Ko se s vatrom igra taj se i opeče

Da bivša uprava ne preza ni od čega, u to smo imali priliku da se uverimo kada su nedavno bez znanja i saglasnosti članova JOB, a od opštinskog novca, unajmili i rasporedili privatno obezbeđenje ispred zgrade JOB i sinagoge kako bi sprečili okupljanje u prostorijama. Zamislite privatno obezbeđenje ispred bilo kog drugog verskog objekta koje vernicima zabranjuje pristup!? Bivšoj upravi ni to nije bilo dovoljno, pa je opozvano Veće izdalo saopštenje, dakako protivpravno, a o namerama da i ne govorimo, kojim se u prostorijama JOB i sinagoge ZABRANJUJU sastanci PU i “drugih nelegalnih tela”. Naročito formulacija DRUGA NELEGALNA TELA bode oči i intrigira. Nameće se jednostavno pitanje, koliko Jevreja je potrebno da se okupi da bi se dobio epitet nelegalnog tela?

Ipak, koliko god sramni, nisu ovi događaji predmet mog pisma. O ovim delima i nad njihovim tvorcima će ostati strašna senka u godinama koje dolaze. U pitanju je naime nešto još bestidnije.

Dok nas je INFO JOB poslednjih dana zasipala porukama mira i zajedništva, nekolicina “izabranih” su dobili poziv od SLUŽBE ZA BORBU PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA, ako niste znali to je deo UPRAVE KRIMINALISTIČKE POLICIJE, radi davanja informacija o mogućem krivičnom delu po prijavi… može li se naslutiti koga? Ni manje ni više nego organizovani i visokotehnološki kriminal. Kakva počast! Šta to svrbi bivšeg predsednika JOB i njemu privržene kad ne prezaju ni od privođenja sopstvenog članstva i lažnih pretnji visokotehnološkim kriminalom? Koji je razlog da se tako grčevito drže za ono malo slamke što im je preostalo?

Naše kolege članovi JOB prijavljeni su da su neovlašćeno skidali podatke sa mejling liste JOB i zbog toga pozvani na razgovor ni manje ni više nego u kriminalističku policiju!? Liste koju je bivša uprava, bez ičije saglasnosti, stavila u funkciju najnegativnije propagande i sopstvenih niskih poriva i tako je pretvorila u simbol svega što se kosi sa istinom, poštenim namerama, i dobrim ukusom. Pošto, naravno, ništa neovlašćeno nisu uradili niti su zviždači mogli da predoče bilo kakav dokaz za osnovanu sumnju, a policija to korektno ustanovila, sad ostaje da se utvrdi da li su izvršili krivično delo lažnog prijavljivanja iz člana 334. Krivičnog zakonika. Naravno, van svih pravnih procedura ostaje neizbrisivo gorak ukus same ideje prijavljivanja dugodišnjih članova JOB kriminalističkoj policiji sa ciljem zastrašivanja a u stvarnoj nameri prikrivanja sopstvenih marifetluka.

Na kraju, čovek ne može a da se ne zapita koliko daleko bivša uprava može da ode u pokušaju da prikrije svoje “poslovne” aktivnosti i brojne zloupotrebe na uštrb članstva u proteklih godinu dana. O razmerama istih za sada možemo samo da nagađamo, iako se neumitno bliži trenutak kada će sve izaći na svetlost dana.

 

Boris Erg

3 thoughts on “Ko se s vatrom igra taj se i opeče

 1. Mxxxxxm says:

  Sve mi se cini da si ovim tekstom isuvise drmao kavez. Jutros se opet oglasio bastovan, ali prilicno egzaltiran. Ne bih se zacudio da on bude taj koji ispituje pozvane na informativni razgovor (ili bar ona dvojica koja su podnela prijave).

 2. Zoran says:

  av av, neka laje baštovan, on je zaista marginalan tip, ne treba se obazitari na njegove baš sočne bljuvotine. A ova dvojica, drugi je verovatno Avram, mogu da denunciraju, ali ničija nije gorela do zore i obično se takva zla obiju o glavu kreatorima. Kad tad!

 3. Gamarnu says:

  Onako uzgred … smenjeno „rukovodstvo“ JOB prosledjuje clanovima JOB bolesno-nevaspitane dopise predsednika JO Zemun iako ovaj ima zvanican sajt maticne opstine pa ih vrlo lako moze okaciti na isti. Zloupotreba e-mail adresa clanova JOB je ocigledna.
  Doticni predsednik JO Zemun se zali da je uznemiravan dopisima „JOB-GlasaRazuma“ i preti prijavom zbog toga. Ocekujem da dvojac iz JO Beograd zajedno sa predsednikom JO Zemun podnesu prijave protiv samih sebe zbog zloupotrebe e-mail adresa clanova JO Beograd.
  ps. ovo ipak ne bih nazvao visoko-tehnoloskim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *