Logor Topovske šupe, opet pokušaj da se zamagli istina

REDAKCIJA

Opet jedno smešno „vađenje“. Interesuje me ko piše ove članke koji ni decu od desetak godina ne mogu da prevare.

Poslata nam je gomila reči i nekoliko dokumenata da nas ubede da je Medić učinio ispravnu stvar kada je pokušao da ustupi plac za izgradnju Delti za šoping centar. Pravi Robin Hud: uzima siromašnima pa daje bogatima. Možda grešim, kod Robina Huda je bilo obrnuto, biće da je to ipak citat iz Alana Forda. Odličan strip, sećate li se?

A šta je na stvari. Prvo je zaobiđena, bolje reći sklonjena Rada da ne smeta, kao i Nadzorni odbor pre nekoliko meseci, kada je tražio da mu se prezentuju finansijski dokumenti JOB.

Zatim, kad je ostao, po njegovom mišljenju, van kontrole, Medić je pomislio da ga je „krenula karta“ i napisao pismo kojim se u ime Jevrejske zajednice Srbije odriče placa ili dela placa na kome se nalazio Logor Topovske šupe, a i sada se na tom mestu nalaze zgrade Logora. Sve ovo je Medić je poslao na memorandumu JOB. Srećom, Gradski Zavod je prvi uvideo pokušaj prevare i upozorio Savez. Ko i kakve koristi je imao ili trebao da ima od ovog Medićevog pisma o poklanjanju zemljišta zaključite sami. Ne verujem da je to Medićev „humani gest“ prema Delti. Aca Singer je imao običaj da kaže „ako ne znaš ko je kriv pogledaj ko je mogao da ima koristi“.

Istinitost moje tvrdnje jasno se vidi iz priloženog Medićevog pisma. Sve ostale isprazne tvrdnje su kao i u ostalim dopisima JOB i INFO JOB: priče za malu decu kako smo već pre nekoliko dana utvrdili. Pogledajte Medićevo pismo u prilogu i sve će vam biti jasno. Nije potrebno da vam neko objašnjava kako treba da mislite.

Prilog: Pismo Danila Medića

Kliknite na donji link da vidite pismo:

Pismo Danila Medica

2 thoughts on “Logor Topovske šupe, opet pokušaj da se zamagli istina

 1. Igor Najfeld says:

  LEKTIRA

  Procitah dopis JOB-a :

  „IZVEŠTAJ REVIZORA ILI ZA KOGA I ŠTA RADE NEIZABRANI PREDSTAVNICI JOB U SAVEZU JEVREJSKIH OPŠTINA SRBIJE“.

  Tu je nepotpisani clankopisac pokusao da uporedi Acu Gaona, Radu Petrovic, Branka Snapa i Miloja Todorovica kao musketare iz romana A. Dime.

  Po svemu sudeci, clankopisac nije u skoli citao dalje od Tri Muskatara, a i tu knjigu nije docitao jer mu je metafora sasvim omanula.

  Umesto da pise o nekom revizoru, bilo bi mu bolje da nastavi da cita
  skolsku lektiru, na pr., Revizor od N. Gogolja. Tu bi naisao na komican i detaljan opis ljudske pohlepe, gluposti, i korumpiranosti ondasnje Rusije, sto je daleko ubedljivija metafora za nacin rada danasnjeg rukovodstva JOB-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *