Saopštenje UPRAVA HORA “BRAĆA BARUH”

Poštovani članovi Jevrejske zajednice,prijatelji,slušaoci i članovi  Srpsko-jevrejskog pevačkog društva  “Braća Baruh”,

Obaveštavamo sve zainteresovane,koji prate i vole  delatnost  Hora “Braća Baruh”,da se nastup hora predvidjen u okviru koncerta  “BRIDGE OF LIGHT” zakazanog za 10 april 2019 godine,      otkazuje,zbog izričite zabrane rukovodstva Jevrejske opšine Beograd sa trenutnom adresom u zgradi beogradske Sinagoge.

Živeći u zabludi da je Hor “Braća Baruh” zajedničko dobro svih jevreja i svih prošlih i budućih administrativnih uprava,usudili smo se da prihvatimo poziv  red.prof. FMU u Beogradu,Dejana Mladjenovića, da sa orkestrom AKADEMIA CONCERTANTE  i solistom iz Izraela, LYHAY BENDAYAN nastupimo sa jevrejskim programom u Velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine.

Najstariji  i  najprepoznatljiviji “član” Jevrejske Opštine Beograd koji pokušava u nemogućim uslovima da  obeleži ove godine svojih 140 godina postojanja,bez sale za probe,sa višemesečnim zastojem u isplaćivanju i onako mizernih sredstava za redovnu delatnost, postaje kolateralna šteta(kakav moderan izraz) neodobravajućih adresa  za transver finansijskih sredstava za orkestar  soliste,Izraelskog donatora koji sa horom nema nikakve veze a samim tim i obaveze.

Nemojte zaboraviti koliko puta vas je poslednjih godina Hor “Braća Baruh” obradovao  kvalitetnim i uspešnim   muzičkim izvodjenjima,koja su vas bez obzira na  sumorna previranja u Zajednici uvek pred sveukopnom javnošću predstavljala na najbolji mogući način.

Sa poštovanjem,

UPRAVA  HORA “BRAĆA BARUH”

07.04.201

One thought on “Saopštenje UPRAVA HORA “BRAĆA BARUH”