SVI PREDSEDNIKOVI DOMENI

U nedelju 26. septembra ove godine, na sastanku Izvršnog odbora Saveza jevrejskih opština Srbije, predsednik JOB Aleksandar Jinker izneo je podatak i pokazao dokument da se sa domena registrovanog na SJOS, a sa nazivom job-izbori.rs, pozivaju članovi JOB da se kandiduju za funkcije predsednika, člana veća i člana NO JOB.Sa istog domena i u istom tekstu Danijel Bogunović poziva članove JOB da prisustvuju Skupštini JOB 10. oktobra 2021.

Na navedenoj sednici predsednik SJOS izrazio je nevericu u tačnost podataka koje je prezenirao A. Jinker i u vezi s tim uputio članovima IO demanti 27. septembra 2021. Međutim, demanti koji je stigao iz SJOS sadrži neistinite podatke po pitanju vlasnika domena u trenutku slanja navedenih poziva .

Kako bi svim članovima JOB, članovima IO SJOS i ostalim zainteresovanima bilo jasno, prilažemo i izmenjeni dokumenat od 27. septembra. Originalni smo objavili 27.09.2021.

I detetu je jasno da je neko posle sastanka IO i prezentiranja dokumenta o domenu, 24 časa nakon pomenutog sastanka, 27. septembra u 12časova, 35minuta i 25 sekundi promenio ime registranta (vlasnika domena) sa Saveza jevrejskih opština Srbije na FIZIČKO LICE, a pri tome je ostao administrativni i tehnički kontakt SJOS. Ovo je toliko očigledno da sve drugačije tvrdnje samo vređaju inteligenciju članova Zajednice i IO SJOS.

S obzirom da smo otklonili svaku sumnju da se sa domena iz SJOS, a pod imenom koje asocira na JOB, vršilo pozivanje kandidata da se za funkcije u JOB prijavljuju u SJOS i pozivanje da se prisustvuje Skupštini JOB, ostaje nam da razmotrimo činjenice koje nisu sasvim jasne kao što je pitanje domena.

Koji su motivi da se prvi put SJOS direktno uključuje, meša, u izbore u JOB, šta se time želi postići, po kojim statutarnim odredbama SJOS preuzima ta prava? … Ali o ovim pitanjima kasnije. Ovim člankom smo samo rasvetlili činjenice oko domena i onemogućili zloupotrebu i dezinformisanje članova zajednice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.