ZAŠTO TREBA DA ZAOKRUŽIMO “DA”

U dopisu od pre par dana Redakcija Glasa istine nam upućuje: A P E L i podseća nas da ne glasamo za realizaciju ugovora za prodaju našeg dela placa GP Gredi za 353.600,00 € na izjašnjavanju članova JOB zakazanom za 27. decembar 2020. godine, i pri tom u Apelu stoji:

“Strašno, sramno i dosad neviđeno!
Mimo svih normi, Statuta JOB, a onaj ko je organizator ove akcije ovim činom pokazuje i nedostatak pijeteta prema žrtvama Holokausta.”

I još: “Veće u svom obrazloženju pruža jedino mogućnost prodaje za iznos manji nego što je VREDNOST SAMOG građevinskog zemljišta”.

Glas istine iza koga stoji smenjeno rukovodstvo JOB uz još nekoliko prirepaka,                 

treba podsetiti na “transparentnost” i poštovanje statutarnih odredbi tokom akcija koje su izvodili za vreme svoje “vladavine” Opštinom i na ne-konsultovanje članstva u tim slučajevima.

“…iznos manji nego što je VREDNOST SAMOG građevinskog zemljišta”, kaže Glas istine.

Vrednost koju je Veće JOB postiglo na bazi već potpisanog, pravno obavezujućeg predugovora zavedenog kod notara, obezbeđuje prodaju JOB-ovog dela po kvadratu od     2.823 €/m² što je znatno više od procene Poreske uprave od 2.500 €/m² za poslovni prostor na toj lokaciji.

Na tvrdnju Glasa istine tj. smanjene Uprave, koju napred navodimo o vrednosti građevinskog zemljišta, treba znati da je sadašnja Uprava za vrednost građevinskog zemljišta od 1,52 A postigla sa GP Greda 232.632  €/Aru. Uporedimo to sa cenom za koju je smenjena Uprava prodala firmi “Jokić Consalting d.o.o” 1 Ar u ul. Visokog Stevana 5-7 na samo nekoliko stotina metara od lokacije u Solunskoj za 10.000 € što je dvadeset tri puta manje. Gde je ostatak novca od mnogo više od 100.000 €? Mi to nećemo nazvati krađom i pljačkom – samo navodimo jasan podatak članovima JOB.

Sigurni smo da kada se bude pričalo o prodaji nekretnine u Solunskoj 24, bivših vlasnica Sultane i Matilde Tajtacaković, znaće se da su uzrok tome bili dugovi od preko pola miliona Evra napravljenih i natovarenih JOB-u 2020. god, u vreme pandemije korone, od strane smenjene Uprave i njenog predsednika Medića, koji su taj iznos generisali u tri crne godine njihove “vladavine”. Da se nikada ne ponovi.

Oglas  u dnevnom listu Novosti od      3. juna 2019. kojim se oglašava od strane smenjene uprave JOB izbor partnera za izgradnju na lokacijama Studentski Trg i Južni Bulevar tj. ustupanje prava na lokacije za “zajedničku izgradanju”. Bitno je znati  da je nekretnina na Studentskom Trgu u tom trenutku u sudskom  postupku jer se javio živi naslednik predmetne nekretnine, a veći deo je i u vlasništvu grada Beograda. Gradonačelnik je tom prilikom  informisan od strane direktora Agencije za restituciju o pokušaju JOB da uzurpira gradsku imovinu. Velika bruka za JOB.

Ova mahinacija je sprečena informisanjem članstva o namerama tadašnje Uprave JOB da otuđi lokacije bez znanja i izjašnjavanja članstva.

E mail koji osvetljava  pregovore između članova smenjene uprave JOB i “indijskog investitora o komercijalizaciji” placa u vlasništvu JOB, pre procesa restitucije, kojim se bez znanja članstva pokušava otuđenje lokacije uz nepoznate uslove. Više informacija u članaku na Glasu Razuma objavljenom 10/11/2019.

Zašto se Glas istine zalaže da se ne prihvati predlog Veća i Uprave JOB?

Jasno je da svakim danom postaje sve očiglednije koliko je sumnjivih radnji odradila smenjena Uprava. Jasno je i poreklo manjka od najmanje pola miliona Evra. Zatečeni su sa prstima u pekmezu. Priče o dugovanju SJOS je varka da se izbegne glavno pitanje:

Gde su pare JOB?

Vapaj i apel članstvu da glasa protiv, samo je želja da se ne vidi da zdravstveno osiguranje  može da se dugoročno obezbedi za članove JOB, ili sve članove zajednice u Srbiji, zajedničkim akcijama i to uskoro, da možemo da ulažemo u rad omladine, da imamo mogućnost za organizovanje brige o najmlađima, da možemo da stipendiramo našu decu, da podmirujemo tekuće troškove, a da preostane i za solidarnu pomoć u okviru Jevrejske zajednice Srbije. Za sve to, potrebno je da JOB “definitivno postavimo na noge” i skinemo teret sa leđa koji su nam „smenjeni“  natovarili.

A Glas Razuma shodno misiji koju imamo, a znamo da je to misija svih nas u JOB, će insistirati i stalno podsećati rukovodstvo JOB da što pre pokrene sankcionisanje i utuženja  za sve koji su učinili prekršaje zakonskih odredbi, poimenice kako se niko ne bi sakrivao iza forumskih odluka. Postoji dokumentacija koja imenuje svakoga ko se okoristio o dobra JOB.

Naša je poruka, predlog i molba: glasajmo ZA i konačno oterajmo “bivše” u istoriju!

REDAKCIJA

One thought on “ZAŠTO TREBA DA ZAOKRUŽIMO “DA”

  1. Zoki says:

    Gospoda iz smenjene uprave, čitaj Glasa istine, ponovo pokušavaju da ucenama i plašenjem članova JOB postignu svoje prljave ciljeve. Ne pretite praznom puškom. Nisu članovi JOB miševi koji vas se plaše. Nismo vas se plašili ni dok ste drmali Opštinom a kamoli sada kad ste oterani sa scene, kad vas je ostalo samo desetak. Bolje razmišljajte o sankcijama za izvedene mahinacije. Sigurni smo da vam je pozivar već na vratima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.