ZAŠTO G. DANILO MEDIĆ VIŠE NIKAD NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA JOB

ZAŠTO G. DANILO MEDIĆ VIŠE NIKAD NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA JOB
(kao ni na druge funkcije)
Prvi razlog: Najurivanje tri člana Nadzornog odbora JOB (g. Dejan Jinker, gdja. Pola Rakić i g. Goran Altaras) zbog postavljanja pitanja o finansijskom poslovanju JOB na koja se nije htelo odgovoriti.
• sa kojom imovinom raspolaže JOB (koliko i kakvih nekretnina ima u vlasništvu), koliki su prihodi koji se po tom osnovu ostvaruju, kao i u kakve svrhe se ostvareni prihodi troše;
• sa koliko novčanih sredstava, koja se u gotovini uplaćuju na blagajni, JOB raspolaže i kako se ta sredstva troše;
• kako se troše sredstva sa poslovnog računa JOB kod banke (pregled uplata, isplata, osnov isplata i dokumentacija koja prati plaćanja);
• po kojim kriterijumima odluke o investiranju donosi Investicioni Odbor (kako se prikupljaju ponude i donose odluke o izboru izvođača radova);
• kako se sklapaju poslovi sa drugim pravnim licima;
• koliko zaposlenih lica ima u JOB, na kojim poslovima i kako se zapošljavaju, i koliki su troškovi redovnog poslovanja JOB.
Sva ova pitanja do sada su ostajala tajna za sveukupno članstvo, uprkos činjenici da svi prihodi koje JOB ostvaruje predstavljaju prihode cele zajednice.
Drugi razlog: Pismo g. Danila Medića u svojstvu potpredsednika Saveza jevrejskih opština Srbije da se dva objekta nekadašnjeg logora Topovske šupe mogu srušiti i izmestiti na dalju lokaciju kako bi se na tom mestu podigao šoping centar Delta, što je urađeno bez znanja i saglasnosti Izvršnog odbora SJOS. Štaviše, kopiju tog dokumenta Savez nije dobio od g. Medića nego od Gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.
Treći razlog: S druge strane zapošljavanje u JOB g. Žike Anđelkovića zvanog “Pauk“ (koji nije član Jevrejske opštine Beograd), kao savetnika g. Medića odnosno savetnika za socijalna pitanja, što ne bi bio problem da je to prošlo kroz Veće JOB. Kao i u prethodnim slučajevima ispoljava se samovolja, bahatost i prezir prema demokratskim institucijama JOB. Jedan čovek, g. Medić, odlučuje za sve. Ko mu se usprotivi izbacuje se iz legitimnih tela, što se videlo na slučaju tri člana NO, većnika g. Dejana Popova i na drugim manje poznatim primerima ucena, pritisaka i pretnji.
Četvrti razlog: G. Danilo Medić je sakrio činjenicu da je venčan i razveden u SPC (što podrazumeva prethodni prolazak kroz obred krštenja i aktivno prihvatanje hrišćanske vere). Biti aktivni pripadnik hrišćanske vere samo po sebi ne predstavlja problem, osim ukoliko ne želite da budete član JOB po jevrejskom poreklu, ili ukoliko imate nameru da se kandidujete za funkcionera ili predsednika JO Beograd, jer se to direktno kosi sa statutom JOB. S obzirom na to da je Danilo Medić crkveni brak sklopio 2003. godine, a u JOB se učlanio 2006. godine, a da je crkvenom presudom brak razveden 2015. godine, ove činjenice su dovoljne da je njegovo članstvo u JOB pod znakom pitanja iz čega proizlazi da ne može biti ni na jednoj funkciji, ni sad ni ubuduće!
Ima još dosta razloga, ali o njima drugom prilikom.
REDAKCIJA JOB – GLAS RAZUMA
Aleksandar Gaon, urednik
Branka Pavlović
Anat Pišot
Goran Altaras
Radmila Petrović5 thoughts on “ZAŠTO G. DANILO MEDIĆ VIŠE NIKAD NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA JOB

 1. Boris says:

  Poštovana redakcijo, da li postoji mogućnost da se dokumenti koji se ovde prikazuju prikače u formatu tako da se mogu samostalno skidati i koristiti? Hvala.

  • ACA says:

   Saglasan sam sa Borisom. Molimo vas da nam se omogući da dobro pogledamo navedene dokumente. To ste i obavezni kad ste ih stavili na sajt ali trebalo bi ih poslati na e-mailove članova JOB da ih svi možemo analizirati. Uostalom to je potpisivano u ime Jevrejske zajednice pa samim tim imamo pravo da izvršimo uvid ko u naše ime šta brlja

 2. vidoje says:

  Doticni NIKADA nije ni smeo niti mogao doci na to mesto … najveca nasa greska i sramota od kad postoji ova zajednica.

  • ACA says:

   Da li neko u JOB misli da je pokušaj Danila Medića o ustupanja zemljišta na kome se nalazio Prolazni logor Topovske Šupe bio iz ljubavi prema kompaniji koja na tom prostoru želi da malo poveća svoj trgovački centar za koji hektarčić? Verovatno se Predsednik JOB prethodno konsultovao sa svojim Pravnim timom koji je uzgred rečeno na platnom spisku JOB sa par hiljada evra. Prisetimo se Gospođe Levi i Abravanel su predstavljene kao pravni eksperti pa bi trebalo da podele slavu za ovaj „humani poslovni potez“. Ne bi trebalo zaobići i još nekoliko istaknutih članova koji asistiraju u realizaciji poslovnih poduhvata rukovodstva JOB. Da li je grupa iz JOB bila ohrabrena i kišobranom nekih funkcionera grada? Treba proveriti, ali ozbiljno da li i koliko je ova usluga koštala Deltu. Ovo je već nivo za finansisku policiju ili neki drugi organ koji se ovime bavi. Iskreno se nadam da se ovo neće završiti samo na priči po principu pojeo vuk magarca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *