Klanica

U sredu 19. decembra sam JOB-u poslao sledeći dopis:  

Poštovana gospodo,

Umesto što pišete izmišljotine koje govore više o vama nego o meni, izvolite pronaći klanicu i ja ću obaviti klanje i pregled pluća prema jevrejskom propisu o kašrutu, dok će mašgijah obaviti potapanje u vodu, soljenje i ispiranje košer mesa.

S poštovanjem,

Isak Asiel

Rabin Jevrejske zajednice u Srbiji

One thought on “Klanica

 1. Danijela Danon says:

  Zasto se obracati onima koji su te vredjali, ponizavali , poglasavali lopovom, prevarantom, neznalicom… koji su ti rusili ugled i dostojanstvo gde god su stigli,,, Zar zaista mislis da su njima potrebne tvoje usluge?

  Nije njima stalo do klanice ni do koser mesa ni do obrednog klanja, ni do prezivelih Holokausta, ni do koser kuhinje, ni do jednog propisa judaizma, ni do vecine clanova ove nase zajednice… Ali ce svaku od ovih svetih stvari iskoristiti u borbi protiv tebe, kao parolu, pamflet, jeftini trik i sredstvo, da te dotuku…
  Za tebe je judaizam sav zivot, za njih je to samo sredstvo za ostvarenje cilja,,,

  U teskim vremenima kada se činilo da je sva nada nestala, Jevreji su u svest prizivali izjavu Svetog neka je Blagosloven: „Uščuvaću vas ne vas radi nego Mog Imena radi“

  U ovim teskim trenucima za nasu zajednicu moja porodica i ja smo tamo gde je judaizam. I Rabin je tamo gde je judaizam. Mi smo dakle na mestu na kojem je i rabin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *