OTVORENO PISMO GOSPOĐICI NEVENI KNEŽEVIĆ, PREDSEDNICI JO KIKINDA

Poštovana gospođice Knežević,

Dopis kojim podržavate rukovodstvo JOB, koje je dva puta izgubilo poverenje članova JOB sa ukupno 555 glasa PROTIV, navodi na zaključak da niste ispravno informisani, pa želimo da vas informišemo o sledećem:

1. Odbor za nadzor prihoda i imovine stečene na osnovu Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika konstatovao je da „JO Beograd, JO Zemun i JO Kikinda krše odredbe člana 24. Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika“. Očigledno niste imali priliku da pročitate Izveštaj Odbora za nadzor pa Vam ga šaljemo u prilogu da biste razumeli ko ugrožava Zakon.
  2. Pominjete posvađane Jevreje i čuvanje jedinstva zajednice. Nažalost, tačno je da se pominje podela zajednice, ali niko od većine članova JOB NIKADA nije ni pomenuo ni pomislio na PODELU. To pominje manjina koju ste, očiglednom greškom, podržali. Kao dokaz, u prilogu Vam dostavljamo izvode iz njihovih dopisa koje su dostavili elektronskom poštom članovima JOB, sa datumima slanja mailova.

Stav većine članova JOB je:

1. PODELA NE DOLAZI U OBZIR!

2. Savetujemo JO Kikinda da prestane da krši odredbe člana 24. Zakona ootklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, kako se ne bi više ugrožavala primena Zakona.

DATUM IZ EMAILOVA KOJE SU DOSTAVILI ČLANSTVU
3. april, 2019.   „Uz iskrenu zahvalnost državi Srbiji za veliku podršku Jevrejima, i uz puno poverenje u Ministarstvo pravde i sudove, borimo se za prevazilaženje nastale situacije svim pravnim sredstvima, strpljivo čekamo epilog, i ne podležemo nastojanjima da se zajednica podeli delovanjem grupe nezadovoljnih članova JOB koji su na protivpravan način zaposeli zgradu koja pripada svim Jevrejima Beograda.“
5. april, 2019.   „Poštovani članovi Jevrejske opštine Beograd, U želji da ne izgubimo iz vida suštinsko pitanje iz našeg jučerašnjeg obraćanja, ponavljamo ga i danas: Kome je u interesu da se svađamo i na kraju podelimo?“
7. april 2019. Kome jeste u interesu da se svađamo i na kraju podelimo? INFO JOB“
8 april 2019. „Nema sumnje ugroženi su najdirektniji interesi  pojedinih članova Bnei Brita, Sabadoša, Asića – davno  uspostavljene interesne grupe. Pali se crveno svetlo, kuju se planovi kako, kada izostanu argumenti, zavaditi članove Opštine, kako preuzeti vlast ili u slučaju nužde JOB podeliti.“

One thought on “OTVORENO PISMO GOSPOĐICI NEVENI KNEŽEVIĆ, PREDSEDNICI JO KIKINDA

1. Miloje Todorovic says:

Pominja Bnei Brita, moze se razumeti i da su Sabados i rabin njegovi clanovi sto nije tacno, je opet neka od smicalica bivseg rukovodstva. Bnei Brit u problemima JOB kao organizacija nema nikakvog udela. Pojedini clanovi kao i svi ostali clanovi JOB mogu da ucestvuju u zivotu JOB. Ovo lici na coveka koji pada sa drveta i vata se usput za svaku granu nebi li usporio pad. Nazalost taj nesrecnik je trebao da misli kad se na drvo peo da ne staje na trule grane jer ta nepaznja dovodi do pada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *