Glas razuma prerastao u glas članova JOB

Glas razuma prerastao u glas članova JOB

Nekrolog  jednoj laži

 

U razgovoru sa ljudima, naročito kada su u pitanju nova lica i nova grupa ljudi, pokušavate da ocenite koliko sagovorniku ili sagovornicima možete verovati. Prema tome koliko nekome možete verovati, formirate i svoje mišljenje o njemu ili njima.

Brojni članovi JOB našli su se proteklih meseci u dilemi kome verovati, Glasu razuma ili saopštenjima minule vrhuške u JOB? Na svu sreću, bivša Uprava je otklonila dilemu članova JOB, sama se deklarišući da su joj laži osnovni alat; objavili su da je Vanrednoj skupštini prisustvovalo oko sedamdeset članova JOB. Kada su videli fotografije, pomerili su na stotinak pa onda, u jednom dopisu, možda i dvesta. Spiskovi i potpisi prikupljeni na ulazu u salu gde se Skupština održavala, a koji su svima na raspolaganju i biće objavljeni u najskorije vreme, jasno govore da je bilo prisutno preko 230 (dvesta trideset) članova JOB. Od početka su znali koliko je članova JOB bilo prisutno ali su pokušali da slažu. Pa, kako su uterivani malo po malo u laž, počeli su da se hvataju za druge stvari.

Bila je to jedna od najposećenijih Skupština ako se računaju članovi JOB koji su sve vreme učestvovali u radu Skupštine. Dakle, ovi odlazeći su sami pokazali ko laže! Reče skoro jedan član redakcije Glasa razuma: treba ih pustiti, sami će se uplesti u svoje laži. I – bi u pravu.

Laganje je vrlo ružna osobina. Laži mogu da budu individualne i kolektivne. Ovde imamo posla sa obe vrste. Kod lažova nema dileme da li nekad laže a nekad ne. Lažov je profil ličnosti i koristiće laž kad god je to moguće. Ne treba se zavaravati da su smenjeni članovi Uprave JOB bili iskreni kada su davali izjave o osiguranju, sumnjivim ugovorima, isplaćenim platama i honorarima… Jednostavno, laž im je metod i sredstvo za pribavljanje koristi svih vrsta. Sada je to konačno svima jasno. Sada više niko nije u zabludi.

Svi učesnici Vanredne skupštine su postali svesni sa kim imaju posla i zato su i opozvali prošlo rukovodstvo JOB. Nekima su i uskratili pravo da se, duži niz godina, kandiduju za funkcije u JOB. Sada je na nama, članovima JOB da se postaramo da nas niko ubuduće  ne laže, da svi koje biramo ili ćemo ih birati ne mogu da nas lažu. Sve mora da bude vidljivo svakome u našoj zajednici i ne sme da bude informacija koje su samo za „odabrane uši“. U JOB nema članova koji su „jednakiji“ od jednakih.

A Glas razuma je raskrinkao one koji su nas lagali. Da li je time ispunio svoju funkciju? Mislimo da još uvek nije, tj. nije u potpunosti. Potrebno je da ostane tribina koja će se baviti promovisanjem istine i pravde.  I to tribina svih onih koji su 2. decembra digli glas protiv laži i obmana. Uključuju se mnogi članovi JOB, nezavisni ljudi koji će se još srčanije boriti za moralne principe koji su svagda ugroženi, pa i u našoj Zajednici.

Još jedna važna informacija za sve koji još ništa ne razumeju: Glas razuma je prerastao u glas članova JOB a ne glas nekolicine. To se videlo na Vanrednoj skupštini. Očigledna nastava je najbolji edukativni princip.

Redakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *