BUDŽET

Zašto Jevrejska opština Beograd nema BUDŽET

Budžet (od starofran. bougette – mala kožna torba) je  spisak svih planiranih prihoda i rashoda. Koncept budžeta je od izuzetne važnosti u ekonomiji i neizostavan je za funkcionisanje različitih struktura, od državnih, poslovnih, zdravstvenih, kulturnih i religijskih do mnogih drugih.  Drugim rečima, budžet je organizacioni plan izražen monetarnim terminima.

Vrlo je interesantno, a ujedno i indikativno, da Jevrejska opština Beograd nema usvojeni budžet, barem ne vidljiv od strane članstava za 2018. i za 2019. godinu. Nedonošenje budžeta jasno govori o nameri JOB da svoje finansijsko poslovanje učini tajnim i netransparentnim za vlasnike i korisnike sredstava, tj. za članove JOB. Budžet je, pre svega, neophodan za uvid na kojim se izvorima bazira finansijsko funkcionisanje JOB u periodu od jedne godine; još je bitnija mogućnost članova JOB da kontrolišu način kako su se trošila zajednička sredstva. Članovi moraju da imaju u vidu da Uprava JOB ne upravlja svojim vlastitim sredstvima već sredstvima članstva, pa je time još opasnija netransparentnost budžetskih parametara.

Analizirajući  ponašanje Uprave u domenu ubiranja prihoda na bazi povraćaja imovine JOB prema Zakonu i načinu raspodele ovih sredstava, uz istovremeno dobijanje novčanih sredstava preko SJOS, pada u oči da je JOB, odmah po dobijanju prvog iznosa prethodno pomenutog novca, odbila da daje jasne finansijske izveštaje koji su uslov za uplatu naredne rate. Ovo izveštavanje je izuzetno bitno jer se radi o finansijskim sredstvima koje dostavlja država pa nedavanje ovih izveštaja direktno dovodi i SJOS u situaciju da ne može da dostavlja  kompletne izveštaje državnom Odboru za nadzor – za sve jevrejske opštine u Srbiji. Najnoviji zahtev Odbora za dostavljanje finansijske dokumentacije JOB (januara 2019) revizoru nije izvršen uz izjavu Uprave JOB da oni to „ne znaju“ jer nisu obučeni za takve izveštaje!?

Uprava JOB stalno nameće tezu da novac koji treba da dobije ostaje u SJOS pa je JOB na taj način zakinuta u prihodima koje treba da ostvari. Stvari stoje sasvim drugačije: ovaj novac se može koristiti samo uz detaljno izveštavanje o troškovima. Sa druge strane, iznajmljivanje nekretnina vraćenih na osnovu Zakona otvara široke mogućnosti manipulisanja iznosima najamnina, postojanja dvojnih ugovora, neplaćanja poreskih obaveza u punom iznosu, vađenja para kroz novoosnovano preduzeće i ostalih finansijskih transakcija u sivoj zoni.

Ugovaranje i plaćanje raznih usluga – npr. Žiki Anđelkoviću bez odobrenja Veća, plaćanje preduzeću za poslovanje sa nekretninama, plaćanje JKC i slično – omogućuje potrošnju novca bez odgovarajuće kontrole. Poznato je da je Nadzorni odbor smenjen kad je zatražio dokumente o poslovanju JOB. Ovako drsko ponašanje prema našem novcu podstiče uverenje grupe orjentisane na „finansijske operacije“ da regularni državni organi neće vršiti kontrolu jer se radi o verskoj organizaciji Jevreja.

Kada se razmisli o navedenim motivima Uprave JOB i parametrima koje ističu kao pravdanje za nedostatak novca, jasno se vidi da se radi o smišljenom delanju u sivoj zoni, uz dizanje galame oko neisplaćenih rata od strane SJOS zato da bi se skrenula pažnja sa manipulisanja značajnim prihodima koje JOB ubira a koji se nalaze van kontrole.

Izjave i „izveštaji“ koji se plasiraju članstvu JOB su sumnjivi, potpuno van kontrole, sačinjavaju se i, verovatno, šteluju po želji malog broja članova Uprave i Medića, bez mogućnosti nadzora, obzirom da je Medićeva grupa postavila i novi NO po svom izboru – mada su i iz njega neki članovi pobegli glavom bez obzira kad su videli o čemu se radi i da treba da učestvuju u sumnjivim  poslovima.

Sada će svakom čitaocu ovog teksta biti jasno zašto JOB nema budžet, koji se ne usvaja i ne odobrava kao što se radi u svim strukturama ovog sveta, pa i verskim. Kada bi Medić i njegova grupa morali da predlože budžet pa da se i kontrola izvršenja budžeta, dakle troškova, vrši od strane članstva, a pre svega korektno izabranog NO, situacija bi bila sasvim drugačija sa trošenjem naših para. Nepostojanje budžeta jasno ukazuje na nameru da se finansijski tokovi i pokazatelji poslovanja sklone od očiju vlasnika sredstava, članova JOB, i stave u funkciju manje grupe ljudi koja raspolaže ovim sredstvima bezmalo kao svojim privatnim.

Netransparentno poslovanje u JOB omogućava da se plaća predsednikov savetnik Žika Pauk da bi promovisao Medićeve ideje i vodio Medićeve izbore, što je sramota za Zajednicu. Ali, da je samo ta sramota koju preživljavamo… Oni razbijaju integritet Zajednice uz pomoć nekoliko desetina članova i svesrdno mešanje izvršne vlasti u kršenje zakona i Ustava, koji su po pitanju Jevreja bačeni pod noge. Šta im je sledeći korak? Videćemo.

 

Redakcija

One thought on “BUDŽET

  1. novosađanin says:

    2017. god na jednom io.sjos go.Nela Papić je napala Rubena Dajča da ne zna da pravi budžet i daće oni (znate već ko) da mu pokažu kako se to radi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *