Savet

Članovi bivšeg rukovodstva, ovako vas oslovljavamo jer se tako oglašavate.

Pročitali smo nekoliko vaših dopisa i brinu nas način obraćanja i tekstovi koje nam dostavljate. Ne želimo da budemo niti sudija niti moderatori u komunikaciji sa novim rukovodstvom, ili sa Borisom Ergom. Želimo samo da vam ukažemo na pogrešan put na koji vodi način komunikacije koji sledite.

Po starom receptu postavljate pitanja i tražite odgovore koji su nam svima dobro znani. Uvaljujete se u sve dublji kal iz kojeg nećete moći da nađete izlaz iz jednostavnog razloga jer izlaz ne postoji. Taj bezizlaz je vidljiv i tmuran pre svega za sve članove u čije ime pišete a od  kojih bi neki, sigurni smo, želeli da se otresu.

Svi dobro znamo da je osiguranje raskinulo ugovor bez ikakvih stend baj aranžmana, svi dobro znamo da zgrada na Studentskom Trgu ima naslednike i da nije bitno kako će i kome to nasledstvo pripasti. Nama neće, jer na to nemamo pravo. Otimačina ne sme da bude naš cilj niti princip.

Nemojte pričati o sudovanju sa SJOS, jer je samo to dovoljan razlog da vas se Jevrejska zajednica kloni. Ne insistirajte na činjenici da vas je neki alkatraz porazio. To ne bi bilo moguće da se protiv vas nije isprsila velika većina članova JOB. Vi dobro znate, kao i članstvo JOB, koje ste sve pomoći imali na raspolaganju, šta ste sve pakovali, pa nije pomoglo. Sve ovo uglibljuje kola u dublje blato, a konji nejaki.

A što se javljaju nova lica za vas, problem je u tome da ste se odvojili od članstava, brinuli o sopstvenim interesima i niste prisustvovali njihovom pojavljivanju koje ste svojim nedelima pobudili. Na tome vam hvala.

Da bi ste ponovo zauzeli svoja mesta u našoj zajednici dovoljno je da poštujete njene principe i da spoznate da je vreme prisvajanja opštih dobara nepovratno prošlo i da se shodno tome i vladate. Doduše, neki su se nepovratno ukaljali, a neki još veruju u ispričane skaske. Što se njih tiče, odluke Skupštine JOB su jasne, a mi o tome nemamo prava i ne želimo da polemišemo.

REDAKCIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.