Ne pada sneg da pokrije breg

Eto nama opet pamfleta ili humoreske od smenjene uprave JOB! Po običaju meta je opet Sabadoš, malo Rabin, a JOB tu i tamo.

Nisu vas smenili ni Sabadoš ni Isak Asiel već su vas počistili svojim glasovima članovi JOB kojima ste dozlogrdili!

Za basnu o SJOS samo nekoliko reči. Zahtev za izmenu zakonske odrednice o vraćanju jevrejske imovine u smislu da imovina koja je vraćena lokalnoj Jevrejskoj zajednici ne može biti vraćena naslednicima koji bi se naknadno pojavili, pokrenula je advokatska kancelarija Samardžić po zahtevu smenjene uprave, koja sada taj zahtev pripisuje SJOS. Svaki član JOB može, kao što smo to i mi učinili, da proveri kod navedene kancelarije ovaj podatak. Znači opet lažete. Nije lepo lagati, već ste više puta opomenuti, ali ne vredi! Operite usta sapunom!

Priče o trupama desničara i antisemita iz Poljske, Češke, Mađarske i Hrvatske koje nadiru u Srbiju i sateruju Jevreje u logor Topovske šupe, a pred kojima jašu Sabadoš i Asiel, želja je da se uplaše članovi JOB. Manite se gluposti, pa nismo deca. Uostalom, valjda bi nas u tom napadu branio ministar Hasanbegović, prijatelj N. Fogela, koji vam daje bezrezervnu podršku. Priču o Fogelu znamo svi i ne treba je više ponavljati.

Izigrali ste Njenu Ekselenciju ambasadorku Izraela Alonu Fišer-Kam. Prisustvovala je komemoraciji na Starom Sajmištu. Iz teksta bi se dalo zaključiti da je tamo bila da bi vam pružila podršku. Koliko smo obavešteni, došla je na poziv gradskih vlasti Beograda. Davanje podrške bivšem rukovodstvu je laž. Vaša laž ali, nažalost, i pored najbolje volje nismo u stanju da Njenu Ekselenciju zaštitimo od vaših zloupotreba, pa samim tim i zemlju koju zastupa u Srbiji. Morala bi i ona sama da se potrudi da se sačuva od vas i vaših trikova. Sigurni smo da će gospođa ambasadorka spoznati s kim ima posla, pa će bivše članove uprave JOB držati malo podalje od sebe.

Što se tiče „rabina Lanjija“ dobro znate da nije rabin, kao što ni Medić nije magistar ekonomije, kako se predstavlja, pogledajte mu titule koje je naveo na sajtu VSS. Doduše, Medić je više budistički misionar nego što je Lanji rabin. Videsmo i snimismo njegovo misionarsko delovanje u uvođenju novih budista u Budizam. Da se zaključiti da i sa verske tačke gledišta nije kameleon nego kamreligion, ili kako neko reče za njega multireligiozno biće, neka nova vrsta. Imamo dokumenta, možete ih videti.

Ipak, glavna priča je o vašem predstavljanju prisustva i rezultata Izborne Skupštine 17. marta 2019. godine, koju ste vi zakazali, a članovi JOB nevoljno prihvatili, pa ste pokušali da se nakon brojanja glasova vadite na broj prisutnih. Smislili ste, posle dugog mozganja, računsku formulu na bazi nekog vašeg snimka iz „niskog rakursa“. Ako dobro razumemo prebrojali ste noge stolica, dodali broj nogu prisutnih članova JOB, pa to podelili Plankovom konstantom i nekakve slične gluposti. Članovi ste JOB i imate pravo da pogledate glasačke liste sa imenima glasača, kao što je to videlo i Ministarstvo pravde, sa brojem lične karte i potpisom svakog od glasača i eto vam rezultata. Doduše, na tom glasanju ste prošli još mnogo gore negu u decembru 2018. godine. Reklo bi se „kao bosi po trnju“. Pa za vas ni vaše familije ne glasaju, po onoj staroj „i familije se raduju kad vam vide leđa“.

Ko gubi ima pravo da se ljuti i mi to pravo ne želimo da vam osporimo. Ali da budete bezobrazni, da se služite neistinama i trikovima, e to već nije lepo. Pretresite se, možda je negde zaostalo koje zrno morala. Možda vam ono pomogne da spoznate kakvom ste stranputicom zabasali. Bolji i korektniji su izabrani po volji članova JOB, a kako nam vi onomad dopadoste još nam ni danas nije jasno. Kao što nam nisu jasne ni glasine da je Sofija Francuski Levi pokrenula tužbu za UVREDU ČASTI I UGLEDA protiv Aleksandra Jinkera. Bar tako se priča. Ovome će se smejati cela Jevrejska zajednica! Zamislite ČASTI I UGLEDA, a na Vanrednoj Skupštini su članovi JOB „otkačili“ gospođu Sonju sa sto posto glasova protiv. Eto kako čovek može da se prevari u samoga sebe i svoju čast i ugled.

Manje više svim članovima JOB je jasno da, među članstvom JOB, stara i smenjena uprava više nema nikakvu podršku. Podrška Nenada Fogela i bivšeg predsednika Nećaka može služiti samo kao negativna referenca. Što se tiče podrške gospodina Vesića i gospodina Anđelkovića Pauka, ona je slamka za koju ste se uhvatili i mislite da će preokrenuti sadašnju, za vas beznadežnu, situaciju. Kad Jevreji Beograda nekoga neće, onda mu je zalud podrška nekolicine poslenika gradskih struktura.

Mislimo da je pravo vreme da se članstvu JOB pokažu materijalni dokazi, znači finansijski dokumenti, izvodi platnih kartica u vlasništvu JOB, isplatne liste i blagajnički izveštaji, ugovori sa trećim licima, fakture za advokatske usluge i ostali pokazatelji koji će dokumentovano uputiti članove JOB gde je, ko, kako i u koje svrhe trošio pare JOB. Pokazaćemo i ko su lica iz smenjene uprave, koja su se zaklinjala da od JOB nisu dobijala ni dinar, a dobijala su značajne sume, bez plaćanja dažbina državi. Kad ovo budete gledali setite se da su dodaci za decu ukinuti, da mnogo obaveza nije plaćano i da će sve ovo pasti na leđa članova JOB. Mala će uteha biti što će „korisnici“ naših sredstava biti procesuirani. Novac je potrošen

Za početak vam kao prvi dokument, trag „zverčica“, prilažemo interno pismo Miće Rajevića upućeno Danilu Mediću o stanju dugovanja JOB:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *