LAŽA I PARALAŽA

Čitamo tekstove “Glasa istine”. Da su tekstovi za decu iz pera Ezopa, Krilova, Lafontena, Braće Grim, još i da prođe nekako. Ili pisci lažu, ili ih veliki kombinatori iz senke lažu pa nam oni laži dalje prenose, ili su pak toliko neobrazovani da bi trebalo da se ostave pisanja. A laži su toliko providne da bi ih se i sam Baron Minhauzen postideo. Dakle treba imati bar malo mere i stida.

Na primer, autori pokušavaju da ubede nekog od članova JOB da je posle dve godine duga koji je krajem 2019. debelo premašio 120.000 €, Osiguranje velikodušno ponudilo da se plati 2,500.000 dinara (ili cca 21.000 €) i da će se opet aktivirati kartice osiguranika. Koliko glupo toliko i neistinito.

Na ovom primeru će svaki član JOB od 7 do 77 godina videti koliko je pokušaj obmane providan.

Po izjavi samih autora, “kartice će biti opet aktivirane”. Znači “deaktivirane” su, tj. ugovor je otkazan jer je dug prema Osiguranju bio preko 120.000 €. Dezinformacijom da će se uplatom od 21.000 € posle dvogodišnjeg golemog dugovanja stvar “srediti” i sve će biti kao u bajci, bacaju nam samo prašinu u oči. A ostatak duga od preko 100.000 € pojela maca.

Stalno neistine i foliranja. Da ih podučimo, pratite pažljivo: banke, finansijski fondovi, osiguravajuće kuće, berze… to su finansijske ustanove, organizacije, čiji je posao da zarađuju tj. “sakupljaju” novac za svoje osnivače ili vlasnike, a ne da finansijski pomažu svoju klijentelu. Za pomoć su zadužene druge vrste organizacija: Kolo srpskih sestara, JDC, sindikalne organizacije… To je nešto drugo i to ćemo vam objasniti drugom prilikom. Autori sa Glasa istine žele da svoje sunarodnike, Jevreje u JOB, svedu na neuku gomilu koja će da poveruje u priču o dobroj vili koja voli Jevreje, a radi u osiguranju Generali. “Istinaši”, prestanite da nas smatrate idiotima jer je to sa vaše strane krajnja drskost i bezobrazluk. Koliko nam je poznato, nova uprava JOB radi na sređivanju odnosa sa Osiguranjem, ali to je stvar van naše kompetencije.

Ovom prilikom, kažimo koju reč i o skupštinama JOB. Po svemu što čitamo, iza Glasa istine krije se smenjeno rukovodtsvo koje želi “renesansu”. Popili kopito, ali bi ponovo u sedlo.

Od marta 2018. do marta 2020. imali su vremena da organizuju bar tri skupštine i da na njima podnesu izveštaje o tome šta rade. Mogli su da organizuju izbore ako im je bilo do njih. Doduše, dva puta su izvrdali sučeljavanje sa članovima JOB kada je Svetski jevrejski kongres pristao da nadzire izbore. Sada pričaju priče o izbornoj skupštini i programima. Ako su u pitanju “pisci” programa koje smo smenili, jasno je da ta ekipa nije u stanju nikakav program da stvori i ostvari, sem krađe, a ako bi ga neko drugi i napisao ne bi mogli da ga realizuju jer nemaju znanja za to pa čak i da žele da rade pošteno, a ne da muvaju kao što su muvali. Nedovoljno je znanja u toj ekipi a ima previše želje za tuđim da bismo dozvolili da se ponovo okače na našu grbaču. Uzmite primer bivšeg predsednika D. Medića, Videli smo iz dokumenata da ni dopisne kurseve po Holandiji i Engleskoj nije bio u stanju da završi, mada se predstavljao u Srbiji kao magistar. Za sve postoje pisani dokazi. Taj dični biznismen je na dvadesetak mesta pokušao da se bavi biznisom i ništa nije uspeo. Takav nikakav je bio vođa propalog projekta pljačke. Kakvi li su mu tek bili saradnici. Neka ipak pokušaju da se biznisom bave na svoj račun. Na naš više nikada.

Članovi JOB su izabrali neka nova lica, korektna i bez senki na prošlosti. Mnogo se razlikuju i sigurni smo da je izbor daleko bolji od onih kojih se na jedvite jade otarasismo. Po svoj prilici sadašnje rukovodstvo ima znanja i želje da stvari vrati na pravi put. Elem, neka sada rade i izveštavaju nas o svom radu, a neka se skupštine održavaju kako naši akti u JOB nalažu.

Kada čitamo zamerke da se odustaje od silnih tužbi i suđenja, “bivše rukovodstvo” treba da ima u vidu da pristojan i pametan svet probleme rešava pre svega razgovorom i dogovorom umesto suđenja, od kojih ni jedno nisu dobili. Podrazumeva se da za razgovor i dogovor treba imati znanja i pameti. Neka se ostave kukanja na državu, sudstvo, Svetski i Evropski jevrejski kongres, SJOS, policiju, članove JOB koji znaju pošteno da misle i delaju, skupštine koje su im dodelile šut karte. Ako niko ne valja sem tužne neuke grupice, treba da porazmisle o svojoj zdravoj pameti. Ako ti troje kažu da si pijan, idi kući pa se trezni.

A što se tiče pisanja na Glasu istine i protesta upućenog Raki, koji je članovima JOB dao rešenje kako da izbegnu maltretiranje ove nazovi redakcije, potrebno je da u tim pisanijima ima više istine, manje agresivnosti i bezobrazluka a više pismenosti. U protivnom, mogu da razmenjuju pisma i da se teše među sobom.

REDAKCIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.