NEMA MESTA ZADOVOLJSTVU

Davno prisutna bojazan da bi zdravstveno osiguranje za članove JOB moglo da bude otkazano od strane osiguravajuće kompanije Generali, nažalost se obistinila. I poslednja velika prevara bivšeg rukovodstva je obelodanjena.

Da li ima mesta likovanju što je davno smenjena, sramna grupa članova JOB, konačno pred našim očima raskrinkana i, nadajmo se, oterana sa pozornice u najsramnijoj predstavi koja se desila našoj Zajednici? Ne, nikako. Nema mesta zadovoljstvu što će grupa nečasnih osoba  sada biti na stubu srama, kada su sa druge strane mnogi članovi JOB ostali bez neophodne zdravstvene zaštite. Setimo se da je zdravstveno osiguranje naših članova plaćano, dok je plaćano, novcem tih istih članova koji su sada ostali bez mogućnosti dodatne medicinske potpore. Veliki dugovi prema osiguranju, proistekli iz netransparentnog trošenja naših sredstava, rezultirali su otkazom ugovora od strane osiguranja. Značajan novac, ubiran od strane bivše uprave od izdavanja nekretnina, besomučno je trošen za lične apetite male grupe nečasnih ljudi iz naše zajednice, umesto na izmirivanje obaveza prema osiguranju.

Nisu dugovi prema osiguravajućoj kompaniji Generali jedini. Ništa manji dugovi nisu ni za struju, grejanje, komunalije, advokatske usluge… Sve to nam je davno smenjena klika natovarila na leđa.

Počelo je izborom Danila Medića za predsednika JOB. I kao što to obično biva, svi  „sumnjivi likovi iz kraja“ su mu se pridružili. Krenulo je šenlučenje i pljačka JOB. Nekoliko članova zajednice iz drugih opština, poznatih po sumnjivim rabotama, nisu želeli da propuste priliku da ponešto ućare. Mirisom plena privučeni su i likovi iz okruženja, političarčići i kontroverzni biznismeni. Naravno, stampedo je podržala žuta štampa kao obavezan kolaž svih prljavih rabota. Protiv članova JOB se formirala horda željna afirmacije i profita. Onda, u svojoj nezasitoj želji, sledi i pokušaj formiranja nečega nalik na Savez jevrejskih zajednica, i pokušaj diskreditovanja Rabina Srbije. Sve je sračunato na to da se u okruženju stvori utisak da se Jevreji bore oko para. Na sreću, ovi jalovi pokušaji slomijeni su voljom članova JOB i drugih JO Srbije.

I šta sada? U očekivanju odluke Apelacije, ubrzano moramo JOB da vratimo u vode normalnog funkcionisanja. Treba u potpunosti oživeti institucije JOB i vratiti dostojanstvo našoj etničko-verskoj zajednici. Pružiti podršku Upravi JOB da konsoliduje finansijske parametre i ustanovi i procesuira učinjene zloupotrebe na osnovama naših statuta i zakonskih normi. Ne treba zaboraviti da svaka krađa ima svog lopova – sa imenom i prezimenom.

Vratimo se na početak teksta. Hitno je potrebno kontaktirati osiguranje Generali i naći rešenje za dugove koji su napravljeni.

Solidarnost, socijalna i zdravstvena sigurnost članova JOB, bitni su elemenati funkcionisanja Jevrejske zajednice.

Redakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *