U LAŽI SU KRATKE NOGE… II

Dana 09. februara 2020. dobio sam elektronskom poštom dopis ALKATRAZ OTIMAČINA u kome, na samom početku, piše: „Interesna grupa od dvadesetak članova okupljena oko Sabadoša i Asiela“…

Užasnuo sam se pri pomisli da postoje stvorovi koji tako drsko ali istovremeno i očigledno lažu. Tako što nisam mogao ni da zamislim. Autoru tog teksta mora biti jasno da je sa smenom bivšeg predsednika beogradske jevrejske opštine prošlo vreme kada je ovakvim pričama mogao da zaluđuje članstvo. Uzgred budi rečeno, očigledno je da taj „bivši predsednik“ još ne može (ili neće) da prihvati da je prošlo njegovo vreme i da je upravo  oko njega ostalo okupljeno samo nekoliko desetina članova jevrejske zajednice Beograda. Ako ne veruje izbrojanim glasovima na poslednjoj Izbornoj Skupštini, (recimo, zbog toga što nije prisustvovao) neka pogleda sliku koja stiže uz svaku svaku elektronsku poruku Office JOB, pa će videti da je na izbornoj Skupštini 17.03.2019. godine bilo više od dve stotine prisutnih koji su bili za sadašnjeg predsednika JOB gospodina Jinkera, a pošto mu je verovatno poznato da između JOB i SJOS nema nesuglasica, shvatiće da je njegova priča o „dvadesetak članova okupljenih oko Sabadoša i Asijela“ zaista neshvatljivo  providna neistina.

Da grupa okupljena oko bivšeg predsednika naše opštine nije velika, videlo se na izborima,  i na nekim fotografijama na kojima su članovi njegove grupe snimljeni, ali da njihov glasonoša, onaj koji piše tekstove u ime nekadašnje Jevrejske opštine Beograd tako nevešto laže nisam mogao ni da zamislim. Čitajući njegov elektronski dopis ALKATRAZ OTIMAČINA vidim da tu ponekad ni poslovica: U laži su kratke noge ne odgovara. Njegova laž, kao neka kišna glista, čak ni noge nema…

Ponekad takvima ni napisana neistina ne može pomoći. I zbog svega toga  je naravno bivši predsednik JOB, sa malim brojem svojih saradnika, ne baš vešto izbegavao prave izbore,  jer  je njemu bilo jasno da on ima vrlo mali broj svojih pristalica, osoba koje su uz njega samo zato jer su naivne ili zbog toga što od toga imaju neku materijalnu korist. Njih možda nema više od tridesetak.

Nadamo se da će vreme to uskoro pokazati. Snaći će se on i negde će se opet ugnjezditi. Biće to petnaesta funkcija bivšeg predsednika. Želimo mu puno sreće, samo neka se dovoljno odmakne od naše zajednice.

                            S.A.

One thought on “U LAŽI SU KRATKE NOGE… II

  1. Mića says:

    Poštovani/poštovana S.A. skoro bih se u potpunosti složio sa vašim tekstom ali ne želim da pređem preko jedne ružne rečenice kojom ste završili vaš tekst. Predpostavljam da ste moralna i čovekoljubiva osoba pa ne mogu da prihvatim kraj vašeg teksta. Rečenice „Snaći će se on i negde će se opet ugnjezditi. Biće to petnaesta funkcija bivšeg predsednika. Želimo mu puno sreće, samo neka se dovoljno odmakne od naše zajednice” podstakla me je da vam uputim nekoliko reči prekora.
    Da li to znači da bi nekome mogli poželeti da dobije KORONA virus, KUGU, SIDU ili neku sličnu pošast. Da li to znači da nekoga ili neke zadesi ista muka koja se nama dešava? Da li je moralno želeti nekome, bio on prijatelj ili neprijatelj, da mu se u kuću useli zlo i nesreća?
    Poštovani/poštovana S.A. saglasan sam sa vašom željom da nam se ova spodoba, zajedno sa malobrojnom ali zlom mafijom koju je sakupio, skine sa vrata ali poželimo i da se nikome i nigde više ne “zapate”, da nekom drugom sisaju krv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *