Ne vredi vam sada umiljavanje članstvu

Ne vredi vam sada što ste prestali da vređate, udarate, falsifikujete, lažete i sve ostalo što ste pokazali da vam je svojstveno.

Ništa vam sada ne vredi! 221+334=555, toliko ste glasova dobili protiv. To je ta „mala“ gupa koja će vratiti JOB svojim korenima i svojoj tradiciji.

Ne vredi vam ni što se hvališete dečjim dodacima za koje nemate novca, za razliku od vaših plata. Ne vredi vam ni pominjanje zdravstvenog osiguranja za koje je ugovor pred raskidom zbog neplaćanja.

Sada vam ne bi više vredelo ni da zakažete redovnu skupštinu i usvojite budžet i završni račun, što se do sada nikada niste setili, iako ste na to bili obavezni. Ne bi vam pomoglo ni da nas sada pustite u našu društvnu salu u sinagogi, koju je za nas sredio naš rabin. Ne bi vam sada vredelo ni da počnete da podnosite izveštaj o trošenju sredstava dobijenih po osnovu Zakona o oklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.

Sada je kasno za sve, proćerdali ste poverenje, obrukali i sebe i nas, napravili ste haos i vreme je da nestanete zauvek iz naših života. Zar vam nije dovoljno 555 glasova protiv vas? Šta čekate? Da na sledećim izborima ni vaše porodice ne glasaju za vas?

11 thoughts on “Ne vredi vam sada umiljavanje članstvu

 1. Miroslav Demajo says:

  Ovaj tekst sam poslao JOB preko njihovog formulara sa njihovog sajta.

  Molim da prestanete sa slanjem vaših dopisa dok ne uradite jednu stvar, koju sam više puta tražio. Vaša je bila obaveza odavno da objavite detaljan finansijski izveštaj, gde su pare, na šta se troše, ko je sve plaćen i koliko. I ranije sam napominjao da to nemože biti tajna, svetske banke svoje finansijske izveštaje objavljuju u javnim glasilima, takođe i u Srbiji. Dok ovo ne uradite, nemate pravo da članstvu ispirate mozak. Takođe, Nadzorni odbor mora da daje svoje izveštaje, mada je ilegalan pošto ste izbacili pojedine članove NO mimo saglasnosti Skupštine. Ako imate čistu savest, objavićete finansijski izveštaj.Jedini kompromis može da bude da finansijske izveštaje ne šaljete članovima putem elektronske pošte, ali da omogućite da se izveštaji vide u kancelariji i to uz prisustvo tzv. Predsednika i sekretara radi eventualnih pitanja. Očekujem barem neki odgovor na ovaj moj dopis ako imate barem malo časti.

  • Gamarnu says:

   Miroslave,
   bas si nasao crkvu pred kojom ces da se molis.
   Ovo je prva „ekipa“ u istoriji Opstine koja ne zeli da prihvati cinjenicu da je smenjena i da je bivsa. Ne zeli ili ne moze, u zavisnoti od toga sta su sve obecali sponzorima.
   Da imaju savesti i morala nestali bi pognute glave a zajednica ne bi bila u stanju u kome jeste.
   Nema svrhe obracati se onima koji su bivsi. Izvestaje ce morati dati ali pod sasvim drugacijim uslovima i u drugacijim okolnostima. Ova im situacija vise nego odgovara – primaju astronomske plate a ne rade. Te astronomske plate izgledaju jos vece u bruto iznosu (onoliko koliko njihovo angazovanje kosta zajednicu, sa placenim doprinosima). Za rezijske i ostale troskove nema, ali za njih ima. Par tih nakacenih „porodicnih zadruga“ kosta ovu nasu Zajednicu blizu milion dinara mesecno! Zna li to clanstvo koje tako revnosno pozivaju da im objasne kako su tamo neki zli upali u prostorije Opstine. Pre nego objave da nema novca za decu, neka daju spiskove „zaposlenih“ njihova bruto primanja. Da clanstvo vidi koliko kosta zajednicu dobrocinstvo ove „uknjizene“ klike.
   Miroslave, nisu oni vredni bilo kakve razumne rasprave ili razgovora.

 2. finansijski izdaci says:

  Dosta je bilo skrivanja, evo ko sve i koliko prima platu u JOB (ili je barem primio u januaru). Iznosi su u hiljadama dinara:
  Rajevic 105
  ivona 70
  konforti 55
  liza 55
  leana 45
  erna 35
  amodaj 45
  ezgeta 40
  ivan 40
  voja 40
  predrag 35
  snezana izrael 40
  sara 30
  irina 30
  dejan 40
  bilja 45
  lea 55
  ivana 33
  nesa 30
  toma 22
  marijana 21
  dedic 17
  vesna 28
  a onda u nasoj firmi
  Nela oko 100
  Ivana ispod 100
  Viktor ispod 100
  izrael barem 45
  jakov 45
  mikan 45
  petar 45
  masa 45
  pa onda Jevrejski kulturni centar
  nada ?
  zoli ?
  ko jos?
  pa onda Pravni savetnici
  100 000 za jedan dan u sudu
  pa onda Socijalni savetnici
  1000 evra mesecno
  a ko jos prima na ruke gotovinu tesko je ustanoviti,
  mada 150,000 dinara za materijalne troskove podignuto iz banke svakog dana ide negde ili nekome???

  • Finasijska magla says:

   Po ovim skromnim ciframa koje su navedene dolazimo do 2.000.000 RSD u neto iznosu. Dodamo li poreze i doprinose, cifra prelazi 3.000.000 RSD mesecno – 25.000€.
   Ubeđen sam da su ovo vrlo skromne cifre. Realno su daleko veće. Zaboravio si da navedeš „glavnog“ koji ima slobodu da prevlači opštinsku karticu kao i uže društvo oko njega koje se sigurno ne zadovoljava ovim „skromnim“ iznosima a la pomenuta sitna riba.

   • finansijski izdaci says:

    na karticu je on spljiskao 500,000 dinara u prva dva meseca 2019te. Zaboravio sam da nevedem penzionere koji primaju pare na ruke, a ima ih brat bratu jedno 5-10. Kad pogledas ove troskove, ako oni zaradjuju 30,000 eura od kirija – pa sigurno da nemaju za decije dodatke, medicinsko osiguranje, placanje struje+vode za Kralja Petra. Ocekujemo od novoizabrane uprave detljno dinar po dinar izvestaj kako je troseno…

 3. Simpatizer says:

  Vidim da na spisku nema plata svih zaposlenih, vec je spisak delimican. Zasto stitite neke ljude?! Objavite ceo spisak zaposlenih sa platama! Prvi sam glasao za transparentnost na nasim skupovima, pa to i ocekujem. Isto tako da se podvuce ponaosob iz svih benefita koliko ukupno svaka osoba dobija (npr: plata + zasedanja + clan veca +… +… = ? – ime ___)

 4. Administrator says:

  Kao odgovor Simpatizeru:

  Potrebno je doci do svih tih podataka. Zasada su nadjeni ovi objavljeni. Ne zaboravite da su smenjeni na sav glas kukali da im je „neko upao u sistem kompjutera i ukrao podatke“. Tada su sklonili neke svoje tragove. Stavise neki posteni clanovi JOB su pozivanu u policiju u odeljenju za viskotehnoloski kriminal, gde su saslusavani i morali su da potpisu izjave, a sve po prijavi smenjene uprave. Nazalost batinasi (Avram) nije pozivan i prozivan zbog tuce!

 5. Siromašni Habad!?! says:

  Izgleda da je 9.2.2018. godine je isplaćena donacija Habadu u iznosu od 269.000,00 dinara. Od naših para! Koliko je dečjih dodataka moglo od tih para da se plati!

 6. Miroslav Demajo says:

  Nisam nameravao da njih molim, samo da opet njima kažem da su odvratni. Znam da neće da objave izveštaj, čak i da to urade, samo idiot bi njima verovao. Opet napominjem da sam prošle godine čitao biografiju Musolinija jednog engleskog autora, danas Srbija lik u ogledalu tog doba. Pozivanje na informativne razgovore jednih a odsustvo kontrole para mutljaga samo potvrđuje još više korelaciju Srbije i čike sa jakom donjom vilicom.

 7. Anat Pisot says:

  Danas opet pjuju po Rabinu koji je Gospodin za razliku od nih.
  svaki nihov ruzan komentar za Rabin je vise poena za nas.
  SRAM DA IM BUDE!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *