HRONOLOGIJA NAJVAŽNIJIH DOGAĐANJA TOKOM SAZIVANJA VANREDNE SKUPŠTINE

 

3.10.2018. godine 77 članova JOB je JOB-u podnelo Zahtev za sazivanje Vanredne skupštine radi opoziva organa upravljanja JOB

29.10.2018.godine 75 članova JOB podnelo Zahtev za održavanje Vanredne i Izborne skupštine

Statut poznaje: Redovnu (obavezno jednom godišnje)

Izbornu (svake četvrte godine) ili

Vanrednu skupštinu (radi rešavanja vanrednih pitanja)

1.11.2018. godine Veće JOB razmatralo je oba zahteva, prenebreglo Zahtev 77 članova radi opoziva organa upravljanja JOB i sazvalo Vanrednu izbornu skupštinu, što je po Statutu i Poslovniku o radu skupštine nemoguće jer su u Redovnoj i Izbornoj skupštini različite nadležnosti i procedure.

Zahtev za sazivanje Vanredne skupštine radi opoziva organa upravljanja JOB Veće je prenebreglo, a to nije smelo da uradi. Statut nalaže Veću da sazove Vanrednu skupštinu, ali je predvideo i mogućnost da zlonamerni članovi Veća ne izvrše svoju obavezu i omogućio potpisnicima Zahteva da u tom slučaju sami sazovu skupštinu.  Taj član Statuta je demokratski i obezbeđuje članstvu kontrolu rada Veća. Bez njega bi JOB bio u opasnosti od diktature i privatizacije.

5.11.2018. godine 77 potpisnika su, kako Statut nalaže, sazvali Vanrednu skupštinu radi opoziva organa upravljanja JOB za 2.12.2018. godine, po automatizmu člana 17. stav 2. Statuta JOB.

7.11.2018. godine 77 potpisnika su dopisom pozvali Veće i Kancelariju JOB da izvrše svoju obavezu određenu Statutom i Poslovnikom o radu skupštine JOB i obezbede administrativno tehničke uslove neophodne za održavanje sazvane Vanredne skupštine.

13.11.2018. godine Umesto da postupi po Statutu i Poslovniku, Veće je donelo odluku o oglašavanju ništavim akt o sazivanju Vanredne skupštine za 2.12.2018. godine.

13.11.2018. godine potpisnici Zahteva za sazivanje Vanredne skupštine obavestili su članstvo JOB da je odluka Veća o poništenju akta o sazivanju Vanredne skupštine ništava jer Veće nije nadležno da takvu odluku donese, a sve odluke donete od nenadložnog organa su ništave i nemaju pravnu snagu (kao da poništimo odluku o povećanju cene struje). Saziv za održavanje vanredne skupštine mogu da stave van snage samo podnosioci zahteva za održavanje Vanredne skupštine, Veće ne može ni na koji način. Sve vreme je JOB mailovima informisao članstvo da neće dozvoliti održavanje Vanredne skupštine, pa je Skupština trebalo da se održi u sali Hemijskog fakulteta kako bi se izbegli eventualni sukobi.

26.11.2018. godine Danilo Medić je u ime Jevrejske opštine Beograd poslao Hemijskom fakultetu dopis kojim traži sprečavanje našeg zakazanog skupa, lažno tvrdeći da je zakazana Vanredna skupština nelegalna.

O Zahtevu za opoziv organa JOB ti isti članovi organa JOB ne žele da se članstvo JOB izjašnjava, pa na svaki način ometaju okupljanje i razmatranje njihovog rada. Prinuđeni smo čak i da se promenjeno mesto održavanja Vanredne skupštine drži u tajnosti jer nam uskraćuju Ustavom zagarantovana prava: slobodu mišljenja, izražavanja, obaveštavanja i mirnog okupljanja. To su radile vlasti koje su proizvele Šoa.

Odluka o sazivanju Vanredne skupštine za 2.12.2018. godine je punovažna i biće sprovedena jer je to želja velikog broja članova JOB bez obzira na sve pokušaje Danila Medića i Veća JOB da onemoguće članove JOB da se sastanu i razmotre njihov rad, sa kojim su, očigledno, sve nezadovoljniji.

Glas razuma

One thought on “HRONOLOGIJA NAJVAŽNIJIH DOGAĐANJA TOKOM SAZIVANJA VANREDNE SKUPŠTINE

  1. Mića says:

    Baš me interesuje šta će javnim glasilima saopštiti upravljači na činjenicu da jevrejima ne dozvoljavaju pristup mestima okupljanja jevreja koja su vlasništvo svih nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *