Večeras u sinagogi služba za Šabat

Danas počinje Šabat. Verujemo da će mnogi dobronamerni članovi JOB posetiti naš hram. Moći će da se uvere da su priče o „razrušenoj sinagogi“ neistinite, kao što mnogo neistina dolazi iz iste kuhinje. Svi vernici i poštovaoci naše tradicije imaće priliku da vide i čuju našeg rabina Isaka Asiela. „Demokrate“ koji su razvaljivali kapiju i pokušavali da na silu uđu u sinagogu prošlog ponedeljka, neka danas ostanu kod svojih kuća. Bio bi preveliki rizik da se sa istim idejama pojave i danas.

Rekosmo, Isak Asiel će održati službu. Zabranili su mu, kao oficijelnom rabinu naše zajednice, pristup u prostorije hrama, a najavili su i izbacivanje njega i porodice iz stana u sinagogi. Ništa novo. Odlučili su „bivši“ da zabrane ulaz i Timaru, Janjiću, Varonu kao i mnogim drugima. Nisu za to imali razloga. Bila je to demonstracija sile.

Danas je to potreba. Doduše, odnosi se na druge ljude, na one koji već dve godine koriste silu kao metod komuniciranja sa članstvom JOB. Stoga, u ime navijača za JOB, koji su pri tome i članovi JOB, a koji su mirno za prošli šabat, bez sile i demoliranja sinagoge, u velikom broju došli na službu i vratili sinagogu nameni, molimo siledžije iz naših redova i eventualne pomagače spolja da večeras ostanu kod svojih kuća i porazmisle koliko su zla naneli Jevrejskoj opštini Beograd. Neće im biti teško. Ni ranije ih u sinagogi nije bilo.

2 thoughts on “Večeras u sinagogi služba za Šabat

  1. Spartak says:

    Pročitao tekst objavljen na Internetu u listu Danas. Očigledno da se igraju igre isve kontradiktorno. Oni što predstavljaju ženu zavezanih očiju i terazijama u rukama su kontradiktorni, kao oni nemaju pravo da se mešaju u izbore a ovamo će da utvrde ko je pravilno izabran. Igre bez granica. Licemerstvo i još toga mnogo gore. Dobro jutro reinkarnacije dvojca sa Apenina i bivšeg Svetog rimskog carstva iz nekih dalekih 8 decenija.

  2. Spartak says:

    Zaboravih da pitam da li sud odlučuje ko če biti Patrijarh SPC ili glavni bilo koje druge verske zajednice u ovoj zemlji? Mogle bi i ostale verske zajednice da pokažu malo solidarnosti, može i na njih da dođe red. Ili je možda na delu selektivni teror?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *