PLAŠENJE JEŽA

Članarina za JOB i taksa za grobno mesto (svi koji je plaćaju znaju da se odavno tako zove) uvek su se plaćali u kancelariji JOB, pa je tako i sada. Članovi JOB to znaju i uredno izvršavaju svoje obaveze.

Odavno nismo podsećali smenjeno rukovodstvo pa su, izgleda, zaboravili da su 2.12.2018. godine razrešeni dužnosti. Ubrzo po izboru uočena je njihova nasilna priroda, najpre kada su nasilno i na prevaru smenili članove Nadzornog odbora, koji su ukazali na početne ali značajne nezakonite odluke. Na izborima 17.3.2019. godine izabrano je novo rukovodstvo. Ministarstvo pravde je imalo obavezu da tu promenu upiše u Registar crkava i verskih zajednica u roku od 60 dana. To nije učinilo pa je primenjen stav 7. člana 20. Zakona o crkvama i verskim zajednicama, koji propisuje da se, ako Ministarstvo pavde roku od 60 dana ne donese rešenje o traženom upisu, smatra da je upis odobren. Tako je, 17.5.2019. godine nastupila neoboriva zakonska pretpostavka da je zahtev usvojen i upis izvršen i ona ima isti značaj kao i upis verske organizacije u Registar. Baš kao što se u upravnom postupku smatra se da je lično dostavljanje izvršeno kada istekne 15 dana od kad je obaveštenje ostavljeno na mestu na kome je pismeno trebalo da bude uručeno i od tog dana počinju da teku rokovi. To znači da se, počev od 17.5.2019. godine novoizabranim predsednikom JOB smatra Aleksandar Jinker.

            Međutim, Ministarstvo pravde je, ne primenivši izričitu zakonsku odredbu, dovelo JOB u stanje bezakonja u kome lice, formalno upisano u Registar kao zastupnik, raspolaže imovinom i sredstvima JOB-a na nezakonit način, ne dostavlja finansijske izveštaje Skupštini JOB a ni državnim organima, ne plaća poreze i račune i sl. Velika šteta je pričinjena Jevrejskoj opštini Beograd.

            Rate za dodatno zdravstveno stanje, očigledno, nisu uredno plaćane, pa od 1.2.2020. godine to zdravstveno osiguranje više ne važi. Pokušava se nekako produžiti trajanje zdravstvenog osiguranja i pozvano je članstvo da, do 15.2.2020. godine, na nekoj nepoznatoj adresi lično potpisuje saglasnost za već ranije podnet lični zahtev za dodatno zdravstveno osiguranje.

            Članovi JOB koji neće da, u nepoznatim prostorijama, komuniciraju sa smenjenim rukovodstvom, koje još uvek raspolaže svredstvima JOBa, biće uskraćeni za pravo lečenja u privatnim zdravstvenim ustanovama koje se plaća novcem svih članova JOB.

Pozivamo smenjeno rukovodstvo da, ako im je stalo do zdravlja i uslova života i lečenja članova JOB, dodju u prostorije sedišta JOB i tu preuzmu saglasnosti od članova JOB.

REDAKCIJA

2 thoughts on “PLAŠENJE JEŽA

 1. Šomi says:

  Dakle ko kaže da spodobe iz bivšeg rukovodstva JOB nisu u stanju da ništa baš ne mogu da nauče. Doduše učili su iz pogrešnih udžbenika, propagandnih knjiga iz tridesetih godina prošlog veka iz Nemačke. Kako ono beše…koliko puta treba ponoviti laž da postane istina?
  Procenite sami ko im je uzor.
  Evo šta nam svakodnevno stiže na internet adrese. Ovde izgleda da support daje I Fogel.
  Poštovani članovi Jevrejske opštine Beograd, ponavljamo mejl od petka 07.februara 2020.godine.
  Poštovani članovi Jevrejske opštine Beograd, ponavljamo mejl od subote 08.februara 2020.godine.

  Poštovani članovi Jevrejske opštine Beograd, zbog učestalih prevara ponavljamo mejl od 09.februara 2020.godine.

  Poštovani članovi Jevrejske opštine Beograd, ponavljamo mejl od ponedeljka 10.februara 2020.godine.

  Itd…..itd……itd…..itd………..itd

  • Milica says:

   Poštovani Šomi,
   Ne ponavljaju oni svoje laži samo zato da bi postale istina.
   Oni to čine jer više nemaju šta da kažu.
   Izgleda da su postali svesni da im je odzvonilo. Da su na najboljem putu da (hvala Bogu) postanu
   prošlost…prošlost…prošlost…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.