SAOPŠTENJE IZABRANE PRIVREMENE UPRAVE JOB, 17.12.2018.

SAOPŠTENJE IZABRANE PRIVREMENE UPRAVE JOB, 17.12.2018.

I

Članovi Izabrane privremene uprave (IPU) se izvinjavaju članovima JOB koji su 02.12.2018 učestvovali na Vanrednoj skupštini JOB, zbog zastoja u informisanju članstva do koga je došlo uglavnom iz tehničkih razloga. Trudićemo se da propust ispravimo i da vas obaveštavamo o akcijama i događajima.

 

II

Na prvoj sednici Izabrane privremen uprave, odžanoj 10.12.2018. godine, a s obzirom da Kancelariju JOB i sada već bivše organe upravljanja JOB niko nije zvanično obavestio o ishodu Vanredne skupštine i donetim odlukama, doneta je odluka:

 

da se Kancelarija JOB i organi upravljanja JOB koji su razrešeni dužnosti na Vanrednoj skupštini zvanično pismeno obaveste da je održana Vanredna skupština, da im se dostavi Zapisnik sa Vanredne skupštine i da se zatraži sastanak radi primopredaje dužnosti.

Za termin sastanka je predložen 17. decembar u 11 sati.

Za sastavljanje i predaju dopisa zaduženi su predsednik Dubravko Vaić i Brane Popović.

 

Dogovoreno je da se o održanoj Vanrednoj skupštini obaveste Savez jevrejskih opštine Srbije i članstvo Jevrejske opštine Beograd, preko sredstava informisanja koja su dostupna Privremenoj upravi.

 

III

Članovi JOB i Savez  su obavešteni o Vanrednoj skupštini dostavljanjem Zapisnika sa VS putem informacije od „Glasa razuma“, koja je dostavljena na sve e-mail adrese.

Kancelarija JOB je obaveštena dopisom koji je lično uručen Kancelariji JOBa 11.12.2018. godine: Na osnovu odluke IPU, Predsednik IPU Dubravko Vaić, i član IPU Brane Popović, predali su 11.12.2018 kancelariji JOB obaveštenje o održanoj Vanrednoj skupštini sa Zapisnikom i pismeni zahtev za organizovanje sastanka IPU sa smenjenim rukovodstvom JOB, radi primopredaje dužnosti.

 

Od kancelarije JOB,  stigao je sledeći odgovor:

vaic odgovor (klikni da bi otvorio)

IV

Statut Saveza jevrejskih opština Srbije, čiji je suosnivač Jevrejska opština Beograd, predviđa da je ta organizacija krovna organizacija jevrejskih opština u Srbiji, i da ih predstavlja pred vlastima Republike Srbije. U skladu s tim, neposredno posle Vanredne skupštine JOB, održane 02.12.2018, Savezu je dostavljen zapisnik sa ove skupštine, uz zahtev da taj podatak bude prosleđen Ministarstvu pravde Srbije. Na osnovu dugogodišnje prakse, a u skladu sa odgovarajućim zakonom i propisima, obavešteno ministarstvo je bilo dužno da registruje promenu i da u svoj registar uvede novo rukovodstvo a da iz registra izbriše dosadašnje. To, međutim, do sada nije učinjeno.

 

V

Izabrana privremena uprava JOB je posle održane Vanredne skupštine JOB poslala jevrejskim opštinama Novi Sad, Subotica, Pančevo, Zrenjanin i Niš pismo sledećeg sadržaja:

 

„Članovi JOB i novoizabrana Privremena uprava JOB zahvaljuju se vašoj opštini na podršci i ponuđenoj pomoći pri rešavanju neodrživog sadašnjeg stanja u Jevrejskoj opštini Beograd. Nadamo se da ćemo uskoro moći da vam se javimo iz svojih prostorija i da vas sve pozovemo na druženje.“

 

VI

 

IPU je uputila Savezu jevrejskih opština Srbije dopis sledećeg sadržaja:

 

„Članovi JOB i novoizabrana Privremena uprava JOB zahvaljuju se Savezu jevrejskih opština Srbije na podršci i pomoći pri rešavanju sadašnjeg neodrživog stanja u jevrejskoj opštini Beograd. Bili bismo vam zahvalni ako biste organizovali sastanak Izvršnog odbora SJOS u vezi sa ovom temom, i ako biste nastavili da nam pružate podršku u okviru mogućnosti definisanih Statutom SJOS.“

 

VII

 

Pošto Izabrana privremena uprava još uvek nije u mogućnosti da uđe u prostorije JOB i da obavlja dužnosti i poslove za koje je izabrana na Vanrednoj skupštini JOB 02.12.2018. godine na drugoj sednici održanoj 17.12.2018. godine doneta je odluka da se uspostavi komunikacija sa članovima JOBa tako što se sa sa dežurnim članom Izabrane privremene uprave JOB mogu sresti ponedeljkom, sredom i petkom, od 11.00 do 13.00, u društvenoj sali (ispod naše Sinagoge).

Vezu sa IPU možete ostvariti i putem e-maila, ako pišete na: jobprivremenauprava2018@gmail.com

 

VIII

 

Obaveštavamo članove JOB da će nezavisna tribina “Glas razuma” postojati i dalje. To će biti mesto na kome se mogu iznositi mišljenja, komentari, kritike i predlozi, i pratiti mišljenja drugih članova.

Mada je “Glas razuma” na najbolji mogući način ispunio svoj osnovni zadatak time što je organizovao Vanrednu skupštinu JOB 2.12.2018, verujemo da, kao glas članova, može i dalje da obavlja dobronamernu kontrolnu i savetodavnu ulogu.

Ukoliko želite da svoj tekst pošaljete da bude objavljen na sajtu “Glasa razuma”, treba da pišete na našu adresu (jobprivremenauprava2018@gmail.com), a mi ćemo proslediti dalje.

2 thoughts on “SAOPŠTENJE IZABRANE PRIVREMENE UPRAVE JOB, 17.12.2018.

  1. Spartak says:

    Ko su oni da odredjuju da li je Vaič ovlaščen? Taj što je odgovorio se pravi blesav da je obmanuo zajednicu oko svoje religije i još ima hrabrosti da se uopšte više javlja. Na žalost, nisam istoričar ali ne poznajem uzurpatore vlasti koji su dobrovoljno ili odlukom naroda mirno otišli sa vlasti. Nije ni Aljende iz Čilea mirno otišao, borio se hrabro do kraja ali on je bio suprotan lik i branio pravdu. Ovi će otići i sami kada napune svoje bankovne račune mada njihove pohlepe nema kraja. Hm hm ipak mislim da će morati da se ponovi Bastilja, da bi se ušlo u naše prostorije. Što se tiče vlasti, oni bi to gledali sa strane, posebno ako su se već nafatirali i oni uz sadašnje prijatelje iz JOB. Pogledajte Talmud od Verbera, tamo ima deo koji kaže da su vlasti uz nekoga samo kada je to vlasti potrebno. Baš je pametan taj Talmud. Hoćemo li na Bastilju uz Marseljezu, Valkire ili Viljem Tel uvertiru? A može i uz Internacionalu ili Hej brigade u čast palih antifašista koji bi se danas zgražavali na ove pljačke. Ah da, kako reše Zaratrustra, Koga Bog želi da uništi, prvo mu da neograničenu moć! Živeli!!!

  2. nelegalno telo says:

    Bahatost i samovolja uprave JOB-a prevrsila je svaku meru. Po njihovoj Odluci se vidi da su „otvoreni“ za razgovore i dogovore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *