Ko čuči iza Glasa istine i koje su im namere?

Prvi deo teksta ne vredi ni pomena. Na nivou je drugog razreda osnovne škole po principu Perica ima dvanaest jabuka a Mica mu da još…….smešno. Jedini motiv je pokušaj da se spreči masovno izjašnjavanje članova JOB kao što beše u njihovo vreme.

Drugi deo teksta želi nekoga da ubedi da kvadrat treba da košta 3.400 Evra po principu: 10 ćevapa i pivo 120 dinara. Gde? Nema nigde, ali lepo zvuči. Podsećamo da je u prošlom obraćanju Glasa istine poruka bila da se ide na potpisivanje Ugovora, uz opciju izdavanja prostora koji bi se iz ovog aranžmana dobio. Objasnili smo to u prethodnom tekstu na Glasu razuma. Sada menjaju predlog. Sećate se Bore Todorovića u Balkan Ekspresu: „Nisam muzičar, ustvari sam muzičar, ne ne nisam muzičar“. Dakle, ustanovismo s kim imamo posla i da Glas istine prenosi poruke smenjene grupice koja nas je koštala preko pola miliona Evra.

Sve je u cilju da se još ponekom neupućenom članu JOB proturi laž kako su nekad cvetale ruže.

Pa da se podsetimo:

  • Ugovor o osiguranju je otkazalo osiguravajuće društvo Generali i to još smenjenom rukovodstvu radi duga od skoro 150.000 Evra. Da ne spominjemo da je u cenu tadašnjeg ugovora inkorporiran iznos koji je JOB plaćao, dodatnih 20% za “brokera”? Ko je “broker” i gde su išle te pare pare do danas ne može da se utvrdi, ali može da se nasluti. Sada, kada JOB ide na novi, mnogo povoljniji aranžman za zdravstveno  osiguranje, u grupici smenjenih nastaje panika.
  • Mudrovanje oko aranžmana sa GP Greda je na bazi predugovora koji je grupica potpisala, ali nije znala ni želela da ga realizuje bez “boniteta za sebe”, pa je JOB pre par nedelja dobio tužbu od GP Greda uz zaprećenu naplatu docnje i izgubljene dobiti. Sad im smeta što je izabrano novo rukovodstvo našlo načina da povoljno reši problem, otkloni sudski spor i obezbedi sredstva koja spasavaju JOB finansijskog ambisa u koji je JOB njihovim mahinacijama doveden.
  • Finansijska konsolidacija JOB treba da obezbedi sredstva za rad omladine, obdaništa, zdravstveno osiguranje, ali i sve tekuće obaveze rada JOB. To ih boli. Mnogo.
  • Zašto su protiv izjašnjavanja članstva o realizaciji ugovora sa GP Greda? Setite se videće se jasno da nisu prijavljivali članstvu pokušaj prisvajanja a zatim otuđenja zgrade na Studentskom trgu koja ima zakonite naslednike. Za bolje razumevanje polovina objekta je u vlasništvu grada Beograda. Tim povodom je gospodin Strahinja Sekulić, u ime republičke Agencije za restituciju, pismom izvestio gradonačelnika Beograda da JOB pokušava da prisvoji deo gradskog dobra. Bruka za sve nas.
  • Podsetimo se. Bez znanja članstva JOB, ova grupica je pokušala da otuđi plac u Južnom bulevaru dobijen restitucijom ali i plac uz Sinagogu predviđen za izgradnju verskog objekta. Naime, ovaj plac su ponudili veliki kombinatori, postoji dokumentacija i prepiska sa indijskim “investitorom”, iz koje se jasno vidi namera grupice smenjenih da plac “komercijalizuju”. To su ovi koji se sada javljaju preko Glasa istine.
  • Treba spomenuti da je bez saglasnosti članova JOB prodat 1 Ar na Starom gradu za 10.000 Evra mada je vrednost Ara na toj lokaciji između 120 i 150.000 Evra. Sudbina  razlike od stotinak hiljada Evra će se utvrditi kroz krivični postupak, nadamo se.

A da li je razlog povećanog broja pisamaca sa Glasa istine možda još nešto drugo? Da li je namera da se skrene pažnja sa bolnih procesa koji će dovesti smenjenu grupicu u situaciju da objasni pred članovima JOB, ali i sudskim organima, mnoga dela koja su u koliziji sa zakonima ove države i Statutom naše Opštine?

Očekujemo da JOB pokrene nekoliko krivičnih postupaka jer za to, koliko znamo, postoji potrebna dokumentacija.

Smenjena grupica će morati da „odgovori“ na mnoga pitanja. Naravno, u ovom slučaju se ne radi samo o kolektivnoj već i o ličnoj odgovornosti i to ne samo Danila Medića. Biće interesantno pravdanje troškova na račun JOB za putovanja za Novu Godinu u Izrael, isplate novca preko kase JOB i svrha i karakter isplata bez pravdanja. Biće naravno i pitanja o plaćanju advokatskih usluga direktno iz JOB i/ili preko preduzeća koje su osnovali, često za isti vremenski period i za iste usluge na obe strane. A sve to za usluge za koje su istovremeno angažovani advokati van JOB kojima se ne plaća pa je taj deo duga advokatima narastao na preko 100.000 Evra. Sada JOB mora da plaća te usluge. Interesantno je da su interno članici tadašnjeg Veća, koja po pravilniku Veća nije imala prava poslovanja sa JOB, značajne sume za pravne usluge redovno isplaćivane. Verovatno će i Advokatska komora biti zainteresovana za korektnost rada njenih članova.

Mnogo drugih pitanja zahtevaju odgovor članova smenjenog rukovodstva, bilo pred zakonom bilo pred članstvom JOB. Organizovanje i plaćanje banketa, plaćanje značajnih suma po kafanama, slanje para, deviza, na more pojedincima, davanje slušbenog vozila na korišćenje u private svrhe u letnjem periodu, sumnjivi ugovori sa još sumnjivijim firmama za savetovanje JOB…

DAKLE, POŠTOVANI ČLANOVI JOB, NEMOJTE DA NAS I DALJE ZALUĐUJE SMENJENA GRUPA  KOJA STOJI IZA GLASA ISTINE. NE ODGOVARA IM DA JOB STANE NA NOGE, IZBEGNE FINANSIJSKU KATASTROFU I BLOKADU KOJU SU NAM  OSTAVILI.

U NEDELJU TREBA DA GLASAMO ZA POTPISIVANJE I REALIZACIJU UGOVORA ZA KOJI SU OBAVEZUJUĆI PREDUGOVOR POTPISALI SMENJENI. SADA IM NE ODGOVARA REALIZACIJA UGOVORA JER SU OSTALI BEZ  MASNOG DELA ZA SEBE. UGOVOR I REALIZACIJA ĆE DO POSLEDNJEG DINARA BITI TRANSPARENTNI, U TO NE TREBA SUMNJATI.

TREBA DA GLASAMO DA NAM JOB STANE NA NOGE I DA IZBEGNEMO FINANSIJSKI FIJASKO KOJI NAM JOŠ UVEK PRETI. KRUNIŠIMO JOŠ JEDNOM VRAĆANJE JOB NJENOM ČLANSTVU. DOKAZALI SMO DA SMO KADRI DA UPRAVLJAMO SVOJOM OPŠTINOM I DA NAS LAŽI U TOME NE MOGU SPREČITI. PRILIKOM GLASANJA DRŽIMO SE SVIH PRAVILA PONAŠANJA KOJE IZISKUJE BORBA PROTIV KORONE.

VIDIMO SE U NEDELJU 27 DECEMBRA!

REDAKCIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.