Medić pokušava da promeni ploču

Da je g. Danilo Medić zaista želeo, kao što kaže, da Snežanu Jovanović ne izbacuje iz stana onda:

 1. Ne bi pisao zahtev za preseljenje, a da prethodno ne umiri Snežanu Jovanović s objašnjenjem koje je dao u nedeljniku „Vreme“.
 2. Ne bi poslao g. Aleksandra Konfortija kod Snežane da joj kaže da može da otkupi stan ili da plaća 150 evra mesečno i to ženi koja živi od socijalne pomoći sa tri ćerke i dve unuke.
 3. Bi sačekao da Snežana Jovanović kada joj se zdravstveno stanje poboljša nastavi razgovor u opštini Stari grad o eventualnom preseljenju.
 4. Ne bi JOB 19. decembra 2018. dostavila podnesak u kome se izjašnjava da ostaje pri svom zahtevu za iseljenje Jovanović Snežane sa svim licima i stvarima iz navedenog stana.
 5. Ne bi se pozivao na član 77. stav 1. zakona o stanovanju koji predviđa da ako se neko lice useli u stan bez pravnog osnova vlasnik ima pravo da kod nadležnog organa jedinice lokalne samouprave podnese zahtev za njegovo iseljenje iako vrlo dobro zna da je taj prostor Snežani Jovanović dodelila na čuvanje upravo opština Stari grad (šta radi ta naša pravna komisija pitamo se?) zaključenjem Ugovora o korišćenju 2015. godine.
 6. Ne bi iskoristio neukost Snežane Jovanović i nastojao da celokupnu situaciju u kratkom roku reši u svoju korist bez da se u celosti raspravi njeno pitanje.
 7. Ne bi doneo rešenje 8. januara, jedan dan posle Božića, i istim naloži iseljenje majke sa troje dece i dve unuke u roku od 3 (tri) dana, bez poziva za rešavanje stambenog pitanja kroz preseljenje. Navedena odluka je ne samo u suprotnosti sa odredbama čl. 80 i 86 Zakona o stanovanju i održavanju zgrada kojima je propisano da se postupak iseljenja mora vršiti uz poštovanje dostojanstva i s obzirom na prilike u kojima se lica nalaze, već je ta odluka i u direktnom kršenju zabrane diskriminacije propisane čl. 21 Ustava Republike Srbije kao i međunarodnih ugovora kojima se štite ljudska prava. U čl. 11 Međunarodni ugovori Službeni list SFRJ, broj 7/71 propisano je da države članice tog pakta priznaju pravo svakom licu na životni standard dovoljan za njega samog i njegovu porodicu, ubrajajući tu i dovoljnu hranu, odeću i smeštaj, kao i stalno poboljšanje njegovih uslova života. Propisani dostignuti nivo manjinskih prava se ne može smanjivati što podrazumeva obavezu države i njenih institucija da najugoženijim među stanovništvom pomognu u granicama mogućeg. U konkretnom slučaju jasno je da te granice nisu bile dosegnute već je namera svih učesnika (JOB i Opština Stari grad) bila da kroz brz administrativni postupak čisto formalnom primenom prava postignu cilj bez obzira na posledice. Opština Stari grad je bila prvi bastion zaštite prava Jovanović Snežane, ali ju je pod pritiskom JOB, svojim postupanjem izneverila kao osobu koja uživa pravo na svoje dostojanstvo i blagostanje svoje porodice.
 8. Ne bi u intervju napomenuo da je pre očekivao da će ga nedeljnik „Vreme“ zvati zbog teksta o Ljotiću u „Politikinom zabavniku“ nego zbog Snežane Jovanović! Tekst je njemu važniji od sudbine šest ljudskih bića!

Danilo Medić odgovorno tvrdi i obećava da dok se ne iznađe dobro rešenje za Snežanu i njenu porodicu, ona će ostati u stanu. Hvala nedeljniku „Vreme“ na tom Medićevom obećanju.

REDAKCIJA

One thought on “Medić pokušava da promeni ploču

 1. Mxxxxxm says:

  „…namera svih učesnika (JOB i Opština Stari grad) bila da kroz brz administrativni postupak čisto formalnom primenom prava postignu cilj bez obzira na posledice. “
  Indikativno je da se u obe pomenute (JOB i Opstina Stari Grad) nalaze neki isti ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *