Amaterizam, površnost i druge greške

 

Amaterizam i površnost su se uvukli i našu opštinu. Primeri bi bili komični da nisu opasno tužni. Tako na primer Nela Papić u svom dopisu citira stav 10. zakona, a taj član citiranog zakona ima samo 3 stava. Treba ipak znati pročitati zakon!

Ili u dopisu kojim su želeli da nam nekako ospore pravo na sazivanje Vanredne skupštine piše da grupa koja traži Vanrednu skupštinu ima samo “pasivnu legitimaciju”. Zvučno, ali pogrešno primenjen pravni termin.

Redovno govore o povraćenoj imovini kao o svom uspehu, a zahteve za restituciju podnose stručne službe još od 2006. godine.

    Glasu razuma imputiraju da ima finansijski interes, a poznato je da su se tu okupili ljudi koji su decenijama volonterski radili u interesu zajednice i namera im je da vrate takav, jevrejski duh u zajednicu. Uz Glas razuma su gotovo svi bivši predsednici JOB-a koji su volonterski žestoko radili, i koji su gotovo svi bili Jevreji po Halahi.

Polako se od amaterizma i površnosti dolazi i do sumnjivih grešaka.

U izveštaju o prihodima od izdavanja nepokretnosti nisu navedene sve nepokretnosti, na primer stan u Šajkaškoj br.29 (40 kvm), Svetog Save br.20 (24 kvm) i još po neki. Od poslovnih prostora, zanimljivo je da je, najveći po površini (490.61 kvm) u Jevrejskoj br.16 potpuno neiskorišćen, pošto je raskinut ugovor sa dugodišnjim zakupcem koji je imao srodne programe sa JOB, pa je tim prihodom moglo da se podmiri puno dečjih dodataka.

Od ugovora o zdravstvenom osiguranju dostavljene su nam samo početne opšte odredbe i završne odredbe o raskidu ugovora a o odredbama koje regulišu suštinu Ugovora nismo obavešteni.

Pokušava se zataškati činjenica da je Danilo Medić rekao neistinu, kada je prilikom prijema u članstvo JOB izjavio da nije pripadnik druge verske zajednice. Iz presude o njegovom razvodu braka se vidi da je crkveni brak sklopio u Hramu Sv. Arh. Mihaila 17.  jula 2003. godine i da je 2006. godine, u vreme prijema u članstvo JOB-a, bio pripadnik druge verske zajednice. Činjenicu da je pripadnik druge verske organizacije Danilo Medić je prikrio i kada se kandidovao za predsednika Jevrejske opštine Beograd. I to sve u vreme kada u JOB počinju da pristižu znatna finansijska sredstva.

 

                                                                         Branka Pavlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *