KAKO SE USUĐUJETE DA BILO ŠTA ZAHTEVATE?

Vi, koji ste se postavili privatno obezbeđenje na vrata naše Opštine i naše sinagoge i niste nam dozvolili da održimo Vanrednu skupštinu u našim prostorijama, usuđujete se da zamerate što od vas čuvamo naše prostorije. Naravno da moramo da čuvamo imovinu koji su nam naši preci ostavili. Čuvamo je od vas koji ste počeli budzašto da je prodajete, koji ste se odrekli logora iz koga su naši preci odvedeni u smrt, sve radi dobiti od izgradnje tržnog centra, koji raspolažete velikim sredstvima naše Opštine, a ne plaćate račune i poreze, koji kršite i zakone ove države i naš Statut, koji nikada niste sazvali skupštinu i podneli finansijski izveštaj, koji trošite naš novac kako vam se ćefne prema vašim ličnim maštanjima, koji ne poštujete rabina naše zajednice, vređate ga, klevećete i pripisujete mu antisemitizam, koji vređate i državu i pripisujete i njoj antisemitizam, koji se fizički obračunavate i sa zaposlenim ljudima i sa kapijom sinagoge!

Ne pitamo vas ko je ta “interesna grupa koju predvode Sabadoš i Asiel”, koju neprekidno vrtite u krug, jer znamo da nemate hrabrosti da klevećete, bojeći se posledica.

Ne tražimo da dokažete “razmere krađe Asiela i Sabadoša”, jer to jeste kleveta koju ćete, kad dođe vreme, morati da odbranite na sudu.

Revizor plaćen našim novcem, bez naše saglasnosti, utvrdio je da ste od 10 aktivnosti za koje se po  članu 22. Zakona usmeravaju sredstva ostvarena po osnovu Zakona, trošili sredstva samo na dve, i to:  (enormne) materijalne troškove i (enormne) troškove i obaveze nastale upravljanjem imovinom i prihodima ostvarenim primenom Zakona. I još se hvalite tim Izveštajem revizora u kome su konstatovane vaše brojne nezakonitosti i nepravilnosti! A pošto vas je Revizor podsetio da sredstva nisu namenjena samo onima koji njima raspolažu, setili ste se čak i programa iz kulture i tradicije! Sad je kasno, U VAS VIŠE NIKO NEMA POVERENJA.

Ni državni organi neće večito tolerisati vašu utaju poreza i vaše nezakonito raspolaganje sredstima iz budžeta. Uplaćivati vama još više sredstava, značilo bi samo povećavanje vaših materijalnih troškova, i još skuplje plaćanje vaših aktivnosti snošenja troškova i obaveza nastalih upravljanjem imovinom i prihodima ostvarenim primenom Zakona, koji su već nerazumno visoki.

Ljudi, došlo je vreme da se ozbiljno zabrinete, jer VI STE POTPUNO IZGUBILI KONTROLU NAD SOBOM!

REDAKCIJA

5 thoughts on “KAKO SE USUĐUJETE DA BILO ŠTA ZAHTEVATE?

  1. Spartak says:

    Stižu hvalospevi o osiguranju za zdravstvo od onih koji to uplačuju od nekretnina koje pripadaju celoj JOB. Muka mi je od tih narcisa koji nisu podneli nikakav finansijski izveštaj od kada su na vlasti a i nije moguće kada su rasturili Nadzorni odbor koi je nekada legalno izabran. Mnogo puta sam napomenuo da plate i ostali troškovi nisu nikakva tajna, banke u novinama daju godišnje finansijske izveštaje koje čitaju i oni koji nisu klijenti. Davno sam bio u kancelariji JOB dok je kvazi uprava još tamo bila i tražio da vidim plate itd. Rekao mi tadašnji sekretar da je to tajna itd. Rekao da neka stave na uvid pa ko hoće neka dođe da vidi, ni to nisu hteli. Bio sam u UO najvećeg Innst. u Srbiji i svi su znali ko koliko platu ima sa projekata. Bila i rang lista po broju publikacija i kategorije i tajne nije bilo. Šta misle ovi kvazi JOB? Misle da smo svi budale!!! Gde su pare od članarina? Svako sme da zna. Moja snaja u Kanadi radi u jednoj Jevrejskoj ustanovi i sve se zna a ova šaka jada JOB otpad krije sve. Nedavno u listu Danas vest da je Advokatska komora podeljena uz pomoć vlasti, s tim da je njihov miljenički deo uzeo pare iz Komore. Moram priznati da mi se povraćalo dok sam čitao novi Jev.Pregled Jan.Feb.2020 o poseti našeg velikogsrpskog tate Izraelu i počasti koje je dobio. Pitam se da li ta država zna šta se ovde dešava, kako se manipuliše sa jevrejskom zajednicom i kako ne radi ministarstvo kako treba? Samo da nam više ne stignu sladunjava pisma koja uvek šalju iz Izraela za praznik te države i namenjena jevrejskoj diaspori sa nekim lepim željama. Lakše i korisnije bi bilo da samo telefoniraju nekom iz predsedničke palate na 381“’ i kažu da prestane da rastura jev. zajednicu.

  2. M.Demajo says:

    Došli na vlast koliko se sećam oktobra 2017 i nema finansijiskih izveštaja za godine 2017, 2018, 2019. Rasturili izabrani NO. Sada mi šalju mail o falsifikovanim priznanicama za članarinu. Oni svoje afere prikrivaju dizanjem prašine a tako ih je lepo naučila država koja sama to radi.

  3. Mića says:

    Bune se za članarine!!!??? Pa kome da plaćamo članarine nego JOB. Članovi su definisali šta i ko je JOB. Oni su JOB samo za Vesića, Anđelkovića-Pauka, Mišu Vacića i još desetak hijena koje se vuku oko davno smenjenog rukovodstva. JOB je JOB a institucije JOB su izabrali članovi maltene apsolutnom većinom. Bar to nije više dilema ili stvar za diskusiju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *