INFO JOB o religioznoj pripadnosti Danila Medića

Poštovani posetioci sajta Glas Razuma 2018, potrebno je napise koji se javljaju na sajtu INFO JOB, a i odgovore na njih, svesti na nekoliko rečenica. Na taj način  bi namera autora iz JOB bila vidljiva i očišćena od „gumenih rečenica“ odnosno od isprazne retorike.

Članak, koji elaborira pravo Danila Medića da kao hrišćanin bude član ali i predsednik JOB, i koji pri tome priziva u pomoć Holokaust, Kristalnu noć i svašta drugo, neprikladan je i neumesan. Ovo nisu teme sa kojima se treba igrati.

Niko pametan ne osporava da su u JOB dobrodošli svi Jevreji po majci i ocu, babama i dedama kao i svi članovi njihovih porodica tj. deca, supružnici pa bili oni ove ili one vere. Svi oni uživaju prava članova JOB  i o tome nema govora. Plašenja članova JOB da će da izgube ovo ili ono pravo samo je tendencija da se stvori lažna slika o želji nekih koji dolaze da JOB učine „ultra ortodoksnom“. Sama činjenica da većina članova koji podržavaju Glas Razuma nisu Jevreji po Halahi najbolje razotkriva laž koju plasira INFO JOB.

Druga je stvar da li predsednik JOB može da bude čovek koji je prihvatio da bude hrišćanin, a da o tome nije obavestio članove JOB kada su glasali za njega. Znači obmanuo ih je. Da li mislite da bi Vršački Vladika mogao da bude musliman, budista ili Jevrejin a da pritom od vernika sakrije činjenicu da je druge vere. To ipak ne ide. Svi pamfleti koji ovo opravdavaju su jednostavno smešni. Očito je da su kod Medića postojali ali i postoje drugi motivi, a ne dobrobit zajednice. Da li i neki drugi van zajednice podupiru ove težnje i zašto, prosudite sami.

REDAKCIJA

One thought on “INFO JOB o religioznoj pripadnosti Danila Medića

  1. Miroslav Demajo says:

    Ma stvar je jasna, država uplela prste, ubacila svoje pajtose i složno rade za svoje interese, tj. za one na vlasti a ostane i za pajtose i to je to. Čitajte prošli NIN i slične stvari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *