Poštovani Info JOB pomirenja

Poštovani InfoJOB,

Lepo je čuti ton pomirenja nakon svih neprimerenih reči, uvreda, pritisaka, pretnji, prozivki, podmetanja…kojih smo svedoci u poslednjih godinu i po dana, otkako vam je bio poveren mandat da vodite JOB. U nameri da budemo manje gordi i veliki a više mudri, možda i sa ciljem da zavredimo malo pažnje kad već glas preko 350 članova to nije, predlažem sledeće, u cilju međusobnog pomirenja:

 • Da izmirite dug Opštine koji ste tako olako napravili i koji svakog meseca nastavlja da raste
 • Da isplatite sve zaostale dečje dodatke
 • Da svim članovima isplatite sredstva koja im pripadaju po projektima koje uredno sprovode za dobrobit svih nas
 • Da objavite primanja svih zaposlenih u JOB i isplate po ugovorima o delu
 • Da kažete istinu članstvu da zdravstveno osiguranje visi o koncu zbog višemesečnog neplaćanja rata
 • Da pružite uvid u kompletno dosadašnje poslovanje JCB Asset Management-a
 • Da kažete kome ste sve pretili neisplaćivanjem novca ili raskidanjem ugovora zbog, po vašem razumevanju stvari, nelojalnosti
 • Da zamolite Ministarstvo pravde da vas više ne konsultuje oko sopstvene smene
 • Da nas poštedite besmislene ideje upisa Igora Ginzberga kao predsednika SJOS
 • Da prestanete da obmanjujete članstvo i koristite InfoJOB kao sredstvo jeftine propagande
 • Da nas više ne sramotite po medijima svojim neprimerenim nastupima
 • I, na kraju, da pokažete barem malo dostojanstva i kuraži i – odete!

Evo par dobronamernih predloga kako da na brz i jednostavan način dođemo do objedinjenja, na koje tako rado pozivate u poslednje vreme.

Kad je reč o Sederu, njega je uvek vodio rabin, a tako će biti i za ovaj Pesah. Vi ste valjda prvi koji ste uspeli da raskinete sa ovom tradicijom u istoriji naše zajednice. Tako da molimo za malo pažnje prilikom korišćenja izraza poput “frakcija”, “opozicija”, i druge poitičke terminologije koja vam je očigledno pri srcu. Što se “prostorije trpezarije kuhinje JOB” tiče, ona je među članovima poznatija kao društvena sala sinagoge. Toliko o poštovanju Pesaha, Sedera, sinagoge, rabina i naše zajednice.  

Na kraju, niko nije ni najmanje uvređen, naprotiv, a o odćutavanju, prećutavanju, zaćutavanju, ućutavanju i svakom drugom obliku ćutanja kada je u pitanju vaših skarednih godinu dana na čelu naše zajednice, o tome je trebalo da razmišljate ranije, dok ste bezbrižno krojili planove kako da se okoristite na račun naše i vaše zajednice – a na štetu svih nas. 

Približava nam se Pesah, a uskoro će i brojanje omera, pa razmislite kako ćete da iskoristite dane i nedelje pred nama. 

S poštovanjem,

Boris Erg

One thought on “Poštovani Info JOB pomirenja

 1. Gamarnu says:

  Gospodine Erg,
  cini mi se da ste postavili preveliki broj pitanja.
  Nisu smenjeni u mogucnosti da odgovore na sve njih. Dvoje, troje glavnih ne moze to da stigne obzirom na sve „obaveze“, a „nadzorni odbor“ i ostali ne smeju.

  Ali, za pocetak, bilo bi jako dobro da clanstvu objasne/razjasne koliko Zajednicu ukupno mesecno kosta smenjeno drustvo (bruto plate i honorari po bilo kom osnovu) i kako se za njih nalaze pare kojih za decu, osiguranje, rezijske troskove nema!

  Da objasne onom istom clanstvu sto cini dve trecine jevrejske populacije Srbije a na koji se oni tako olako pozivaju kada zele da istaknu svoje uzurpirane pozicije.
  Da kazu clanstvu kako svakog meseca ima novca za sve njih a nema, recimo, za decije dodatke? Nije valjda da 67% jevrejskog bica Srbije odobrava ovu „raspodelu“?
  Ovo stanje u Zajednici predugo traje (uveliko drzavnom zaslugom) a smenjeno drustvo se ne odrice uzurpiranih pozicija koje su, ocito, jako dobar „investment“.
  Ako i posle svih ovih saznanja, 67% jevrejske populacije Srbije „stoji“ iza ovih uzurpatora onda i nismo zasluzili bolje.
  Na svu srecu, clanstvo koje podrzava smenjenu garnituru nije ni blizu te famozne cifre od 67%. DA JESTE, KAKAV BI PROBLEM UOPSTE POSTOJAO U JOB?
  Da je za mene 67% clanstva ja ne bih imao nikakav problem. A mi ga imamo. I oni ga imaju!
  Ocito nesto nije u redu sa brojevima. Ili sa nama?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.