0 minutes ago)

  to opstina

  Potpuno sam zbunjena – nema novca da se plati grejanje / struja, zdravstveno osiguranje, dodatak deci, zrtve Holocausta ne primaju svoje dodatke a ima novca da se za Savuot krstari Dunavom.
  Svaka cast onima koji vode finansije u Jevrejskoj Opstini Beograd ali i onima koji brinu o kulturi.
  Ili se radi o onoj nasoj poslovici: „Dok se dvoje svadjaju treci se koristi“?
  Uzivajte
  Buba Poleksic

 3. Ljubica (Buba) Milivojevic - Poleksic says:

  Moj komentar nema veze sa Igorom Ginzbergom, vec sa Krstarenjem po Dunavu uz rucak, povodom praznika Savuota.
  Kada sam vec uzela kompjuter u ruke htela bih da Kazem I sledece – oni koji hoce da pisu u Jevrejskom pregledu, na web sajtu Glasa Razuma i bilo gde trebalo bi I da se potpisu. Ako to iz nekog razloga nece da urade onda neka i ne pisu / komentarisu. Nepotpisani tekstovi meni licno smetaju – bez obzira da li se radi o dobroom I strucnom clanku ili o losem – to se pre svega odnosi na Jevrejski pregled., gde su clanci vrlo cesto nepotpisani tj. ne zna se ko ih je napisao.
  Pozdrav Ljubica (Buba) Milivojevic – Poleksic

 4. Dejan Popov says:

  Nadovezao bih se na komentar gospođe Poleksić, zašto na sajtu nigde ne nalazim sastav redakcije? Kako da autori potpisuju, kada se ni redakcija nije potpisala? Zar to nije malo čudno? Takve pretenzije, a ni ime ne smete da stavite. Dokle će da se neguje takav hajdučki piratski pristup? Da li je tako nešto još viđeno u jevrejskim zajednicama u svetu?

 5. Ruth C. says:

  Svaka cast Ida, tako se podrzava zajednica koja se voli. I svi mi sto smo nekada bili deo Jevrejske opstine i godinama uzivali u onome sto nam je davala, sto smo sada rasuti po Belom Svetu, trebalo bi da damo podrsku nasoj Opstini, onakvoj kakvu je mi pamtimo.

 6. Miroslav Demajo says:

  U vezi primedbe Bube Poleksic o nepotpisanim clancima u Jev. Pregledu, cesto sam slao clanke. U broju za april/maj str. 24, napisao sam clanak o ajkulama oko obale Izraela. Kao biolog sam posebno pisao o relevantnim stvarima, posebno ako se odnosi na Izrael., nauku i zivotnu sredinu, ko ne veruje imam celu dokumentaciju jos iz vremena stare Jugoslavije. Ovoga puta, Urednik me nije potpisao, nije mi jasno zasto. Buba je u pravu posto u ozbiljnom casopisu, autor mora biti odgovoran za svoj clanak, ako ga Urednik naravno ne izmeni bez dogovora sa autorom. Jev. Pregled je i dokument koji trajno ostaje kao dokaz o aktivnosti Jev. zajednice na prostorima Srbije dok je gangsteri predvodjeni drzavnom vlascu ne uniste, mislim na Jev. zajednicu . Za ostalo me bas briga, osim kao biologu, stalo mi je do biodiverziteta Srbije , iskljucujem neodgovornog Homo sapiens-a .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.