„Projekat sinagoga“ – Treća epizoda (prvi deo)

SERIJAL „ŠTA NAM RADE“    „Projekat sinagoga“ – Treća  epizoda (prvi deo)

Kako se planira pljačka

Uvodne napomene

U poplavi napisa i optužbi protiv rabina Isaka Asiela i predsednika SJOS Roberta Sabadoša, o izmišljotinama o njihovom svrstavanju uz ideje Vaciću i Obradovića, jasan je motiv da se rabin i predsednik SJOS diskredituju i okaljaju. Dodajmo ovome da su autori ovih tekstova Fogel, Nećak, Izrael, Ginzberg  i nekoliko davno smenjenih članova bivšeg rukovodstva JOB, slika postaje vrlo jasna za svakog člana JOB koji želi da vidi istinu.

Da bismo sagledali istinu i uzroke ovakve gomile lažnih i neumesnih tvorevina pomenutih autora, možemo samo da konstatujemo očiglednu činjenicu da se radi o “bacanju prašine” u oči članovima JOB. Zašto?  Jasno je! Potrebno je promeniti optiku da bi se izbegli odgovori i objašnjenja o kriminalnim radnjama o kojima je Glas razuma obavestio svoje čitaoce. Znači pogodili ste, radi se o otkrivanju i dokumentovanju pokušaja krađe imovine JOB. Podsetimo se objavljenih, nespornih dokumenata: pokušaj gradnje svratišta u sinagogi, ustupanje (prodaja) lokacija na Studentskom trgu i Južnom bulevaru, pregovori o prodaji dela  placa JOB na lokaciji pored sinagoge.

Neosporno je da sada, kada postoje dokumenti, treba pažnju članova JOB okrenuti na drugu stranu jer je nemoguće opravdati krađu koja je jasno dokumentovana.

Zato, dragi čitaoci, ne dozvolite da nas zaluđuju glupostima i lažima. Kad god pokušaju da nas zamajavaju i zaluđuju nebuloznim temama, postavimo im pitanje “ Ko vam je dozvolio da našu  imovinu prodajete?”

U trećoj epizodi, u dva nastavka, Glas razuma će zajedno sa vama analizirati tehnologiju pljačke koja je u toku, na primeru dela lokacije KP 2166  koja pripada JOB.

Molimo vas pogledajte dokumente iz druge epizode,  SERIJAL „ŠTA NAM RADE“ „Projekat sinagoga“ – Druga epizoda

 1. Business plan ili način realizacije cilja, dolaska do značajnih MILIONSKIH materijalnih sredstava za lične DŽEPOVE.

U slučaju katastarske parcele KP 2166, veličine 1.854 m², koja je predmet ponude i pregovora D. Medića i N. Papić sa indijskim (vidi dokument druge epizode) i možda još ponekim investitorom, i koja je upisana kao lokacija na kojoj su vlasnici JOB i fizičko lice i namenjena je za verske objekte i komplekse. Izmena namene lokacije nije problem, naročito ako se poznaje neko iz Uprave Grada. “Business plan” koji se obećava u dokumentu je da se kupcu u aranžmanu zajedničke gradnje, ili prodaje dela parcele, ustupi pravo gradnje samim činom prodaje za ugovoreni iznos novca ili izgrađenih kvadrata. S obzirom na veličinu parcele treba očekivati da će na samo polovini predmetne lokacije, npr 900 m², biti izgrađeno oko  6.500 m², a da se može sa sigurnošću tvrditi da bi od toga JOB trebalo da dobije 23-25%. Znači, JOB bi morao da dobije oko 1.500m² ili odgovarajuću sumu, oko 4,500.000 €. Ako ugovarači dogovore da procenat bude samo 10% umesto 23%, “ugovaračima ostaje nagrada” oko 2,500.000 € ili odgovarajuća kvadratura. Način ugovaranja procenta za JOB je glavna mogućnost utaje velikih novčanih sredstava jer se ne stavi sve na papir. Jedini način kontrole u ovakvim slučajevima jeste potpuno transparentno ugovaranje, na bazi analize svih elemenata ugovora i odluke skupštine JOB. I sam čin nuđenja i proces pregovaranja moraju da se baziraju na prethodnoj odluci skupštine JOB, koja do sada, po pitanju nekretnina, nije donela nikakvu odluku, a ni članstvo sa ovim mahinacijama nije upoznato. Ali lokacije se nude.

 • Gde je mesto preduzeća za upravljanje nekretninama u  „Projektu sinagoga“?

Iz činjenica da se preduzeće JCB ASSET MANAGAMENT* nalazi van kontrole skupštine JOB, vidi se dosadašnja praksa i mogućnosti da se kompletne mutne operacije sprovedu preko tog preduzeća. Na taj način se generišu nove „kreacije“ otuđenja dela imovine JOB i otežano zakonsko sankcionisanje i praćenje „finansijskih transakcija“ koje mafija planira. Ukoliko bismo dozvolili da JCB AM ugovora, prodaje ili ustupa parcele, sledili bi nam dugotrajni sudski sporovi i plaćanja penala, jer bi se dobit od prodaje preselila u tuđe džepove, a JOB bi nasledio sudske sporove i dugotrajne izdatke za pravnu pomoć. Čak i pravnim laicima je potpuno jasno da odmah moramo da preduzmemo sve radnje kako bismo onemogućili krađu imovine JOB. Agresivne izjave o alkatrazu, tobožnja želja za očuvanjem prava na ispovedanje religioznih osećanja, o rabinu i predsedniku SJOS, sračunate su na skretanje pažnje i dobijanje u vremenu kako bi se ova prljava transakcija finalizovala van domašaja  članova JOB i izabrane Uprave JOB. Ministarstvo pravde oklevanjem da izvrši upis izabranog rukovodstva i predsednika Jinkera daje vreme „mafiji“ da obavi svoj prljavi plan.

*Izvod iz opisa aktivnosti  JCB ASSET MANAGAMENT: Osnivanjem posebnog pravnog lica za poslove oko povraćaja imovine i upravljanja vraćenim nekretninama, Jevrejska opština Beograd je razdvojila versku delatnost od pravnih, finansijskih i drugih poslova vezanih za nekretnine u vlasništvu JOB.

Primedba redakcije:  Ideja je jasna. Umesto JOB, nekretnine preuzima preduzeće za „mućke“!

4 thoughts on “„Projekat sinagoga“ – Treća epizoda (prvi deo)

 1. Zoki says:

  Sve je jasno i koliko se sećam nije prvi put da se ovako nešto dešava JOB. Beše nešto slično pre deset petnaest godina, mislim da su bili manji iznosi, ali takođe znam da JOB ostade kratkih rukava. Mene interesuju akteri. Sem N. Papić koja šalje e-mail i D. Medića koji ga potpisuje postoji još neko ko je u ovo upućen. Ne mislim pri tome na skupštinu koja sigurno nije jer nije ni zaasedala, to znamo, ali da li o tome znaju članovi veća i da li su i oni stavili prstiće u pekmez pa će podeliti „slavu“, čitaj dobrobit, ove geniozne ideje ili projekta. Ako želiš da gađaš zečeve moraš ih prvo isterati iz šume.

  • Raka says:

   Zar nije 10% normalno i uobicajeno koliko se dobija – toliko smo dobili za Solunsku 2004 ?
   Nemojte da insinuirate sad sa nekim velikim ciframa 23-25% – tu su advokati koji znaju koliko se dobija i oni ce zastiti nasu zajednicu, jer ona je na prvom mestu, zar ne?

 2. Zoki says:

  Proverio sam na više mesta, kod nekoliko firmi koje se time bave. Vlasnik pĺaca dobija 23 do 25 %. Cena placa kad bi se samo ustupao u zavisnosti od mnogo parametara: dozvoljena izgrađenost, namena, spratnost , deo grada gde je lokacija, da li ima nešto na lokaciji radi umanjenja dažbina itd. Na lokaciji gde je ovaj plac je vrednost 1A oko200 000€, pre više nego manje.
  .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *