SAOPŠTENJE IZABRANE PRIVREMENE UPRAVE, 24.12.2018

I

Ovo je skenirana fotografija odluke smenjenog Veća JOB od 19.12.2018, kojom se od „Kancelarije JOB i Uprave sinagoge… u saradnji sa službom obezbeđenja“ traži da „spreče sve pokušaje uspostavljanja paralelnih struktura uprave u JO Beograd“. Dalje se kaže: „U tom smislu zabranjuju se u prostorijama JO Beograd i sinagogi Sukat Šalom, svi sastanci takozvane Privremene uprave i drugih nelegalnih tela“.

U petak uveče će se održati molitva kao i obično, a takođe i u subotu ujutru. Posle molitve u subotu, oko 11.00, ponovo ćemo imati predavanje Rabi Isaka Asiela, ovog puta na temu „Šta je košer“. Zahvaljujemo svima koji su prošle subote bili u sinagogi, i pozivamo i njih i sve ostale da nam se ponovo pridruže.

II

Rabin Isak Asiel nas je pre nekoliko dana obavestio da ga je kontaktirala Nela Papić, smenjena podpredsednica JOB, i predložila razgovor predstavnika smenjene uprave i izabrane Privremene uprave (IPU). IPU smatra da nema šta da pregovara sa smenjenom upravom, pošto takav mandat nije dobila od Vanredne skupštine. Prilikom telefonskog razgovora Rabi Isaka Asiela i Nele Papić koji je usledio, ona je postavila više uslova, na šta joj je odgovoreno da je naš prvi uslov da se Danilo Medić, čiji opoziv je izglasan, smesta povuče. Ona je odbila, i time je ta inicijativa okončana.

III

Saznali smo da su dva člana naše opštine pozvana na informativni razgovor u policiji, u Odeljenju za organizovani kriminal, prema prijavi iz Jevrejske opštine Beograd da su hakovali kompjutere JOB-a. Pošto su oni porekli da su učinili delo zbog koga su bili pozvani na razgovor, i pošto policija nije mogla da ustanovi suprotno, očekuje se da će, prema proceduri, slučaj biti predat tužiocu koji treba da sasluša i one koji su prijavu podneli. Pozvana su još dva naša člana, ali oni još nisu bili na razgovoru.

Vezu sa IPU možete ostvariti i putem e-maila: JOBprivremenauprava2018@gmail.com

One thought on “SAOPŠTENJE IZABRANE PRIVREMENE UPRAVE, 24.12.2018

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *