Kratka biografija kandidata za predsednika JOB na izborima 17.03.2019.

Jinker Aleksandar-Sasa
– rodjen 1955. g. u Izraelu
– diplomirao na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu 1979.g.
– profesionalna karijera kao komercijalista u 4 multi-nacionalne kompanije: “Centrotextil” i “Genex” u Jugoslaviji na izvozu konfekcije za SAD (od 1981.g. do 1992.g.);
kao potpredsednik 2 austrijske firme (“Cargonaut” i “Cargo-Partner”) na prodaji usluge inter-kontinentalnog prevoza sa sedistem u Njujorku, SAD (od 1992.g. do 2013.g.)
– od 2014.g. ponovo zivim u Beogradu
– ozenjen i otac dve cerke
– clan JOB-a 60-tak godina; nisam nikad bio ni na jednoj funkciji u JOB-u

8 thoughts on “Kratka biografija kandidata za predsednika JOB na izborima 17.03.2019.

 1. moja generacija says:

  Sasa je odrastao u ovoj opstini, isao na letovanja od Cresa 1961, bio aktivan omladinac, naucio sa svojom generacijom o jevrejskoj kulturi i tradiciji od Werbera, Pregera, Albaharija, Kadelburga, WUJS gostiju – nesto sto smenjeni nikad nije dobio pa nije ni mogao da ima osecaj sta je jevrejski duh. Zato smo ga smenili jer je kao firmu vodio JOB i potrosio samo na mastercard debit karticu vezanu za racun JOB 500,000 dinara u januaru i februaru 2019te. ???

  • vidoje says:

   Uporedjujes nesto sto je neuporedivo.
   Sa uzurpiranog sajta JOB (koji je registrovan na fizicko lice a ne na JOB) obavestava se clanstvo da „… kandidatura Jinker Aleksandra, primljena po isteku roka za kandidovanje u prostorijama JOB, koju drži nelegalna grupa ljudi, je nevažeća i kao takva neće se prihvatiti.“

   Treba li veceg bezobrazluka od ovoga? Oni nas obavestavaju da nece prihvatiti kandidaturu! Oni?!
   Zamislite, oni, ciji kandidat za predsednika Jevrejske opstine Beograd ne ispunjava formalni uslov za izbor – NIJE jevrejin. Pri tom, na (njihovom) zakazanom predstavljanju kandidata kukavicki se nije pojavio! I pored svega navedenog „kancelarija JOB“, koju predvodi osoba koja je na svoje ime registrovala sajt JOB, obavestava clanstvo da se kandidatura A. Jinkera nece prihvatiti!
   Sa jedne strane, covek koji NIJE JEVREJIN, covek koji je svojim ponasanjem i delanjem doveo Jevrejsku opstinu Beograd u situaciju u kojoj nikada nije bila od svog nastanka i covek koji je svojim autisticnim cinom odbio da (potencijalne) birace obavesti o svom programu, covek koji je laznom izjavom postao clan JO Beograd i covek koji se u JO Brograd pojavio pre par godina. Niotkud!

   Sa druge strane, covek koji je rodjen u Izraelu, koji je odrastao u ovoj nasoj zajednici i koji je clan zajednice vise godina (60) nego onaj bez formalnog uslova ukupno ima godina. Covek koji ima potpuno cisto i neukaljano ime bez ikakve „crne mrlje“. Bio je clan i onda kada smo ziveli od donacija i bili potpuno neinteresantni za spoljasnji svet. Zamislite, daleko pre donosenja ovog famoznog Zakona (od koga sve pocinje!).
   Zamislite, vremenski rok kao uslov suprotstavljen svim ostalim uslovima koje kandidat treba da ispunjava.
   Sama pomisao da se ove dve osobe mogu uporedjivati i naci na istoj poziciji je uvreda za A. Jinkera i sve istinske clanove JO Beograd.

 2. Branka Pavlović says:

  Poslovnik o radu Jevrejske opštine Beograd
  Član 6.
  Predsednik se bira na predlog članova JOB ili na osnovu sopstvene kandidature.
  Kandidati za Predsednika predlažu se najkasnije do datuma njihovog predstavljanja. Predstavljanje kandidata za Predsednika i njegovog programa organizuje Kancelarija najkasnije 10 DANA PRE IZBORNE SKUPŠTINE.

  Aleksandar Saša Jinker je prijavio kandidaturu 7.3.2019. godine, a Izborna skupština će biti 17.3.2019. godine, znači 10 dana pre Izborne skupštine na kojoj će biti predstavljeni kandidati, jer to smenjeno rukovodstvo nije učinilo do sada.
  ZNAČI PODNEO JE KANDIDATURU U ROKU!

 3. Igor Najfeld says:

  Posto mi iz inostranstva ne mozemo da glasamo, onda bar ovako da se oglasim:

  Sašu Jinkera znam preko 20 godina sa nasih skupljanja na Malim Makibijadama
  u Americi i Kanadi gde je uvek dolazio sa celom porodicom i aktivno ucestvovao
  i u pripremama i u sprovodjenju celog provoda.

  Ako vam ovo zvuci kao partijska karakteristika 🙂 , onda ju je on zasluzio
  svojim angazovanjem, inteligentnim kontrama u preferansu, ubojitim
  serviranjem u odbojci, i zanimljivoj logici u diskusijama.

  Šalim se ozbiljno, jer mislim da ce njegov izbor, njegovo iskustvo ekonomiste,
  i nesumnjiv interes za nasu zajednicu biti bitan za drasticno smanjenje
  entropije u JOB-u.

  Kol tov, Igor

 4. Zoran says:

  Ma Saša je sjajan lik. Pre svega je pošten, pametan, tolerantan. Spreman je da se bori da se izvučemo iz situacije da nam osiguranje otkaže radi dugova koje su opozvani napakovali, spreman je da se bori za dodatak za decu. Spreman je da se sa svima nama bori za sanaciju opštine i za transparentnost koju su nam „opozvani“ uskratili. Na kraju vrlo važno rešio je svoje egzistencijalne probleme pa mu nije potrebno da se nasloni na jasle opštine da bi se dokazivao i bogatio. Šta nam više treba. Ja sam za njega.

 5. Mića says:

  Svi ste za Aleksandra ali radi toga dođite u nedelju da na Skupštini glasamo za najboljeg. Vidimo se u nedelju 17 Marta. Pravda uvek pobedi ali ne treba čekati da ona dođe i vuče nas za rukav, pođimo joj u susret, tako je sigurnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *