Uz poziv na Vanrednu skupštinu Prilog 4

SRAMNO OBRAĆANJE MEDIĆA RABINU SRBIJE, ISAKU ASIELU 5.06.2018.       Prilog  4

 

—–Original Message—–

From: Danilo Medic [mailto:dahliahomegallery@gmail.com]

Sent: Tuesday, June 05, 2018 9:00 AM

To: asielisak@gmail.com

Cc: jakov.alba@gmail.com; nela.papic@jcbas.rs;nelapapic@sezampro.rs;

sofijafrancuskilevi@gmail.com;mashamitic@gmail.com;silbiger@mail.com;

sekretar@jobeograd.org; zgrinvald@yahoo.com; viktor.jelenic@swpf.net;

berahaisidora@gmail.com; izrael@beotel.net; vraca01@gmail.com;

nfogel@vektor.net; dobrica.prlincevic@hotmail.com;

sandra.malisic@kurir-nfo.rs;olgaknezevic@yahoo.com;spapofiser@gmail.com;

brassails@gmail.com; jevzajcg@gmail.com

Subject:

 

Gospodine Asicu,

Vase delovanje unutar Jevrejske zajednice i namera da zbog licnih interesa iskljucite Jevrejsku opstinu Pristina iz SJOS je za svaku osudu. Izbori su zakazani i ni vi ni Sabados ih nece spreciti.

Preko vasih licnih uvreda na racun gospodina Albe da je lazov i mene da sam gad sam presao jer mene vase uvrede ne doticu i govore samo o vama. Isto tako to sto ste pricali da ste spremili za mene ostar noz a za sekretara JOB tup govore o stanju vaseg uma. Mi imamo jako puno svedoka o tome sta ste pricali i radili i to sigurno ne prilici nekome ko bi trebalo da bude factor okupljanja a ne razbijanja zajednice. Vi ste jako puno placeni za posao koji ne radite, i ne samo da ne radite nego pravite direktnu stetu nasoj maloj i siromasnoj zajednici. Da li ste svesni sta u danasnjem kontekstu znaci iskljucivanje JO Pristina iz SJOS? Da li ste svesni da rusite sansu da nasa zajednica opstane u ovoj zemlji?

Sve sto ste u životu dobili Nenade Asicu ste dobili od jevrejske zajednice i u Srbiji i u svetu. Zivite jako udobno i mnogo bolje nego prosecan clan nase zajednice . Da li mislite da ce vam to pripada? Zasto nemate minjan za Shabbat posle toliko godina rada? Kako je moguce da ste protiv uclanjenja ljudi sa jevrejskim poreklom , a da pripremate ljude za giyr bez ikakvog porekla i da za to uzimate novac? Da li vi uopste postojite kao rabin zajednice ili zajednica postoji samo za zadovoljenje vasih sebicnih potreba?

Ako pogledate poslednjih dvadeset godina naseg JOB i sukoba unutar grupa u svakom sukobu ste ucestvovali i gurali ljude jedne na druge. Nije prosla ni jedna promena u JOB a da niste ucestvovali u zloj krvi izmedju clanova , podsticali je ?

Kako vas nije sramota da rasturate zajednicu koja vam je dala sve sto je

imala?

Gospodine Asicu , ja cu sutra na vecu JOB dati predlog da JOB angazuje svog rabina koji ce raditi ono sto mu je propisano da radi.

Sve sto radite i sto ste radili neka vam je na cast i neka vam izdobri.

Ja sam kao covek zgadjen vasim ponasanjem i stidim se sto ste vi rabin nase zajednice.

Danilo Medic

 

 

 

 

 

REAGOVANJE JEVREJSKIH OPŠTINA NA PISMO MEDIĆA RABINU

 

  1. jun 2018.

ČLANOVIMA

JEVREJSKE ZAJEDNICE U SRBIJI

 

Poštovani prijatelji,

Sa zaprepašćenjem i ogorčenjem smo pročitali pismo koje je tokom današnjeg

dana predsednik Jevrejske opštine Beograd uputio Rabinu Jevrejske verske zajednice Srbije, Isaku Asielu.

Način komunikacije Danila Medića sa čelnicima Jevrejske zajednice Srbije, od trenutka kada je postao predsednik Jevrejske opštine Beograd, obiluje bezočnim uvredama, nipodaštavanjima, ucenama i ultimatumima, pokušajima podmićivanja i otvorenim pretnjama, koje su do njegove pojave bile nepoznate u ovoj Zajednici.

Dugo godina smo sa posebnom brigom i pažnjom gradili Zajednicu preuzetu na brigu i staranje od generacija naših prethodnika, koji su joj postavili temelje na principima jevrejske verske tradicije i na tim temeljima, strpljivo, bogobojažljivo i sa neprikosnovenom verom i pouzdanjem, nastavili da je razvijaju.

Od kada je u Jevrejsku zajednicu Srbije došao Danilo Medić suočavamo se sa do sada neviđenim aferama, širenjem zle krvi, bezrazložnim napadima na Savez, pokušajem destabilizacije Jevrejskih opština, stvaranjem atmosfere linča i satanizacije u napadima na pojedince.

Jevrejska opština Beograd više nije opština Jevreja, to je preduzeće koje otvara nova preduzeća, strano telo koje radi protivno odredbama statuta Jevrejske opštine Beograd, koje smenjuje članove Nadzornog odbora mimo Skupštine JO Beograd zato što su hteli da rade svoj posao i zahtevali uvid u dokumentaciju vezanu za sumnjive transakcije sa osiguravajućim kućama i brokerima, preduzeće koje je dalo skandaloznu saglasnost za izgradnju Šoping mola na lokaciji Topovske šupe, u Savezovo ime ali bez ovlašćenja Saveza, preduzeće čiji predsednik otvoreno, bez zadrške napada Rabina Srbije Isaka Asiela. Nakon poslednjeg napada na rabina, u

pismu koje mu je juče uputio Danilo Medić, kad smo između ostalog, sa nevericompročitali da je kopija istog pisma otišla na e-mail adresu novina „Kurir“, u sve nas se uvukla užasna zebnja za budućnost naše zajednice.

U dosadašnjoj istoriji Jevrejskih zajednica, članovi Izvršnog odbora su imali čast da od strane zajednice budu izabrani za obavljanje ove časne funkcije, dok Danilo Medić, koji je juče postao član jevrejske zajednice i koji o jevrejstvu ne zna ništa, plaća članove Izvršnog odbora sa jedinim ciljem da budu poslušni i sprovode ciljeve koji su usmereni u njegovu ličnu korist, a time

i rušenje zajednice.

Navodi u pismu upućenom Rabinu Srbije su očigledne neistine i podmetanja i ne želimo da se saglasimo sa ovakvim načinom postupanja Danila Medića.

Zbog toga izjavljujemo da ne želimo, niti hoćemo, da sarađujemo sa ovakvim predsednikom jer nije dostojan funkcije koju vrši i u celosti je urušio svo poštovanje koje smo imali prema rukovodstvu Jevrejske opštine Beograd.

Pozivamo sve članove Jevrejske zajednice Srbije da javno iskažu svoje nezadovoljstvo, da se oglase i osude ovakvo ponašanje, a članovima Jevrejske opštine Beograd predlažemo da bez odlaganja na čelo zajednice dovedu nekog kome je Zajednica i Jevrejska opština Beograd na srcu i koji zna i ume da ceni sve što je do sada urađeno i sagrađeno, jer nas je zajedništvo održalo, a Danilo Medić na sve načine pokušava da razori ovu zajednicu.

Nismo saglasni i ne dozvoljavamo da Danilo Medić ima mogućnost da na bilo koji način utiče na naše živote u opštinama i zajednici: zbog budućnosti naše zajednice, nas samih i budućnosti naše dece. Nemojte ni vi.

Predstavnici (Predsednici) Jevrejskih opština:

Novi Sad     Subotica     Zrenjanin    Sombor     Pančevo    Niš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.