NIŠTAVA JE ODLUKA VEĆA OD 13.11.2018 !

Odluka Veća od 13.11.2018. godine o ništavosti  akta o sazivanju Vanredne skupštine JOB za nedelju 2. decembra 2018. godine JE NIŠTAVA JER VEĆE NIJE NADLEŽNO DA TAKVU ODLUKU DONESE.

Statut JOB decidirano propisuje da: “ukoliko Veće u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva ne sazove Vanrednu skupštinu, istu sazivaju podnosioci zahteva”. Upravo to se i dogodilo. Veće je prenebreglo zahtev 77 podnosilaca zahteva i sazvalo Vanrednu izbornu skupštinu po zahtevu drugih 75 članova JOB, očigledno s namerom da dezavuiše i prevari članove koji bi mogli poverovati da je Veće odlučilo po zahtevu za sazivanje Vanredne skupštine. NE, VEĆE NIJE ODLUČILO PO ZAHTEVU 77 ČLANOVA JOB i nije sazvalo Vanrednu skupštinu, pa je po automatizmu primenjena potpuno jasna odredba Statuta da podnosioci zahteva u tom slučaju sami sazivaju Vanrednu skupštinu. Vanrednu Skupštinu je sazvalo 77 podnosilaca zahteva za 2.12.2018. godine sa početkom u 12 sati.

SAZIV ZA ODRŽAVANJE VANREDNE SKUPŠTINE MOGU DA STAVE VAN SNAGE SAMO PODNOSIOCI ZAHTEVA ZA ODRŽAVANJE VANREDNE SKUPŠTINE, VEĆE NE MOŽE NI NA KOJI NAČIN.

ODLUKA O SAZIVANJU VANREDNE SKUPŠTINE ZA 2.12.2018. GODINE JE PUNOVAŽNA I BIĆE SPROVEDENA JER JE TO ŽELJA VELIKOG BROJA ČLANOVA JOB.

77 podnosilaca Zahteva za sazivanje Vanredne skupštine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *