7 thoughts on “Izveštaj sa protesta ispred Ministarstva pravde

 1. Emmet says:

  Svaka cast na protestu pred ministarstvom. Ako moze samo jedan dobronamerni savet. Nemojte stajati mirno sa strane kao jaganjci tokom tog protesta vec blokirajte ulaz u ministarstvo. Cela drzava vas ignorise i nastavice jer joj se moze. Proslo je vreme, morate da pocnete da izazivate incidente kako bi se skrenula paznja na ovu sramotu i drzavni antisemitizam. Ovo jeste antisemitizam.

  Kao odgovor onima koji ce reci da pametujem samo zelim dobronamerno da skrenem paznju na to da su ovo citavoj jevrejskoj zajednici zamesili clanovi JO Beograd koji su i izglasali onu spodobu tako da je vreme da malo trpite kritike za to sto ste uradili. Vi morate i da budete ti koji ce se javno (fizicki) sukobiti sa vlastima. Ili to ili strajk gladju. Nemate vise izbora.

 2. Emet ve emuna says:

  Emmet, potpuno ste u pravu, najbolje bi bilo da obe interesne grupe koje se svim sredstvima bore za svoje uske interese pred očima celog sveta, otpočnu štrajk glađu. Do smrti. Onda bi svanulo nama ostalim 95% koji smo za jednakost i konstruktivnost.
  Naučno objašnjenje svih ovih događanja: bila jednom jedna divna Jevrejska opština Beograd koju su decenijama vodili ovi koji sada protestvuju u Nemanjinoj, a onda je iznenada iz svemira došla kometa na kojoj je sedeo Medić, i sa komete pao na tako divnu organizaciju, pravo na mesto predsednika, da bi za manje od godinu dana od najdivnije bajke, kakva je bila JOB, napravio najgrozniju.

  • Zoran says:

   U ime istine ne radi se o dve grupe. Pogledajte rezultate glasanja na skupštini koju je zakazalo bivše rukovodstvo JOB pa odustalo (349 : 6 ha) kada su videli da ne mogu da krivotvore rezultate. Tako beše u martu ove godine. Tražili su da Svetski Jevrejski Kongres organizuje i nadzire nove izbore u Maju ove godine. JOB, tj Jevreji Beograda su i to prihvatili a u njihovo ime pristanak je potpisao Aleksandar Jinker. Članovi bivšeg rukovodstva su odbili da potpišu dokumenat o prihvatanju rešenja i tako, kao i nas prevarili i Svetski Jevrejski Kongres. Prema tome kada pišete o nečemu treba se bar malo raspitati o činjenicama, sem ukoliko niste instruirani drugačije.
   Zoran

  • Zoran says:

   Umalo da zaboravim draga Emuna, što se tiče zvezdica ili kometa verovatno mislite na zvezdice koje je video naš član kada su ga tukli Avram Izrael, Danilo Medić i Jakov Alba. Doduše Avram Izrael je izjavio da je to bilo guranje a ne udaranje i šutiranje. Sva sreća nisam Rej Čarls (znate ko je to?) pa sam se sa snimka kamere imao priliku da se lično uverim u akciju Avrama, Čoveka sa komete Medića i Albe. Eto toliko.
   Zoran

 3. Emet ve emuna says:

  Najgore od svega je to uporno insistiranje na navodnom rezultatu 349 : 6 koje samo pokazuje o kakvoj se obmani radi i koliko je drska jedna od dve interesne grupe (tradicionalna, ona koja puni džepove decenijama) u svom potcenjivanju inteligencije i Jevreja i drugih. Ti „izbori“ su bili potpuno nelegalni, svako ko ih podržava pokazuje da nije demokratski opredeljen, taj koji je navodno dobio 6 nije priznavao izbore i povukao je kandidaturu, ostavljanje njegovog imena na glasačkom listiću je teška povreda ljudskih prava i u Americi bi bila sankcionisana na sudu milionima. Interesna grupa je mogla i bez toga, da Jinker bude jedini kandidat ili da omogući još drugih kandidata, ovako, to je jad i beda. Zašto je Aleksandar Jinker bio uopšte kandidat interesne grupe? Kada je njegov brat pre toga bio potpuno neuspešni predsednik „Privremene uprave“ u kojoj je sedelo pola onih najgorih iz kasnije Medićeve uprave. Aleksandar Jinker koji se odjednom tu stvorio, o kome niko ništa ne zna, koji se preporučio time da nikad ništa nije bio u JOB, ni član komisije za razbibrigu, pa sada upada pravo na mesto predsednika, na kome biva jedan dan Đinđić, drugi dan Če Gevara. Zašto se stalno dovode marionete? Kakva marioneta, takvi i rezultati. Na kraju će oni koji dovode marionete sve izgubiti zbog želje da postavljaju marionete ceo vek. „Ne radi se o dve grupe“ kažete. Je li znate o kojoj armiji zaposlenih se radi među ovima koji protestvuju u Nemanjinoj i koji ih sve interesi povezuju? Neki od njih do juče su verno služili Mediću, kad im se zaklimao posao, evo ih natrag u drugoj interesnoj grupi. Čak se i Glas razuma svojevremeno, iskreno ili neiskreno, distancirao i objavio da Jinker valjda može da objasni kako je sastavio Veće.
  Zašto se ne objavi taj dokument koji je Jinker potpisao sa Svetskim jevrejskim kongresom, objavljuju se razne bljuvotine, kako se usuđuju da ne objave taj dokument? Da li zato što taj dokument liči na mafijašku nagodbu a ne ni na kakve demokratske izbore, kojih uostalom nikad nije ni bilo u JOB?
  Instruiran može da bude čovek koga nigde nije bilo pa se onda odjednom pojavljuje i uči druge da se raspitaju o činjenicama koje uglavnom ne poznaje niti ga zanimaju.
  Što se tiče straha od izbora, on je prisutan na obe strane, tj. kod obe interesne grupe koje nas brukaju i prave problem međunarodnih razmera. Prvo se plašila izbora tradicionalna interesna grupa, pa onda Medićeva, a sada je opet panika kod tradicionalne i zato insistiraju na nemogućem upisu, umesto na pravim izborima.
  Na Vašu drugu poruku, dobro je skrenuti sa teme, ali upadate u novi problem, ako uzmemo i te zvezdice, čiji je najbolji kućni prijatelj bio Jakov Alba, šta je on sve bio pre ovoga, da li je jedan od glavnih članova Bnei brit lože?

  • Julijo says:

   Emet ve emuna, izadji iza pseudonima. Verujem da bi ti bilo prilicno neugodno iznositi ovakve stavove (da ne kazem tezu rec) pod pravim imenom. Predstavi se, mozda bude vise uspeha.
   Aleksandar Jinker, „koji se tu odjednom stvorio“ nasuprot Nedicu, koji je „dugogodisnji“ clan jevrejske zajednice i koga „svi poznaju“!? Ne govori li to mnogo vise o tebi i tvom znanju.

   • Emet ve emuna says:

    O čemu vi pričate? Danilo Medić se u politici JOB pojavio više godina pre Aleksandra Jinkera, pri čemu svaka godina u ovom periodu vredi kao decenija. Medić je bio prominentan, a Jinker potpuni anonimus. Medić je između ostalog bio i donator velike hanukije kojom je prvi put u sred grada na otvorenom proslavljena Hanuka. Drugo je pitanje što smatram da takva javna parada Habada ne bi trebalo da se radi i da je protivna jevrejskom duhu, a iz čisto komercijalnih interesa njihove sekte.
    Velika je nesreća (a ne sreća, kao što se raduje i sladi interesna grupa koja je za svoju marionetu postavila Jinkera) što se pokazalo da Medić ima velike karakterne nedostatke i da verovatno radi po unapred zacrtanom scenariju, da o njegovim saradnicima i ne govorimo, pri čemu je najgora i najopasnija Nela Papić, uslovno rečeno, opasna po šteti koju nanosi, a inače u normalnim okolnostima bi bila sasvim bezopasna jer sa takvim grubim nekontrolisanim gaženjem prava ne bi sastavila šest meseci, kao što i nije već jednom ranije.
    Kako vi uopšte iz vaše perspektive objašnjavate kako je Medić mogao da postane predsednik JOB ako je bio tako beznačajan i takav demon? Beznačajnost može jedino da objasni kako je Jinker postao predsednik, kad me već vučete za jezik. Sve čega se Jinker dohvati upropasti. Pogledajte samo njegov članak u NIN-u, niko se nije ni osvrnuo, naneo je samo štetu i sebi i, što je mnogo gore, NIN-u, koji sada mora zbog njega da se povlači po sudovima.
    Jednom rečju, vaše pisanje samo pokazuje, još jednom, koliko je deo članova neobavešten i indoktriniran u smislu poslušnosti i samoponištenja.
    P.S. Što se pseudonima tiče, prvo, budite onda dosledni; drugo, odgovorio sam nekome ko se potpisao sa Emmet, sa Emet ve emuna; treće, kakve veze ima ličnost sa argumentom; a četvrto, kako može istina da bude neugodna za onoga ko je iznosi, valjda je neugodno biti nečija marioneta i živeti privid od života u oblacima propagande neke od interesnih grupa u jOB.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *