POZIV IZABRANE PRIVREMENE UPRAVE JOB

Na Vanrednoj skupštini Jevrejske opštine Beograd, 2. decembra 2018, zakazanoj zbog nezadovoljstva članova naše Opštine radom predsednika Danila Medića i njegove uprave, učestvovalo je Više od 230 članova Opštine. Bila je to najbrojnija naša skupština od Drugog svetskog rata, zakazana i održana po svim pravilima koja stoje u našem Statutu. Tada smo opozvali predsednika Danila Medića i njegove saradnike jer su podelili našu Opštinu, jer su naše nesporazume izneli na ulicu, jer su pokvarili naše odnose sa drugim opštinama u Srbiji i sa našim Savezom, jer više niko od nas nije mogao da zna na koji način se Opština vodi, jer su omogućili skrnavljenje mesta stradanja naših predaka kod Topovskih šupa, jer su izvređali našeg rabina, i iz još mnogo drugih razloga. Sve je počelo 4. marta 2018. kada su Medić i saradnici na nelegalnom skupu smenili Nadzorni odbor koji je postavljao nezgodna pitanja. Od tada se njihovo delovanje potpuno otelo kontroli, ili, može se reći, prešlo pod kontrolu ljudi van naše zajednice.

Vanrednu skupštinu smo održali u hotelu Zira, u zakupljenoj sali, jer nam tadašnja uprava Opštine nije dozvolila pristup našim prostorijama. Opozvana uprava je našu Skupštinu proglasila nelegalnom, nije priznala njene odluke i, uz pomoć Ministarstva pravde Srbije, odbila da preda dužnost.

Medić i saradnici će na skupu u nedelju 3. marta sami sebe izabrati na nameštenim izborima. Državne vlasti, koje takođe odbijaju da priznaju naše odluke sa Vanredne skupštine, prihvatiće taj izbor, i time će biti dovedena u pitanje budućnost ne samo naše Opštine već i cele jevrejske zajednice u Srbiji.

Zbog toga vas pozivamo da 3. marta ove godine dođete u što većem broju u Opštinu, Kralja Petra 71, da bismo potvrdili svoje odluke donete 2. decembra na Vanrednoj skupštini, i da bismo konačno stavili tačku na sramnu godinu za nama.

IZABRANA PRIVREMENA UPRAVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *