Pokušaj otimačine na Studentskom trgu samo je jedan u nizu

Neuspeli pokušaj uzurpiranja tuđih prava u slučaju zgrade na Studentskom trgu 11 nije usamljen slučaj,  kad se radi o davno smenjenom rukovodstvu JOB, već je samo jedan od pokušaja otimačine, što vlasništva JOB, što od naslednika po Zakonu o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtava Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika. Treba se setiti “projekta”  otimanja lokacije pored Sinagoge.

Plac pored Sinagoge, KP 2166 od 18,54 Ara davno je uknjižen na JOB, nije iz restitucije. Tačnije jedan njegov deo, oko 9 Ari, pripada JOB, dok druga polovina pripada fizičkom licu Petrović Vojinu. Cena jednog Ara na ovoj lokaciji košta preko 200.000 Evra, pa je vrednost samo zemljišta kojim raspolaže JOB oko dva miliona Evra. U eventualnoj zajedničkoj gradnji, od izgrađenog prostora od najmanje 6.500 m², JOB bi pripalo 23-25% izgrađenog prostora, tj. oko 1.500 m² što predstavlja vrednost od preko četiri miliona Evra.

Ova lokacija je od strane Danila Medića i Nele Papić ponuđena potencijalnom partneru iz Indije.  Verovatno je i UPRAVNIK Sinagoge, u to vreme Avram Izrael, bio upućen u celu špekulaciju. Prema našim istraživanjima ne postoje pisane odluke tadašnjeg Veća JOB, a o Skupštini nema reči, jer Skupštine JOB za sve vreme rada tadašnjeg rukovodstva nisu sazivane.

U fazi pregovora sa indijskim potencijalnim partnerom, dostavljena mu je i dokumentacija o lokaciji. Dokaz o odmaklim pregovorima je i e-mail Danila Medića i Nele Papić koji prilažemo na znanje našim čitaocima. Detaljnije o ovoj lokaciji možete pročitati i podsetiti se u člancima Glasa Razuma: SERIJAL „ŠTA NAM RADE“ „Projekat sinagoga“ – Druga epizoda objavljeno n Glasu Razuma 10/11/2019  i „Projekat sinagoga“ – Treća epizoda (prvi deo), objavljeno 19/11/2019.

Gde je mesto preduzeća za upravljanje nekretninama u „Projektu sinagoga“?

“Iz činjenica da se preduzeće JCB ASSET MANAGEMENT* nalazi van kontrole skupštine JOB, vidi se dosadašnja praksa i mogućnosti da se kompletne mutne operacije sprovedu preko tog preduzeća. Na taj način se generišu nove „kreacije“ otuđenja dela imovine JOB i otežano zakonsko sankcionisanje i praćenje „finansijskih transakcija“ koje mafija planira. Ukoliko bismo dozvolili da JCB AM ugovara, prodaje ili ustupa parcele, sledili bi nam dugotrajni sudski sporovi i plaćanja penala, jer bi se dobit od prodaje preselila u tuđe džepove, a JOB bi nasledio sudske sporove i dugotrajne izdatke za pravnu pomoć. Čak i pravnim laicima je potpuno jasno da odmah moramo da preduzmemo sve radnje kako bismo onemogućili krađu imovine JOB. Agresivne izjave o “alkatrazu”, tobožnja želja za očuvanjem prava na ispovedanje religioznih osećanja, o rabinu i predsedniku SJOS, sračunate su na skretanje pažnje i dobijanje u vremenu kako bi se ova prljava transakcija finalizovala van domašaja članova JOB i izabrane Uprave JOB”.

*Izvod iz opisa aktivnosti  JCB ASSET MANAGAMENT: Osnivanjem posebnog pravnog lica za poslove oko povraćaja imovine i upravljanja vraćenim nekretninama, Jevrejska opština Beograd je razdvojila versku delatnost od pravnih, finansijskih i drugih poslova vezanih za nekretnine u vlasništvu JOB.

Namera Danila Medića, Nele Papić i, verovatno, predsednika Sinagoge Avrama Israela, a možda i još ponekog aktera, jasna je. Srećom, redakcija Glasa Razuma je na vreme objavila namere pokušaja uzurpiranja naše imovine, pa je akcija izgleda ostavljena za bolja vremena. Možda protest bivšeg rukovodstva JOB i pokušaj upada u Sinagogu koji je sprečila policija ima veze sa projektom Sinagoga Medić/Papić/Izrael,  ali za ovo nemamo direktnih dokaza.

–>
“Nosioci projekta”  Medić/Papić/Izrael

Dragi čitaoci, članovi Jevrejske zajednice u Srbiji, mi ne postavljamo nebulozna pitanja, mi vam prezentujemo činjenice, a na vama je da sudite.

REDAKCIJA

One thought on “Pokušaj otimačine na Studentskom trgu samo je jedan u nizu

  1. Čitalac says:

    Sugestija vašoj redaskciji. Kada pišete o nekim poduhvatima bivšeg rukovodstva JOB, Medić i grupa, najbolje je da pišete o svakom „poduhvatu“ ponaosob. Kada se sve stavi na gomilu sve je manje jasno. Princip da nama čitaocima dostavite podatke a da nas pustite da sami donosimo zaključke je jedini racionalan. Manir postavljanja pitanja u tekstu za nas čitaoce nije dobar jer i mi imamo hiljadu pitanja na koja ne možemo da smislimo odgovor. Dakle očekujemo tačne i dokumentovane podatke. Kada pišete analize nekih nepravilnosti to je druga stvar. Vi ste Glas razuma a mi čitaoci smo glas JOB.
    Pozdrav Čitalac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *