Putem jednog OTKRIĆA

Zahvaljujući sajtu  glasistine@glasistine.rs , dne, 16 Aug 2020 18:45:42  smo konačno došli do istine o “špijunskoj aferi”  u koju je upletena naša članica Ida Labudović. Naime kako navodi  glasistine@glasistine.rs citiramo: Pre petnaestak godina baza podataka članstva JOB je prvi put izneta van JOB i to u  stan službenika ambasade Austrije, što je učinila tadašnja referentkinja za kulturu – Ida Labudović, nakon čega je dobila otkaz. Ovim svojim aktom je imenovana Ida Labudović otkrila ambasadi Austrije trupe JOB i njhov raspored  u napadu na Austriju, koji je godinama brižljivo planiran (prim. autora).

U celu aferu Mata Hari II su ovim tekstom oštroumno uvezanii i Zoran Atijas, Boris Erg, rabin Isak Asiel, Robert Sabadoš i još mnogi drugi. Srećom ovih dana je cela afera izneta u javnost zalaganjem Danila Medića, Jovanke Orleanke u nešto krupnijem izdanju i članova bivšeg rukovodstva JOB.

Majko mila gde je kraj idiotlucima? Doduše u Srbiji vekovima važi krilatica da „svaka budala ima svoju zanimaciju“ ali valjda i za to postoji neka granica. Ajde da se zajedno postidimo intelektualnog i racionalnog nivoa autora glasa istine i da se izvinimo gosp. Labudović da im oprosti jer ne znaju šta lupetaju.

A šta reći više od reči Zorana Radmilovića  i  A.P. Čehova:

Redakcija

3 thoughts on “Putem jednog OTKRIĆA

 1. Zoran Atijas says:

  Dugo sam odolevao želji da ne reagujem na ovakva zlonamerna pisanija glasistine@glasistine.rs puna izvrnutog predstavljanja stvari na koje se odnose. Sve do ovog dopisa Glasa razuma koji me je “prisilio” da se oglasim u cilju pojašnjenja ove “špijunske afere” u JOB. Sve smo doživeli, čak i da skakavci pojedu letinu.

  In medias res …

  U osnovi priče koju je ovo lilihip društvo izvuklo iz arhiva i zlonamerno plasiralo dvadest godina kasnije kao špijunsku aferu u JOB, stoji činjenica da je referentkinja za kulturu pristupala opštinskom mail nalogu sa broja telefona koji je pripadao službeniku ambasade Austrije.
  Da li je referent za kulturu imala pravo da koristi opštinski mail nalog? Da, imala je.
  Da li je korišćenje mail naloga bilo ograničeno samo na opštinski broj telefona? Ne, nije.

  Nije na odmet spomenuti da u to vreme baza članstva nije ni postojala. Bila je u fazi nastajanja, nije bila oformljena a pogotovo ne napunjena podacima. Daleko ozbiljnija i sveobuhvatnija “baza podataka” bila je kartoteka gđe. Mace Gacin. Članstvu sa stažom poznato je o čemu govorim.

  Tehnički, o nekakvom prenosu baze članstva nije moglo biti ni govora zbog činjenice da u to vreme JOB nije imala on-line dostupne podatke kao ni zbog nedovoljnih brzina prenosa podataka.

  Pošto baza nije postojala, onda nije mogla biti ni izneta.
  Ako baza nije izneta, onda nije mogao postojati ni razlog eventualne disciplinske mere, a pogotovo ne razlog za otpuštanja sa posla.

  Kojekakve amaterske nezvanične excell tabele nepoznatog porekla i sumnjivog sadržaja i kvaliteta podataka samo oni sa nedovoljnim znanjem iz ove oblasti mogu nazvati bazama. Eventualne spiskove članstva mogao je izneti bilo ko ko se zatekao u JOB, i pre toga a i posle toga.

  ps. vama na slobodno zaključivanje je gde još i kod koga postoje spiskovi članstva JOB. Šta mislite, odakle ovom lilihip društvu imena i mailovi članova JOB? Zaustavimo se ovde.

  Shana Tova u metuka!
  Zoran Atijas.

 2. KRAJ ZLE GOSPOĐE! says:

  Nadam se da će tužba Ide Labudović pogoditi metu i da će u novoj godini sila osovine dugogodišnjeg zla u JOB konačno pasti na sudu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *