LUPA – 1

U poplavi proizvoljnih izjava, laži i dezinformacija od strane neodgovornih ličnosti i nepostojećih institucija, pokušaćemo da se novom rubrikom orjentišemo na predstavljanje nepobitnih činjenica koje nas vode do istine. Laž ima sto lica, a istina je samo jedna. Pokušavamo da je dosegnemo uz pomoć vas, naših čitalaca. Da bi Glas razuma ostao nepristrasan i da bi bio koristan svojim čitaocima ustanovili smo grupu koja će se baviti istraživanjem i objavljivanjem dokumenata koji govore sami za sebe i ne dozvoljavaju “slobodno tumačenje”.

Danas pokrećemo novu rubriku “LUPA” u kojoj ćemo objavljivati dokumente koji se odnose na rad JOB uz minimalne neophodne komentare. Članovima JOB i ostalim čitaocima prepuštamo da sami donose zaključke.

Ukoliko posedujete dokumente, e-mailove, fotografije koji bi mogli da budu interesantne ostalim članovima JOB, pošaljite nam ih da ih objavimo. Molimo vas, kako smo već više puta naglašavali, da se pridržavamo kulture dijaloga i osnovnih postulate pristojnosti kako ne bismo bili primorani da neke tekstove odbacujemo ili ih ne objavljujemo.

Redakcija

Glas razuma

Istražujemo – svedočimo  No. 001, 03. decembar 2019.

Kada govorimo ili razmatramo funkcionisanje privrednog društva JCB Asset Management DOO za upravljanje imovinom, potrebno je da analiziramo razlog i svrsishodnost osnivanja ovakvog preduzeća za gazdovanje nekretninama u vlasništvu JOB. Kako bi slika bila potpuna i nepristrasna, pogledajmo činjenice koje nam stoje na raspolaganju:

Ispočetka beše ovako. Prekršen, izmenjen statut JOB, sa jasnom idejom da se upravljanje nekretninama i još ponečega oduzme JOB-u i prebaci na privredno društvo (preduzeće za mućke) JCB Asset Management DOO:

Navod iz odluke smenjenog veća JOB:

Decembra 2017. god. na osnovu odluke Veća  Jevrejske opštine Beograd  (JOB) osnovano je privredno društvo za upravljanje nekretninama JCB Asset Management DOO. Društvo je u 100%–om vlasništvu JOB. 

Razlog zbog kojeg je osnovano društvo jeste povraćaj imovine i upravljanje istom na osnovu Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, posebno imajući u vidu Član 22. stav 10 pomenutog Zakona. Zakon je proglašen februara 2016. godine (“Sl.glasnik RS“ br.13/2016) sa važnošću do 27. februara 2019. godine. Republika Srbija je jedina u regionu proglasila pomenuti Zakon, koji pored povraćaja imovine jevrejskim opštinama Srbije, podrazumeva i finansijsku podršku države jevrejskoj zajednici Srbije.
Osnivanjem posebnog pravnog lica za poslove oko povraćaja imovine i upravljanja vraćenim nekretninama, Jevrejska opština Beograd je razdvojila versku delatnost od pravnih, finansijskih i drugih poslova vezanih za nekretnine u vlasništvu JOB“. Gotov navod

Proširenje osnovnog UGOVORA: Anex – proširenje UGOVORA, izmene (bez odluke Veća)  08.06.2018

Ugovorne strane su se dogovorile da izvrše izmenu osnovnog Ugovora pa se između ostalog ustupa JCB Asset Management-u:

Upravljanje kompletnim fondom imovine JOB (Čl 1 tačka 2)

Naplata zakupnina i vođenje finansijskog poslovanja povodom upravljanja svim nepokretnostima JOB (Čl.1 tačka. 4)

Spoljna i unutrašnja trgovina (Čl.1 tačka. 5)

Član 2 , stav 3, Prava JCB se proširuju na aranžmane sa turističkim agencijama na izdavanje i naplatu prostora i dvorišta sinagoge za turističke potrebe i posete Jevrejskom groblju uz naplatu ulaznica;

 JCB Asset Management doo  radi uvoz izvoz  i spoljnu i unutrašnju trgovinu (za treća lica) u svoje ime i za svoj račun i fakturiše kao sopstveni prihod JCB Asset Management-a  doo  

 JCB Asset Management doo  radi uvoz izvoz  i spoljnu i unutrašnju trgovinu (za treća lica) u svoje ime i za svoj račun i fakturiše kao sopstveni prihod JCB Asset Management-a  doo  

Da bude sasvim jasno:

Raspodela nadležnosti između JOB i JCB Asset Management DOO izgleda kako sledi:

“Štab  privatizacije”  JOB: Danilo Medić, Nela Papić, Sofija Levi Francuski, Avram Israel, Jakov Alba

Dragi članovi JOB, pogledajte i razmislite o kojim dimenzijama pljačke i privatizacije JOB se ovde radi. U sledećem nastavku dostavljamo vam kompletan Ugovor JOB-JCB Asset Management DOO i Anex (izmene Ugovora) od 08.06.2018.Gde sada ovde naći Predsednika SJOS Roberta Sabadoša i rabina Isaka Asiela?

Istraživački tim Glasa razuma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *