LUPA – 3

Ponedeljak 3. juni 2019, Večernje novosti, Oglas

Na ovaj dan je, tada već smenjena uprava (Veće i predsednik) JOB, koristeći situaciju da Ministarstvo pravde Srbije nije izvršilo svoju obavezu i upisalo novoizabranog predsednika JOB Aleksandra Saše Jinkera u Registar crkava i verskih zajednica, nastavila je sa pokušajima privatizacije restitucijom dobijenih dobara.

Važna je činjenicaje da je zgrada na Studentskom trgu br 11 u Beogradu sporna, jer se javio advokat preživele naslednice, a drugi deo zgrade je u vlasništvu grada. Ovo je vidljivo i iz dopisa direktora Agencije za restitucijuStrahinje Sekulića, koji je pismeno upozorio gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da JOB pokušava, protivno zakonu, da prisvoji deo gradske imovine. Sudski spor oko ove zgrade je u toku.

I parcela 4730/1 u Južnom Bulevaru 180 takođe je sporna, jer na njoj nisu rešena sva svojinska pitanja.

Koristeći oklevanje Ministarstva smenjena uprava koja se i dalje deklariše kao legitimni zastupnik JOB, pokušava da ugovori ustupanje ovih lokacija potencijalnom investitoru, i da u toj transakciji ostvari i deo lične koristi za grupu članova uprave JOB i njene asistente van JOB.

Na ovaj način “štab za privatizaciju JOB”, bez odluke Skupštine (što na osnovu Statuta JOB nije dozvoljeno), želi da otuđi navedene lokacije i pokušava da ustupi/proda dve lokacije iz restitucije, i to jednu koja ima živog naslednika, a delimično je i u vlasništvu grada, i drugu na kojoj postoje nerešeni vlasnički odnosi.

Želja za prevarom je očigledna. Dokument, oglas, nepobitan je dokaz.

Osim želje za ostvarivanjem profita na bazi prava JOB, “štab za privatizaciju JOB” nas uvodi u sukob sa zakonima Srbije i baca ljagu na našu zajednicu. Prikazani oglas iz Večernjih novosti jasno ilustruje pokušaj kriminalne radnje smenjenog rukovodstva, pre svega “štaba za privatizaciju JOB”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *