O MEMORANDUMU JOB

Smenjena uprava JOB, sa gospodinom D.M. na čelu, još nikako ne shvata da oni u našoj zajednici nemaju više šta da traže. Jedino što treba da čine je da se povinuju legalnim izborima održanim još 2019. godine i sudskoj presudi, pa da se udalje od naše zajednice i njenih prostorija i, naravno, da ne diraju  pare koje im ne pripadaju. A njihovi skribomani, oni  koji i dalje pišu na memorandumu JOB, da se okanu tog posla.  Valjalo bi i da neki od njih odu iz našeg vidokruga jer su u našoj zajednici isuviše zabrljali. Nadam se da će, kad pandemija virus Korona prestane, a sudovi ponovo prorade, Apelacioni sud doneti pravilnu odluku, odluku po kojoj oni neće imati šta da traže u našem društvu.

Kao autor memoranduma JOB, koga oni smenjeni još koriste, osećam kao da se sada neko uneredio na njega, pišući već dve godine samo neistine. I pitam se kako ćemo, kad se oni budu definitivno izgubili iz našeg vidokruga, i dalje koristiti taj memorandum. Isuviše dugo su ga oni koristili pa mi nikakav literarni antiseptik neće bit dovoljan da se on očisti, i sve mi se čini da bi možda, kad za to dođe vreme, bilo najefikasnije napraviti novi memorandum ili makar malo izmeniti postojeći.

                 arh. Aleksandar Ajzinberg

redovni profesor Univerziteta Umetnosti u penziji

One thought on “O MEMORANDUMU JOB

  1. Miroslav Demajo says:

    Slažem se sa poštovanim Ajzinbergom da se promeni memorandum. Stari da nas ne podseća na najcrnje dane JOB posle II Svetskog rata. Izmena memoranduma nije problem, Ajzinberg i mnogo drugi u JOB su sjajni umetnici i smisliće lep dizajn. Može i Savez da organizuje konkurs a učesnici da budu članovi svih JO u Srbiji, naravno isključuju se štetočine ako uopšte umeju nešto osim manipulisanjem parama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *