Najnovija vest

 

  1. Poštovani članovi JOB, informisani smo da do dana 13. novembra 2018. JOB nije izmirio svoje obaveze prema osiguranju GENERALI. Dug je u ovom trenutku oko 90.000 Evra za protekla tri meseca, a 1. decembra dospeva i naredna rata, tj. dug će iznositi oko 120.000 Evra.

     1.a  Za vašu informaciju potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa osiguranjem Generali je samo proširenje obaveza JOB i nas to          produženje ne amnestira od prava Generalija da, ukoliko ne platimo dospele rate, dođe do tužbi i prinudnih naplata kako dospelih rata tako i već plaćenih medicinskih usluga učinjenih našim članovima. Očito se na ovaj način povećavaju obaveze JOB. Iz novog Ugovora verovatno nije izostavljen ni udeo za Brokera a kako nezvanično saznajemo Broker je i inicirao potpisivanje trogodišnjeg ugovora. Ne raspolažemo informacijom da li se u okviru brokerovog procenta nalazi još nečija nagrada za dobro obavljen posao. Plašimo se da se ovim trogodišnjim ugovorom stvaraju obaveze JOB za vreme važenja ugovora, uključujući i moguće nevidljive procente trećih lica. Nova Uprava, bila privremena ili, nakon izbora stalna, moraće odmah da izmeni deo ugovora koji se odnosi na eventualne iznose koji možda nelegalno opterećuju ugovor. Sve ostale odrednice koje se odnose na osiguranike i obaveze Generalija trebalo bi da ostanu iste, uključujući sve bonitete za osiguranike.

  1. Obaveza isplata za decu od po 5.000,00 RSD mesečno i dalje se ne isplaćuje. Isplate ove obaveze se ne vrše od maja ove godine.

 

  1. Koliko nam je poznato i pored značajnog duga JOB, stvorene finansijske obaveze prema  članovima uprave JOB, preduzeća za upravljanje nekretninama, JKC i spoljnim saradnicima, izmiruju se redovno. Stoga postoji bojazan, a o tome naročito treba voditi računa, da uprava JOB ne otuđi neku od nekretnina, založi neku od nekretnina za podizanje kredita, ili sa trećim licima ne napravi aranžman o ustupanju zemljišta.

 

Miloje Todorović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *