NENADE FOGELU, DOKLE ĆETE JAVNO DA LAŽETE?

Vrlo svesno pravim grešku što se obraćam čoveku koji se predstavlja kao Jevrejin, a otkinuo je deo zemljišta jevrejskog groblja u Zemunu, na tom terenu napravio kuću, prodao je, i novac stavio u svoj džep. Jevreji znaju da je to veliki greh i da sa takvim čovekom ne treba da komuniciraju. Ovaj Vaš sramni čin označio je početak sukoba sa rabinom, koji je bio obavezan da reaguje, a uz njega i svi ostali koji jesu Jevreji.

Za Vas, N. Fogelu, moja majka je Luci Petrović. Njen nadimak, Beba, rezervisan je samo za prijatelje. Ovom prilikom ja Vam zabranjujem da ga koristite.

Dobro se sećam događaja, iako je to bilo 13-14 godina, kada je vas nekolicina članova Izvršnog odbora Saveza napustila sastanak, nezadovoljna tokom sednice na kojoj ste bili u manjini, svesni da ne možete da postignete željeno. Namera vam je bila da, bez vas, više ne bude kvoruma za odlučivanje. To se nije dogodilo, a moj komentar je bio da je vaš postupak „dripački“. To mislim i danas. Ponašali ste se kao dripci. Reči koje mi pripisujete su iz Vašeg vokabulara, i vrlo dobro oslikavaju Vašu ličnost.

Fogelu, zahtevam da pružite dokaze o mom „uništavanju Muzeja“. Malo ću Vam pomoći. Nisam se složila (verovatno vrlo burno) sa Vašim predlogom da se Muzej zatvori, sve što se u njemu nalazi proda, a dobijeni novac podeli jevrejskim opštinama. Sve to propraćeno je Vašim komentarom da jevrejskoj zajednici Muzej nije potreban!

Žalite se da Vas Glas razuma uznemirava „najgorim pamfletima“. Sve što treba da uradite jeste da kliknete na „Unsubscribe“, čime se automatski, trajno ispisujete sa mejling liste. Ali ne, Vi to niste uradili, jer Vas interesuje sve što Glas razuma objavljuje. Naravno, Vi to nećete priznati, ali interesuje Vas istina! Za Vaše pretnje Glasu razuma, u narodu se kaže „plaši mečku rešetom“.

U ovoj beskrajno ružnoj priči najjadnija je Jevrejska opština Beograd, koja je pala na najniže grane u svojoj istoriji kad su joj potrebni saveznici kao što ste Vi. Srećom, tome će uskoro doći kraj.

Ostali „prozvani“ će sami odlučiti da li će da zavuku ruke u ovo blato.

Radmila Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *