Ko to tamo kljuca?

Prolazi leto. Stiže vreme velikih praznika – naših, i vreme razmirica – naših.

Zahtev za vanrednu skupštinu JOB  

Ovakav zahtev je, koliko znamo, legitiman. Vidimo na mejlovima dopis organizacionog komiteta , tj. ovlašćenih  članova:  D. Bogunovića, J. Stojković  i B. Horvata. Sve je jasno, samo jedna “sitnica” nije jasna; od svih priloženih dokumenata od strane JOB sem polu-rečenice da se “spreči destabilizacija Zajednice” nema nikakve informacije zbog čega se zahtevaju vanredna skupština i smene po JOB-u.

Moramo se pridržavati naših baznih dokumenata, pre svega Statuta JOB, bez svake sumnje; ali ne bi trebali da zloupotrebljavamo prava koje nam Statut daje. Kada se zahteva organizovanje najvišeg organa JOB, skupštine, potrebno je dati članstvu jasna objašnjenja i priložiti dokumente iz kojih treba da se vidi zašto se vanredna skupština saziva. Sem navedene polurečenice, sve ostalo se svodi na sabiranje dana od prijave skupštine do najave i raspisa Veća i sva je razlika u jednom ili nijednom danu.

Nema nijednog validnog dokumenta ni informacije na osnovu kojih bi se moglo razmisliti i potom samostalno i nepristrasno donositi odluke. Opet stara priča da nas neko voda kao malu decu i da sa nama manipuliše. Molimo da nam dostavite dokumenta, informacije i ostalo pa da se pripremamo za redovne ili vanredne skupštine! Ne treba da dozvolimo da bilo ko sa nama manipuliše, bilo da se radi o sadašnjem, prošlom ili “projektovanom” budućem rukovodstvu JOB.

Treba da glasamo za većnike i/ili predsednika. Glasali smo, nisu doterali ni do pola mandata. Da li su podneli ostavke? Ili su negde pobegli, ili su pomrli, ne daj bože? Za koga da glasamo? Predsednika? Kažu: hoće da podnese ostavku. Možda hoće, možda neće? Gde je papir, ima li kakvih dokumenata?

A zašto većnike? Pa, nije ih birao predsednik već mi. Nije predsednik mandatar Veća pa da ga on sastavlja!

Treba čitati Statut i sve će biti jasno. A trebalo bi da nam konačno bude jasno kako, posle sređivanja većeg dela problema u JOB, ponajpre finansijskih, to odjednom nekome ne odgovara? Da li su u pitanju članovi naše Opštine ili ima drugih prstića?

Redakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *