Moje mišljenje o dokumentu: Dopis Nadzornog odbora JO Beograd od 6. novembra 2018.

Ovaj oktroisan Nadzorni odbor (oktroisan • pridev nametnut, određen, naturen), kako članovi JOB znaju, rezultat je nelegalnog smenjenjivanja legalno izabranog Nadzornog odbora tj. njegovih članova nakon što su zahtevali da im se dostavi finansijska dokumentacija o poslovanju JOB. Na skupu koji je sazvan tri dana unapred, a zatim proglašen za skupštinu JOB od strane sadašnjeg rukovodstva, izvršena je ova smena NO.

Umesto pismenih izveštaja i odgovora na vrlo precizna i konkretna pitanja o korišćenju para koje je SJOS prebacio JOB, plata ali i materijalnih troškova čelnika JOB, isplatama S. Levi za pravne usluge svojoj JOB, ugovora sa Žikom Anđelkovićem Paukom, neplaćanju rata za osiguranje naših članova osiguranju Generali, neplaćanju dodatka za decu, da ne nabrajam dalje, i pored “fenomenalnih” uspeha JOB kojima se ponosite para nema za decu, osiguranike… Gde je novac? Za neke ga ipak ima koliko smo saznali, a i videli smo po koji dokumenat. Kao odgovor na sva pitanja Nadzorni odbor nas upućuje da dođemo na razgovor i pregledamo dokumentaciju koja će ili neće da nam bude stavljena na uvid, delimično naravno, na sat ili dva. Zar mislite da smo ludi i da ćemo da nasednemo na takve trikove za osnovnu školu.

Poštovani članovi oktroisanog Nadzornog odbora to se ne radi tako i koliko god to vi želeli, vaš dopis neće nikoga da prevari. Ako imate na stolu konkretne primedbe i pitanja onda se to dokumentovano stavi članstvu na uvid sa ugovorima, izvodima iz knjigovodstva i ostalim dokumentima koje upotrebljava ozbiljan i pošten svet. To se zove transparentnost. Ovako samo pomažete sumnjive radnje  pa samim tim se upetljavate i stavljate NO i sebe u poziciju saučesnika. Potrebno je i o tome razmisliti.

Što se tiče vašeg obećanja da ćete podneti neki izveštaj to je lepo od vas, ali to ste već davno morali da uradite, pa se nadam da će do toga ipak doći ako ne radi bilo čega drugog, onda radi ovakvih dopisa kao što je moj.

Miloje Todorović, član JOB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *